hur du sparar oroliga tonåring

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-12
Denna artikel är avsedd att ge föräldrar oroliga tonåringar en resurs som bygger på min individuella erfarenheter. Idéerna arbetat här i min son, men de fungerar inte nödvändigtvis för alla. Jag delar detta eftersom vi kände att allt hopp var förlorat. Men allt hopp inte var förlorat för oss och inte går förlorad för dig. Läs om

Du behöver:
ett öppet sinne och perserverence
. .


1.
Utvärdera där du och ditt barn är i "System". Vår sons skola klassas honom som "Special Ed" från när han var 9 år gammal förse honom med extra hjälp och rättslig hjälp tills han slog gymnasiet där de berättade att han inte kunde vara "integreras" längre eftersom han skulle vara alltför störande för den klassen. Hans handikapp är klassisk ADHD och en mild tic sjukdom som båda kontrolleras med medicinering. Hans verkliga problem som vi upptäckte i efterhand, är att hans IQ är bara 4 poäng ifrån geni och han förlorar lätt sin fokus i den ordinarie offentliga skolmiljön. Han hade också ett behov av att accepteras (vad barn gör inte det?) Och han skulle göra saker inappropariately att chocka andra till tycke sig.
2.
Challenge deras slutsatser. När vår son inte var tillåtet att gå i den vanliga skolan de skjutsas honom till en annan skola distrikt som hade mindre fokuserade klasser för vad vi fick höra var "barn gillar honom" men som isolerade honom från andra barn. Barnen som deltog i programmet med honom var svåra handikapp fall. I en 3 månaders period gick vi från att hålla ihop allt för att se honom ramla av en klippa. Han använde droger, dricka, smyga ut ur sin mors hus mitt i natten och blev avstängd från skolan två gånger (en gång för att hoppa och en gång för att hamna i ett gräl med en annan student). Efter 3,5 månader, bestämde det här 15 år gammal att han inte längre kommer att gå till skolan. Skolan, utan någon input från hans terapeut på 5 år, beslutat att placera honom i en öppen institutionell sjukhus skolan. Vi vägrade att sätta honom på den platsen.
3.
Sök efter alternativ. Tur för oss, höll min sons terapeut med skolans bedömning och fann en skola för oss i Massechussets kallas akademin vid Swift floden ("ASR"). ASR är en mycket strukturerad skolmiljö som specialiserat sig på oroliga tonåringar i therapuetic familj stil environement. Detta är inte ett bootcamp. Vi utforskade andra skolor och faktiskt besökte 3 eller 4 av dem och fann att ASR var det bästa alternativet. Men efter samtal med ASR skoladministratörer och diskutera vår sons situation, de rådde oss att de inte kunde ta honom förrän efter att han avslutat en vildmark program. De rekommenderade en av deras närstående program som kallas Adirondack Leadership Expeditioner ("Ale"). ALE är en kvarleva vildmark program som syftar till remsor ditt barn av alla "bekvämligheter" som du har hemma, de sätter barnen i grupper om max 8 med en terapeut och 2-3 rådgivare vildmark och är försedda med allt de behöver som grundläggande bestämmelser. Under hela 28-60 dagars program de arbetar med ditt barn och dig (genom telefonkontakt med terapeuten och brev till och från ditt barn) för att ge ditt barn en förståelse på en grundläggande nivå av varför du tog dessa åtgärder och hur programmet kommer att hjälpa honom /henne. Det ursprungliga problemet: Hur får man barnet att gå? De hjälper dig att underlätta transport med erfarna personer. Vår son är en mycket stor ung man och han gick gärna efter bara en 5-10 minuters samtal med oss och transportörerna.
4.
fullfölja. Vissa människor tror att öknen programmet är nog (och ditt barn kommer att försöka övertyga dig om detta). Wilderness är inte nog! Varje förälder som jag har fått kontakt med som förde en orolig tonåring hem direkt efter avslutad vildmarken programmet var ledsen för detta. Barn är motståndskraftiga vid gettign över den värsta tiden så att de kan lätt tillbaka till sin livsstil. De kommer att berätta lögner om hur "jag lärt min läxa. Jag har förändrats. Kan vi gå hem nu? "Ta inte betet. Vidare med gameplan och få honom /henne i en ny skolmiljö. Utan mer, när han /hon kommer tillbaka till hans /hennes "vänner" (med denna term lätt) är det inte fråga om att han /hon kommer att falla tillbaka i gamla mönster.
5.

