hur man kan stoppa näsblödning

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-16
Näsblod kan uppstå på grund av olika orsaker, till exempel olyckor, sport (boxning), slagsmål, näspillande och vissa, medicinska tillstånd, som, högt blodtryck, åderförkalkning och mediciner (acetylsalicylsyra, antikoagulantia).
Här artikeln . kommer att visa dig olika möjligheter att försöka stoppa de näsblödning

Du behöver:.
is
vitamin C.
vadd.
järntabletter.
antibiotisk salva.
luftfuktare.


1.
Det viktiga är att försöka stoppa näsblod så fort som möjligt. Först sitter personen ner på en stol och inte luta huvudet bakåt eller ligg personen ner på baksidan eftersom dessa positioner kommer att orsaka att blodet rinna tillbaka in i halsen eller näsan och personen kommer att ha risk för kvävning eller uppstötningar av att behöva svälja stora mängder blod. 1
2.
Sätt press med tummen och pekfingret till köttiga mjuka området nära toppen av näsan och tryck ordentligt. Håll denna position under några minuter (6 minuter) och släpp. Om blödningen fortsätter sedan upprepa processen igen. Den näsblödning borde ha haft tillräckligt med tid för blodet att koagulera och stoppa blöda, Om blöda fortfarande kvarstår efter 10-15 minuter och ta den till akuten eller läkare att söka medicinsk hjälp.
3.
Använda en kylklamp kommer också att hjälpa till att stoppa näsblödning, eftersom den kalla temperaturen gör att kapillärerna kring näsan drar ihop sig och minska blodflödet till området. Wrap några isbitar i en trasa och placera den på näsryggen regionen i flera minuter. Upprepa detta flera gånger tills näsblod har avtagit.
4.
Vissa människor är känsliga för den omgivande luftens temperatur och om luften är för torr då det kan orsaka näsblod. Ett sätt att förhindra detta är att fukta miljön genom att använda en luftfuktare i rummet. Detta kommer att bidra slemhinnan i näsan och slemhinnan att vara fuktig och förhindra sprickbildning och blödningar.
5.
Vissa läkemedel kan orsaka näsblod såsom antikoagulantia och acetylsalicylsyra (som hindrar blodets koagulering mekanism i kroppen). Om du är mottagliga för ofta näsblod eller ha ökat episoder av näsblod på grund av antikoagulantia du måste gå och tala med din läkare om detta problem omedelbart.
6.
Undvik vissa livsmedel som innehåller höga halter av salicylater. Denna förening är mycket lik aspirin och stör kroppens egen förmåga att levra mekanismer. Livsmedel som russin, te, kaffe, aprikoser, paprika, tomater bör undvikas. Vara förutseende om din hälsa och forskning om olika typer av livsmedel som kan ha höga halter av denna förening och anpassa din kost därefter. Tala med din dietist eller din läkare.
7.
För varje person som har upprepade blödningar kan det en risk för dem att bli anemiska så du bör öka intaget och ta regelbundna vitaminer och kosttillskott, såsom järn tabletter och vitamin C. Också ta den rekommenderade dagsdosen för din ålder och hälsotillstånd. Om du är osäker på detta bör du rådfråga och tala med din läkare.

Tips och varningar


 • Sök läkarvård omedelbart om blöder inte upphör efter 15 minuter. det kan vara ett tecken på något mer Serius än ytlig blödning. Har denna kontroll utförs av en läkare. Ta person till ER.
 • Titta om vätskan rinner från näsan är röd vilket indikerar näsblödning. Om personen har klara en allvarlig huvudskada vätskan från näsan kan vara klar och vattnig i egenskap. Detta är en medicinsk akutsituation eftersom det kan vara cerebrospinalvätska på grund av en fraktur skalle eller ansiktsskador. Cal EMS om offret inte kan röra. Flytta inte offret om du misstänker ryggmärgsskada.
 • Om du ofta har episoder med näsblod då du shpuld gå och ha en fullständig fysisk och medicinsk undersökning med din läkare för att söka om det finns ett allvarligt problem för blödningar. Vissa medicinska tillstånd kan orsaka den berörda personen får ofta näsblod. Få checkat ut och vara förutseende om underhåll av din egen hälsa.
 • Denna artikel är skriven för att utbilda och informera och är inte en ersättning eller ersättning för att söka professionell läkarvård från din egen läkare eller vårdgivare.


 • Previous:nothing Next:hur man tränar varje dag

  Relaterade artiklar


 • hur man kan stärka immunförsvaret
 • Hur man vet om en tampong har orsakat en infektion
 • hur du får ut det mesta av en fysisk undersökning
 • hur säkert klippa barnets naglar
 • hur man reser med en åksjuk barn
 • hur man hittar glädje mitt i sorgen
 • Hur identifiera anencefali
 • hur man startar yoga som en manlig nybörjare
 • hur du tar bort mjuk kontaktlins när den sitter fast.
 • hur man kan se om din luftfuktare gör dig sjuk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com