hur man kan förebygga liggsår på en hjälplös patient eller närstående.

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-05
När en hjälplös person måste stanna i en sjukhussäng under en längre tid, kan liggsår blivit ett stort problem. Det finns konkreta steg som kan vidtas för att förhindra liggsår uppstår på kroppen av din älskade. Det finns ingen magisk formel förutom en dedikerad vårdnadshavare att förebygga liggsår. Förhindra liggsår sparar patienten smärta och risker, och sparar vårdnadshavare till oro, ansträngning och hjärtesorg. Som alltid är min bön för dig och dina nära och kära att förbli friska och säkra, bli rik, och blir klokare.

Du behöver:
mycket vatten
. .
Flera kuddar i olika storlekar: två eller tre resor kuddar, två eller tre regelbundna medelstora kuddar och två king size kuddar
. .
Bomullstussar.
.
En kil för att hålla patienten i rum efter vände sig till ena sidan.
.
Sjukhussäng med tvärbalk och förmåga att anskaffa huvudändan upp och ner.
.
2 eller 3 mjuka, töjbart, bomull monteras ner lakan.
.
Nog säng kuddar för att hålla sängen ren och torr.
 (Mest hjälplösa patienterna inkontinent.
).
Nog kläder för att hålla patienten ren och torr.
.


1.
1. Håll alla material och förnödenheter som anges ovan i fullständig försörjning, lätt kan bedömas, och rent.

2. Vid tvätt av lakan och kläder för en sängliggande patient, använd flytande sköljmedel i tvätten, och även mjukgörande lakan i torktumlaren. Ju mjukare sängkläder och kläder, de mindre irritation och stress på huden, vilket också bidrar till att förebygga liggsår.

3. Slick, stela understa arket kommer att orsaka hudproblem från början. Använd endast den typ av botten ark som beskrivs ovan. Aldrig stärkelse eller stryk plåtar med en säng ridit patient. Aldrig hänga lakan eller kläder utanför eller på en linje dukar att torka. Torka sängkläder och kläder i en kläder "torktumlare. Kläder "torkar hjälper till att hålla ark mjuk.

4. Användningen av alla vita lakan och säng kläder kan också hjälpa till att hålla patienten fri från hudinfektioner, eftersom vita sängkläder och kläder kan tvättas i varmt vatten och blekt enkelt. Detta bidrar till att skära ned på de bakterier som kan orsaka infektioner och hudproblem.
2.
1. Patienten måste vridas från sida till sida och på baksidan rutinmässigt, varje timme eller oftare. En säng ont kan ske inom en tjugo minuter om huden berövas blodflödet. Vårt syfte är att förhindra liggsår, inte behandla liggsår efter liggsår inträffa

2. . Sängen bör också förbli så nära platt som möjligt, om möjligt. Att ha huvudet i sängen upp ens den minsta kan leda till att patienten glida ner i sängen vilket gör att huden stress. Detta kommer att skära av blodtillförseln till vävnader, som orsakar liggsår. En patient som ligger i en nära platt ställning måste följas noggrant, särskilt om chockerande är en stor möjlighet.

3. Om patienten är stiftet till aspiration, eller har någon annan medicinsk orsak som kräver sänggaveln att höjas, till uppgift att förebygga liggsår kommer att bli en stor en för vårdare. I sådana situationer skulle patienten behöva sänkas och höjas rutinmässigt, och vände sig ännu oftare att förhindra liggsår. Det skulle vara svårare, men det skulle kunna ske.

4. Patienten måste vara väl hydrerade och försedda med bra näring. Detta är en individuell fråga, och input från läkaren kommer att bli nödvändigt. Ett bra sätt att berätta om patienten är väl hydrerad är att kontrollera BM patientens status. Om patienten har en historia av förstoppning, kan patienten väl inte att få tillräckligt med vatten. Om patienten inte får tillräckligt med vatten, är att patienten inte är väl hydrerad.
3.
1. Användningen av en kil kan hålla patienten från att glida en gång ut på sidan. Sätt kilen över patientens skinkor. Vi vill inte orsaka något tryck på benen svanskotan område. Låt svanskotan trycker mot en kil kan vara lika skadliga som ligger på området.

