hur du skyddar huden mot UV-strålar

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-26
Det är viktigt att skydda vår hud mot UV-strålar. Det finns flera typer av dessa strålar-UVA och UVB. UVA går genom fönster, kläder, även vindskydd, och är den främsta orsaken till åldrande. De intensifiera effekten av UVB-strålar, som orsakar dessa lever fläckar, torra fläckar och rynkor. UVB-strålar är vad mörkare melanin eller hudpigment och ge oss dessa stora tans eller solbränna om vi utsätts för länge. Det finns en mängd hjälpmedel för att hjälpa oss skydda vår hud, från solskydd till ljusa eller skyddskläder. . Låt oss gå igenom några av grunderna

Du behöver:.
Solskyddskräm
En solhatt.
Skyddskläder


1
Innan vi går utomhus -. . Oavsett om en promenad, en enhet eller att gå till stranden-ta på solskyddsmedel. Att sätta det på inomhus först ger bättre skydd än att vänta till senare. Då kanske du redan har fått för mycket sol. Och använda den när det är mulet-det är den bästa tiden för solbränna. Välj solskyddsmedel som skyddar både från UBA och UVB-strålar. Och applicera ofta, särskilt om du badar eller efter två timmar för att vara i solen. Förebyggande åtgärder är alltid mer effektivt än skadekontroll. Alltid lödder solskydd på barn. Solskador kan börja i tidig ålder och barn är särskilt utsatta. Childhood solbränna kan orsaka år hudskador senare och ökar risken för hudcancer.
Experter rekommenderar en solkräm med SPF 15 och högre för barn och personer med ljus hy. . . Ju högre SPF, desto bättre skydd mot UVB-strålar
2
Försök att undvika dagens hetta-en allmän enighet om att från kl 10till 4 PM om du inte kan, åtminstone minimera solexponering 11:00 till 2:30, när solen är hetast.
3.
Använd en hatt vid arbete ( eller spela) utanför under längre perioder. Bära hatt med ett brätte minst 3-inches lång för att skydda mer av ditt ansikte.
4.
Ljusa kläder reflekterar solljus bättre än mörka färger. Du kommer inte bara känner sig mer bekväma (kylare), du kommer att blockera UV-strålar också.
5.
Det finns nya material och linjer i kläder speciellt framtagen för att stöta bort UV-strålar. En "Rash Guard", en typ av UV-shirt av en lycra /nylon blandning, som passar huden stram bo nära huden i vattnet, har SPF 50 + skydd, inte går att tvätta bort och kommer att pågå hela dagen.

"Stöter bort StayDry tröja" har även SPF 50 + skydd och är vattenavstötande, men passar mer som en T-shirt. En vanlig T-shirt, dock bara ger dig SPF 5 i bästa fall.

Det finns många typer av UV-skyddad kläder, inklusive badkläder, casual kläder. Leta efter butiker som säljer dessa eller handla på Internet för dem.
6.
Använd sunt förnuft. För mycket sol-från att sola, sport eller trädgårdsarbete-kan leda till allvarliga problem. Läderartad hy och torra fläckar kan förelöpare till hudcancer. Om du älskar naturen, vara smart om din solexponering.

För att verkligen skydda huden mot UV-strålar, förbereda, mörkläggning och använda sunt förnuft. Din hud blir friskare för det.

Tips och varningar


 • Hattar skydda bättre än visir. Din hårbotten kan bränna också-som var dudel håret.
 • Skydda ditt ansikte, öron, huvud, händer och fötter med solfilter. Allt som är utsatta kan bränna.
 • Bär solskyddsmedel i bilen. Körning på varma soliga dagar kan bränna dina armar och ben utan skydd.


 • Previous:nothing Next:hur man bättre start på dagen bättre

  Relaterade artiklar


 • hur man genomför en session liv coaching
 • hur man handskas med tidig förlossning
 • hur man kan minska håravfall nauturally
 • hur man kan förbättra mjuk kontaktlins relaterade torra ögon och öka kontaktlins användningstid
 • hur man kan eliminera bakterier på din dagliga tandborste
 • hur man förstår at-home gentester
 • hur man gör en vätskeersättning hemma
 • hur man kan anpassa till att bli en ny mamma
 • hur man kan bli av med hudbristningar
 • Hur man känner igen barndom meningit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com