hur man kan hjälpa en svimning offer

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-13
När en person upplever svimningsepisoder det skulle kunna utlösas av olika faktorer eller situationer som hypoglykemi, lågt blodtryck, uttorkning, överdriven smärta, känslomässigt lidande, ångest, stående under längre perioder, syrebrist, vissa läkemedel eller medicinska tillstånd, som, hjärt- relaterade problem, hjärntumörer, överdrivet alkoholintag. Den svimning episoden orsakas av förlust av flödet av syre till hjärnan hölje förlust av medvetslöshet. Denna artikel kommer att hjälpa dig känna igen tecken på svimning och ge hjälp till en person som genomgår en svimning episod och förebygga skador från fallet.

Du behöver:
kall kompress
. syre.
vatten eller vätskor.
socker.
godis.


1.
Några av de tecken och symtom att känna igen i svimning offren är yrsel, svaghet, blekhet, dimsyn och illamående och kräkningar. Ibland kan personen kommer också att närvara med svettningar och händer som är klibbig vid beröring. Pulsen kommer att vara långsam eller snabb och /eller hjärtklappning kommer att närvara.
2.
För att förhindra skador inträffar bör du försöka undvika att offret från att falla ner på marken. Om personen står upprätt bör du försöka placera dem ner på marken eller att sitta ner i en soffa. Se till att det inte är en stol utan armstöd, eftersom detta fortfarande är möjligt att offret faller till marken och orsaka skador i kroppen.
3.
Öppna fönstret eller dörren så att mer ventilation och luft in i rummet. Lossa åtsittande kläder runt personens kropp förhindra begränsning av blodflödet i kroppen och hjärnan.
4.
Vrid person i framstupa sidoläge (på vänster sida av kroppen) att förhindra reflux av kräkas eller vätskor från magen. Denna position kommer också att vätskor eller saliv rinna ur munnen.
5.
Annat sätt att hjälpa en person svimning är att få en kall kompress och placera den på pannan. Slå in komprimera i en duk innan du lägger på huden.
6.
När offret återhämtat sig från den svimning förtrollningen få personen tillbaka till en upprätt sittställning långsamt. Fortsätta att ge stöd till offer även efter att de sitter upprätt och fullt medveten i de fall de har en annan episod svimning och falla till marken igen.
7.
Om personen är vid fullt medvetande då ge dem lite vatten eller vätskor med socker, speciellt om personen är diabetiker. Se till att de tar små klunkar i taget för att förhindra kvävning. Innan de stå upp se till att de är fullt medvetna och har vilat under en tio till femton minuter innan du försöker gå.

Tips och varningar


 • ofta drabbas svimning kan signal några allvarliga mediala villkor därför borde personen gå och se en läkare för en fullständig medicinsk kontroll.
 • Uppsök läkare om personen som är svimning är äldre, har hjärtproblem, svimma när de sitter eller ligger ner, och svimmar ofta
 • Denna artikel är skriven i utbildningssyfte och är inte en ersättning för professionell medicinsk vård med din egen läkare eller annan vårdpersonal.
 • omedelbart söka läkare om offret inte återfår medvetandet. Ring 911. Kontrollera offren luftvägarna och andningen liksom för cirkulation.


 • Previous:nothing Next:hur du hittar de anhöriga

  Relaterade artiklar


 • Hur man vet om en familjemedlem är en alkoholist
 • hur man berättar ett barn en familjemedlem har avlidit
 • hur man gör trädgårdsarbete lätt för pensionärer
 • hur man hanterar en familj narkoman
 • hur man använder en bärnstensfärgad barnsjukdomar halsband
 • hur du raka utan hudirritation
 • hur man gör en giftfri desinfektionsmedel
 • Hur identifiera rotavirus
 • hur man hittar paraben-fri tvål
 • hur man får sorg rådgivning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com