hur man packar en hälsosam skollunch

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-29
Som föräldrar vi oroar ständigt om kost våra barn får. Redan i dag med program skollunch i själva verket är det ofta tveksamt hur friska de skolluncher ibland. Om du oroa dig för mat ditt barn äter vid lunchtid sedan packa en lunch för dem varje dag kan vara den bästa lösningen och sätta dig till mods

Du behöver:
matlåda
. istillbehör.
termos.
smörgås baggies.


1.
Ställ ner med ditt barn och göra en lista över saker som de tycker om att äta och skulle vilja att packa för lunch. En matsäck är inte begränsad till bara smörgåsar och chips längre om du har rätt verktyg. Gör lunch kul och annorlunda och de små äter mycket bättre då de skulle se en cold turkey smörgås i sina matlådor varje dag.
2.
Smörgåsar är fortfarande bra val för lunch boxen men prova en mängd olika sätt att göra smörgåsar. Använd bagels eller andra bröd istället för vanliga limpa bröd hela tiden för en förändring och blanda och matematik fylla för att göra det spännande. Lämna bort kryddor så att den inte bli blöt, men i små förpackningar istället så att barnet kan lägga till den smörgås när det är dags att äta.
3.
Frukt och grönsaker är ett måste för en hälsosam måltid! Skära upp olika frukter för enkel hantering är ett utmärkt sätt att få barnen att äta dem. Du kan också prova att göra små frukter kabobs med tandpetare som ett kul alternativ. Inkludera dips med grönsakerna. Dips göra processen roligare och barnen kommer inte att uppmärksamma det faktum sitt ätande sina grönsaker.
4.
pastasallader någon tid gå bra i matlådor också. Lägg grönsakerna på pastan för en extra twist.
5.
Under kalla dagar när de behöver något litet för att värma upp dem pack varm soppa eller värma upp resterna från kvällen innan och sätta i en termos. Förvärma termosen genom att lägga till varmt vatten och låta det sitta i minst 10 minuter. Dumpa ut vattnet och tillsätt maten och det kommer fortfarande vara varm vid lunchtid.
6.
Använd smörgås baggies och små behållare packa maten lätt så det inte blir alla blandas med varandra. Använd isklampar eller frysta lådor juice med mat som behöver hålla sig svala och termosen för saker du skulle vilja att hålla sig varm.
7.
Fyll en vattenflaska halvfylld kvällen innan och frysa och följande morgon sedan fylla resten av vägen med vatten. Vid lunchtid isen har smält tillräckligt att barnet har en trevlig kall flaska med vatten att dricka med sin lunch.

Tips och varningar


 • Tvätta alltid ut den matlåda innan återfyllning med mat varje dag för att förhindra bakterier från förorening av livsmedel.


 • Previous:nothing Next:hur du ökar din ämnesomsättning

  Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla piskmask
 • hur man använder testosteron kräm
 • hur du berättar om ditt barn har astma
 • hur man kan hjälpa en tonåring diet
 • hur man använder linfröolja för klimakteriet befrielse
 • hur du skyddar huden mot UV-strålar
 • hur man bygger ett barns självkänsla
 • hur du kan hjälpa dina barn att säga nej till alkohol och droger
 • hur man komma ihåg att ta din medicin
 • att försvara ett beslut att använda artificiell insemination
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com