hur man kan hjälpa någon med magsmärtor

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-15
Orsakerna till buksmärta kan orsakas av många faktorer och förhållanden vissa är lätt att behandla, som uppblåsthet från gas lagring, och andra är mer allvarliga och kan bli en medicinsk nödsituation som akut blindtarmsinflammation. Andra sjukdomstillstånd kan orsaka buksmärtor. Till exempel gastroenterit som är när det finns inflammation i mage och tarm foder, Crohns sjukdom, inflammatorisk tarmsjukdom, IBS (Irritable Bowel Syndrome, och några kvinnliga relaterade särskilda villkor, exempelvis, prementrual symtom. Ibland kan orsakerna vara sekundära till infektioner, till exempel urinvägsinfektion eller cancer i tarmen eller kolon.
Denna artikel kommer att visa dig hur man söker vanliga tecken och symtom på buksmärtor och vad du bör eller inte bör göra för att hjälpa den person som upplever smärta. Genom att veta några grundläggande fakta om historia och läge buksmärtor det kommer att hjälpa dig att göra en snabb bedömning om huruvida personen kommer att kräva omedelbar läkarvård
1.
Kontrollera alltid ABC en person som upplever vissa medicinska övriga villkor, som, andningssvårigheter, chock, smärta, omfattande blödningar, allvarliga skador. A, B, C, representerar luftvägar, andning och cirkulation, respektive. Efter kontroll ABC och offret tycks stabila sedan nästa sak att göra är att leta efter särskilda och gemensamma tecken och symptom som hjälper dig att göra en bedömning om huruvida personen kommer att kräva professionell läkarvård.
2.
För buksmärta första titt för att se platsen för smärtan. I medicinsk bedömning i bukhålan av kroppen är indelad i fyra kvadranter av två tänkta linjer som korsar vinkelräta mot varandra med mittpunkten passerar i naveln. Anledningen till att dela upp buken i fyra kvadranter, dvs övre vänstra kvadranten, nedre vänstra kvadranten, övre högra kvadranten, och nedre högra kvadrant, är att bidra till snabb bedömning av orsakerna till smärta. Eftersom anatomi och plats för de inre organen och större strukturer i den mänskliga kroppen är väldigt lik i varje person och som vanligen faller under en av dessa kvadranter sedan lokalisera någon smärta eller tecken och symtom bidrar till att utesluta eller regel i differentialdiagnos av möjligheter för etiologin av buksmärtor.
3.
Leta efter strålning eller avses smärta från buken. Har smärtan resa till andra delar av kroppen, till exempel, armen, benet, nacken, käken, axlar.
4.
II är också viktigt att leta efter vissa tecken som kommer att vara ledtrådar att hjälpa i bedömningen av buksmärta. Har personen har illamående eller tecken på kräkningar, feber eller diarré. En annan viktig ledtråd för att leta efter är blod. Förefaller det vara blod i uppkastningar, blåmärken på buken, eller blod i avföringen. När det är svart, tjärliknande avföring kan detta vara en stark indikation för vissa interna blödningar som inträffar inuti kroppen. Detta kan vara en omedelbar medicinsk nödsituation och personen måste tas direkt bort till ER som skall bedömas och behandlas snabbt
5.
Hitta ut och ställa frågor om historia person som upplever buksmärtor kommer att ge ytterligare ledtrådar för att hjälpa till vid bedömningen av orsaken till smärtan. Har personen har några hjärtproblem, blödningssjukdom, hjärt-och kärlsjukdomar, eller är den person som för närvarande gravid.
6.
Andra frågor att ställa är där är smärtan? Hur började det? Beskriv smärtan? Är smärtan intermittent, stickande, skarp eller "kommer och går"?. Har smärtan känns bättre om du passerar gas eller rapa? Är det crampy, bloaty. är smärta konstant, tråkig, bränning?.
7.
Nästa för att hindra personen från att falla, om han /hon ska förlora medvetandet är det lämpligt att ligga personen i en bekväm ställning. Ha en container eller hink i närheten av i fall den person som kräks.
8.
Ett sätt att hjälpa till att minska buksmärta är att hetta upp området. Använd varma flanell handduk eller trasa och placera på buken eller om du har en varmvatten flaska som också skulle fungera.

Tips och varningar


 • INTE ge den person någon vätska eller mat tills de har strävat efter professionell medicinsk uppmärksamhet och har fått i uppdrag av läkaren att det är okej att börja dricka eller äta igen.
 • INTE ge den person som någon smärtstillande mediciner tills de medicinska läkare har instruerat offret att det är okej att göra det.
 • Undvik att ge ett lavemang eller laxermedel för att en person upplever buksmärtor om de inte har fått instruktioner om detta av läkare.
 • Denna artikel är skriven för att utbilda och är inte en ersättning för att söka professionell medicinskt råd och uppmärksamhet från din egen läkare.


 • Previous:nothing Next:hur man kan eliminera bakterier på din dagliga tandborste

  Relaterade artiklar


 • hur berätta för andra du är i AA
 • hur man inte ska få stucken på present-köp för barn
 • Hur man känner igen femte sjukdom
 • Hur man känner igen självdestruktivt beteende
 • Hur du tar en riktigt bra tupplur
 • hur man köper en sol larm
 • hur man får kontakter i med lätthet
 • hur man förbereder för inducerad arbetskraft
 • Hur du tar triamterenew / HCTZ
 • hur man hittar en vuxen fastighetsskötare i Dubuque, Iowa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com