hur man kan se om dess perimenopause

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-03
Oftast kvinnor kommer att börja gå igenom detta runt mitten fyrtiotalet eller femtiotalet, men kan ses hos kvinnor så tidigt som trettioårsåldern. Det har förekommit fall av det som förekommer i tjugoårsåldern, men detta är högst osannolikt händelse. Det finns ingen bestämd tid som du kan gå igenom dessa förändringar. Allt från några månader till några år kommer sannolikt

Du behöver:. .
Kunskap
Läkare som kommer att lyssna.


1.
Symtom på klimakteriet kan variera mycket mellan människor. Vissa får bara uppleva deras menstruationer förändringar, kan vissa få enorma värmevallningar, och sedan finns det andra som kommer att få hela spektrat av symtom även sådana som är mindre kända symtom. Typiska symtom är värmevallningar, värmevallningar, nattliga svettningar, sömnstörningar, klåda, torrhet i slidan, blödning, miktionsfrekvens, urinträngningar, urininkontinens, benskörhet, ledvärk, muskelvärk, ryggvärk, bröst atrofi, hud gallring, minskade hud elasticitet, humörförändringar, irritabilitet, trötthet, minnesförlust, depression, minskad sexlust, problem att uppnå orgasm, och dyspareuni (smärta med sex).
2.
Om du börjar att misstänka dig själv att gå igenom dessa chanser föra dagbok av dina symtom. Inkludera i det dagen din period börjar, den dag det slutar, och om det är lätt eller tung. Också markera alla dagar småblödningar mellan din tid och din sömnrytm. Notera eventuella symtom som du har i dagboken. Håll upp detta i ungefär tre månader och sedan hand som dagbok till en välinformerad gynekolog att se över. Detta kommer att ge honom ett mycket bredare titt på vad som händer med dig.
3.
Vissa behandlingar som du kan titta in inkludera p-piller för att lindra symtom. De kommer att hjälpa till att reglera ditt perioder och ge dig lite av östrogen. Du kommer att behöva prata om det med din läkare för att få ett recept för p-piller. Efter att du verkligen når klimakteriet du kan byta från p-piller till hormonbehandling eller HRT. HRT har kopplats till ökad risk för vissa cancerformer, så väger dina risker att dess fördelar. Lägga kalcium rika livsmedel eller kalciumtillskott kan minska risken för osteoporos. Minska ditt intag av alkohol och koffein kan minska dina chanser av värmevallningar. Motion kan hjälpa till med muskelvärk, hjälpa dig att sova bättre, och ge dig en stämning uppsving. Pröva yoga också hjälpa dig att slappna av och lindra vissa av ångestsymtom.


Previous:nothing Next:hur att se om det för tidigt klimakterium

Relaterade artiklar


 • hur man sparar pengar på mediciner
 • Hur du tar acetylsalicylsyra
 • hur man spola ut ett barns ögon
 • Hur man känner igen barnens vestibulära känsla problem
 • hur man berättar PMDS av PMS
 • hur man hjälper någon hyperventilerar
 • hur till återvinna snabbt från en c-sektion
 • Hur berätta om din flickvän är gravid
 • hur man identifierar och hanterar idiopatisk trombocytopen purpura (ITP)
 • hur man rengör en kam
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com