2. Vid placering av patienten på båda sidor, placera en king size kudde mellan patientens underbenen från knäna till vristerna. Alla beniga delar måste skiljas från varandra, eller hudskador kan förekomma.

3. Vid placering av patienten på baksidan, placera två king size kuddar under brukarens ben, så att trakterna skall avbrytas i luften. Om klackar är kvar att lägga på sängen, igen, kommer liggsår inträffa. Ofta klackar skydd används, men återigen trakterna vidrör hälen beskyddare, som också kan orsaka hudskador.

4. Armbågarna måste också i luften. Användningen av resor kuddar fungerar bra för detta.

5. En patient huvud får vila på en mjuk kudde och lyfte från kudden rutinmässigt för att förhindra liggsår uppstår på öronen och i hårbotten.

6. Hudskador kan förekomma mellan fingrar och tår. Användningen av bomullstussar mellan siffror kan hjälpa till med detta problem.
4.
1. Patientens hud måste hållas rena och torra. En daglig bad är obligatoriskt för att förhindra liggsår. Använd pulver och lotion sparsamt.

2. Den nedersta bör hållas ren och torr hela tiden. En patient ska rengöras vid behov, inte när bekvämt för vårdare.

3. Gnid svanskotan området. Vid tvätt detta område, så gör det försiktigt. Alltid "pat" på området torrt. Detta är stort problemområde för de flesta vårdgivare när det gäller att förhindra liggsår i sängliggande patienter.

Tips och varningar


 • När du badar, använd varmt vatten , inte varm eller kall.
 • Om ett rött område uppstår, sköta detta röda område tills det läker. En röd yta som inte blanchera, som återstår för en tid, är en etapp I säng öm. Håll patienten utanför detta område. Kudde just detta område.
 • Om någon blåsor uppstår, eller det översta lagret av huden försvinner och allt som är kvar är röda, råa köttet, detta är ett steg II-säng öm. När underliggande vävnader är skadade, och området är insjunkna, rå och röd eller svart, är detta ett steg III säng ont.
 • liggsår kan få så djup och urholkad att det är möjligt att infoga två eller tre nävar i området. Vanligtvis dessa områden lösa nervändar, och är något smärtfri för patienten. Om dessa områden är på botten och patienten kan sitta upprätt, patienten ibland inte kommer att samarbeta genom att hålla sig från botten, men kommer att insistera på att få ut och om. Denna patient kan mycket väl dö av infektioner från sådana sår. Är det konstigt varför jag vill att du ska undvika minsta lilla röda området uppstår?
 • jag inte har alla svar för alla patienter och vårdgivare. Dessa steg ovan har fungerat för min dotter, som fortfarande total omsorg från en bilolycka 2003. Hon är en quadriplegic, med en inmatningsrör. Jag tillåter inte henne sjukhussäng vara förhöjd hos de minst, utom under matningen, men återigen, är hon aldrig ensam i en minut. Hon är också ändrats och rengöras omedelbart när de blir smutsiga. Hon badar och hållas rena, och väl hydrerad. De flesta patienten inte har dessa lyx. Vilken underbar värld det skulle vara om de gjorde det.
 • Får jag varna dig att rådgöra med läkaren om något som ingår i denna artikel före genomförandet av dessa strategier. Mitt syfte är att vara till hjälp, och vi kan aldrig vara för försiktig när det gäller att ta hand om våra nära och kära.


 • Previous:nothing Next:hur reparera en ånga luftfuktare

  Relaterade artiklar


 • hur man hittar en AA-sponsor
 • hur man hittar AA-möten
 • hur man känner igen tecken på alkoholism
 • hur man leder en obduktion
 • sig att leva med födoämnesallergi
 • hur man kan gå Anonyma Alkoholister
 • hur man får behandling för Aspergers syndrom
 • hur man bygger känslomässiga minnen
 • Hur identifiera amenorré
 • hur man arbetar steg två i AA
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com