hur man hanterar en familj narkoman

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-03
En narkoman i familjen är nästan förlorade innan familjen ens meddelanden. Drogberoende är en av de outtalade saker, där folk ser inga tydliga sätt att lösa problemet och skäms för dem. Det finns sätt att besegra dessa tankemönster, sätt att hjälpa de narkotikaberoende att finna hopp i deras värld. Den här artikeln är för dem outtalat några: narkomaner får den uppmärksamhet och det är det familjemedlemmar som lider lika mycket. Dessa åtgärder ger en tydlig medel för att arbeta med missbrukare, som tenderar att ljuga, stjäla och bryta mot lagen utan att ta hänsyn konsekvenser.

Du behöver:
Faith
. hopp.
hjälpa.


1.
inte erbjuder pengar. Det enda mina föräldrar aldrig gjorde under min narkotikamissbruk erbjuda mig pengar. Det är min övertygelse att de förstod att grundläggande av drogberoende. En uppträdda ut narkoman är i ett sorgligt skick. Men istället för att dela henne pengar för att gå och köpa nästa berget (ett läkemedel term för crack eller kokain) eller gemensam, överväga att ta henne matinköp. Dessa pengar kommer inte att gå i avloppet.
2.
Råda honom att gå till grupper. Nästa och viktigaste av alla steg är att ge råd missbrukare att gå på 12-steg möten. Det kan vara svårt att få någon att gå till en missbruksbehandling centrum. En grundläggande Anonyma Narkomaner möte kräver mycket mindre engagemang. De tar mindre än två timmar och kan inspirera några missbrukare. Kanske de första mötet inte kommer att funka, men så småningom något kommer att börja klicka på missbrukaren. Hon bara kan se hur skadad hennes liv är.
3.
Skicka en missbrukare till ett behandlingshem, särskilt om han är villig, kan hjälpa honom att undvika viktiga händelser som dödsfall eller åka i fängelse . När Anonyma Narkomaner (NA) är mindre invasiv, kommer ett behandlingshem ha tydliga regler om att inte använda och kan hjälpa en uppträdda ut kokain eller crack addict bättre än någon annan.
4.
Gå till Nar-Anon eller Al-Anon möten. Det finns möten för familjemedlemmarna att försöka återuppbygga spillrorna av sina liv till följd av dem de älskar. Nar-Anon är en mindre utlöpare av NA, men det fungerar på samma sätt som Al-Anon mötena för familjemedlemmar till alkoholister gör. Dessa möten kan familjen att uttrycka sin oro och träffa andra med liknande problem, eventuellt hitta lösningar. Tankar att vara ensam i smärtan inte längre relevant.
5.
Sök professionell hjälp ASAP. Möten är en sak, men ibland dela smärtan av det förflutna är för mycket i framför en stor eller till och med liten grupp. Terapeuter och psykiatriker kan lyssna på de saker vi vill ingen veta om.
6.
Ge inte tal-välja åtgärder. Vid det här laget har du alla verktyg som behövs för att bekämpa narkoman inom familjen. Men hur ska man handskas med dem på det personliga planet? Du behöver inte längre ge pengar eller ge honom tillfälle att stjäla, och du gör kontakter med människor som kan hjälpa dig. Nu måste du tänka på hur du hanterar denna person på en daglig basis. Föreläsningar, till största delen, kommer att drunkna i önskningar missbrukaren att använda. Det är olyckligt, men ofta inte bryr sig vad du tycker, eftersom de är förlorade i missbruk. En strategi att använda är att ge insatser med resultat. Hjälp honom få ett jobb eller hitta en plats att leva. Dessa åtgärder kan misslyckas, men det ger missbrukaren en chans till förändring.
7.
Ge henne hopp. Jag har inte föreläst på andlighet i den här artikeln, men säker kan hjälpa. Genom att erbjuda en missbrukare hoppas att du erbjuder henne en chans. De missbrukare kommer att fatta fel beslut på daglig basis, att förlora kontrollen över kropp och själ. Hon kan redan vara utan hopp. För att ändra det måste vi slåss med henne, säga att hon inte är ensam, att hon kan ha ett trossystem och agera. Kanske har du religiös tro och gå i kyrkan (eller andra religiösa plats) på veckobasis. Ta missbrukaren med dig på dessa resor. Förklara för henne att hon är aldrig ensam i denna värld, hon har dig och hennes tro.

tips och varningar


 • Vissa NA-möten är öppna för utomstående komma och besöka. Ring ditt lokala kontor eller kolla på nätet för möten öppna för allmänheten. Alla missbrukare är tillåtna på varje möte, men vissa möten tillåta familjemedlemmar att också komma.
 • Det är en mycket dålig idé att lämna pengar eller värdesaker som ringar ut mot bakgrund av missbrukare.


 • Previous:nothing Next:hur man kan se om dess perimenopause

  Relaterade artiklar


 • hur man hittar en Anonyma Alkoholister möte i New York City
 • hur förklarar tampong använda till en pre-tonåring
 • Hur man väljer ett enkelrum luftfuktare
 • hur man kan hantera perimenopause
 • hur man effektivt sträcka
 • hur man kan minska högt blodtryck naturligt
 • Hur du tar ett prov graviditet blod
 • hur man byter en blöja på ett plan
 • hur man förebygger halsbränna
 • hur man förhindrar barns solbränna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com