gå med strömmen. Ibland kan det vara mycket diffiuclt att komma till insikten att ett ingripande är nödvändigt och att du faktiskt spelat en viktig roll i där du barn avvecklas. I vår situation, min son är en produkt av en frånskild familj (mycket gemensamt drag för dessa barn) där min stil (alltför strukturerad och över betoning på utbildning) och hans mammas stil (väldigt liberala och utan konsekvenser) drabbade samman Ofta tillåter honom att spela oss mot varandra. Om du har denna situation kan jag inte nog betona nödvändigheten att ni båda vara på samma sida, det kan inte fungera förrän du kommer dit. Inte gräma dock, för det mesta du inte är det största problemet, men du kommer att spela en importnat del i att få tillbaka dina barn. Dessa skolor har underbara therapuetic program som involverar hela familjen, de innebär positiv förstärkning av goda karaktärsdrag och konsekvenser för att inte följa reglerna. Negativt beteende ges konsekvenser som arbete studier eller egenföretagare utmaningar studie samt förlust av privilegier positivt beteende och skolarbete belönas genom att flytta upp till de nivåer och få ytterligare privilegier. Nivå 1 är grundläggande, du får en 10 minuters per vecka telefonsamtal till dina föräldrar. Nivå 2 tillåter 15 minuters samtal och på campus besök. Nivå 3 tillåts 20 minuters samtal och utanför campus besök hotellet. Nivå 4 tillåter 30 minuters samtal och ditt barn har sedan nått en nivå av tillit och prestation där han /hon kan gå hem för besök. Under hela processen du hålls informerade via e-post och en vecka telefonsamtal från ditt barns rådgivare. Vår son lämnade oss i 07/01 att ha misslyckats med alla sina årskurs 9 klasser från 9 /06-07/01 i det offentliga skolväsendet. Han tar sin examen ASR ha avslutat 10: e klass på bara 16 månader (de har skolan under hela året). Han är ärlig, respektfull och slutligen "blir det. " Vi är så tacksamma att vi har kunnat hitta denna möjlighet och rädda vår son. Låt inte ditt barn vara ett offer för systemet och blir en siffra i statistiken. Vidta åtgärder. Utmana skolans slutsatser och få din egen barns terapeut invovled att utmana sina slutsatser.
6.
Så, hur ska man betala för allt detta? Vi var lite tur och jag kunde slåss, ja slåss, skoldistriktet och få dem att gå att plocka upp 1 /2 av kostnaden. Hade jag vetat vad jag vet nu när allt det här började jag kunde ha lyckas bekämpa dem att betala för hela programmet. Det som du har fungerar för dig är tid. Skolan system gör inte lämpliga beslut, de hade att gå igenom recommendning alla de minst restriktiva åtgärder först innan de slutligen kom överens med vår slutsats, baserad på vår terapeut rekommendation (hur skulle de kunna bekämpa det han var workign med vår son för 5? år) att han behövde ett bostadsområde placment på ett strukturerat skolmiljö,! inte en klassisk Special Ed miljö. Så när du väljer att ta en titt på denna bör du omedelbart hyra eller åtminstone prata med en utbildning jurist i ditt område. Ours var enastående och jag bara önskar att jag anställde henne innan vi tog första steget och skickade vår son till vildmarken programmet på ALE. De steg som måste vidtas kan vara mycket svårt och kommer att variera från land till land. Det är viktigt att följa din statens krav till punkt och pricka. Om jag hade tagit ett steg innan du tar bort vår son från deras system jag probabaly skulle ha kunnat tvinga skoldistrikt att betala för det hela. Men, det är ok. Även om de inte behövde betala något jag fortfarande skulle ha skickat min son dit. Som en förälder till ett barn på ASR sagt mig när jag gick till en av deras familj möten "Om ditt barn hade cancer du skulle betala vad det tar att skära ut det. Detta är precis som en cancer. Det dödar mitt barn och jag kommer att betala vad det tar att bli av med det. "Vänta inte tills cancern dödar din teeenager. Rädda honom /henne nu. Jag har min son tillbaka och vi återigen bästa vänner.

Tips och varningar


 • en utbildning advokat först och följ din statens lagar för att invända mot systematisk placering ge dig själv den bästa möjligheten att tvinga dem att betala för rätten skolan. Få ditt barn hjälp även om du måste betala för det själv. Du kan tjäna mer pengar men du kan inte vända ett fängelsestraff eller döden.
 • Informationen i denna artikel beskriver en lösning på mitt barns problem. Du kan ha samma resultat om man går den vägen eller något liknande. Programmet fungerar inte för alla och det är inte lämpad för barn som har en historia av våld.


 • Previous:nothing Next:hur du skyddar dig i solen

  Relaterade artiklar


 • hur man kan stärka handlederna
 • hur falla säkert
 • hur diagram menstruationscykler
 • hur man ska behandla cystit, eller en nedre urinvägsinfektion
 • hur avslöja myterna av ålderdom
 • hur säkert flytta en patient eller en älskad i rullstol.
 • hur du skyddar ditt barn från förkylningar och influensa under semestern
 • hur man ska bekämpa förlossningsdepression med vitaminer
 • hur man använder en inhalator
 • hur man lever längre
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com