hur man ska behandla bihåleinflammation

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-14
Bihålorna är hålrum eller utrymmen belägna i vissa regioner i ansiktet speciellt över ögonen, kinder och näsa områden. Deras funktion är att agera som kroppens egna "luftfilter system" där alla skräp, avfall bakterier filtreras av cilier (finger-liknande prognoser som kantar membranet i bihålorna och hjälpa flyttar material längs gångarna) i bihålorna att fastna i slem och elimineras ur kroppen.
Dessa bihålor kan bli "igensatta" eller "blockerade" och överbelastade när en person "fångar" en förkylning eller influensa och ackumuleringen av skräp och slem orsakar ett ökat tryck på dessa områden och smärta samt ökar risken för infektioner från ansamling av bakterier och bakterier. Detta tillstånd kallas akut sinuit och kan oftast behandlas med antibiotika som ordinerats av läkare. Ett annat tillstånd som kallas kronisk bihåleinflammation orsakas av personer som lider av täta allergi attacker inducerade från allergener som damm, päls, pollen, mögel. Dessa täta attacker så småningom tjocknar slemhinnorna foder bihålor orsakar kronisk nästäppa. Den här artikeln hjälper dig att hitta något sätt, liksom receptbelagda läkemedel för behandling av eventuella sekundära bakteriella infektioner, för att lindra eller minska smärta, tryck, och överbelastningen av bihåleinflammation.

Du behöver:
förångaren
. avsvällande medel.
ångbad.
nässpray.
ånga gnuggar.
bockhornsklöver.
fänkål.
vävnader.
varma drycker.


1.
Ett sätt att bidra till att minska trängseln och smärtan form trycket som orsakas av bihåleinflammation är att använda ånga. En bra ångbad eller en ansiktsbehandling ånga med hjälp av en skål med varmt vatten kommer att bidra till att öka rörligheten av cilier som kantar slem passager och öka flödet av slem hjälpa låsa upp bihålorna. O varmt bad ångande eller varm dusch finns ett sätt att göra detta, eller kan du använda en skål fylld med varmt ångande vatten och andas ångan ångor. Lägg till några oljor aromaterapi till vattnet för att hjälpa slappna av och varva dig själv på samma gång.
2.
Ibland konstanta agerande snyta gör att huden runt näsan både internt eller externt för att bli rå orsakar smärta. Använd lite olja eller vaselin eller lotioner för att lindra den känsliga huden och även gälla antiseptisk salva för att minska risken för infektioner.
3.
Oss en befukta att förhindra att miljön eller utrymme att bli för torr göra symtomen på bihåleinflammation värre. Shop runt eftersom det finns många typer och kvaliteter av luftfuktare som finns på marknaden. Återigen kan du också lägga till extra oljor aromaterapi till vattnet i luftfuktaren att göra rummet luktar vacker och avkopplande.
4.
Prova OTC avsvällande medel finns lätt tillgängliga i de flesta apotek eller lokala apotek. Kom ihåg att köpa icke-dåsig formuleringar om du ska använda den under dagtid eller om du kommer att bli att köra ett fordon under dagen eller natten. Kom också ihåg att ta eller ge rätt dosering enligt anvisningarna på baksidan av flaskan speciellt om du ger medicin till äldre eller barn åldersgrupper sedan det är mer känsliga för små förändringar i nivåer av läkemedel i kroppen. Sudafed är en bra avsvällande men det finns en mängd olika val där ute och de alla flesta har liknande mekanism för åtgärder inom de ihop sig blodkärlen som försörjer de slem foder i bihålorna och näsan som hjälper till att minska svullnad av membran och hjälper mer luft för att flytta genom näsan. Denna effekt kommer att lindra den smärta som orsakas av den byggts upp av trycket.
5.
Annat sätt att hjälpa rensa näsan och inaktuella slem bygga upp är att spola områden med vatten eller koksaltlösning. Du kan köpa nasal spola kit i den lokala apotek eller drugstore eller köpa färdiga nässprayer vill Breathe Right. Alternativt kan du göra ett hem färg kit med salt ca 1 tsk i destillerat vatten och lite bakpulver. Blanda samman ingredienserna i en skål och häll på AA dropper eller spruta flaska. Använda sprutan eller dropper spruta några av blandningen i den öppna nasal passage (tryck stänga andra näsborren) och blåser försiktigt näsan att utvisa vätskan och slem. Upprepa proceduren för att de andra näsöppningen. Om du använder en spruta för att skölja näsan hålla huvudet upprätt.
6.
dricka varm örtte som innehåller fänkål eller bockhornsklöver som hjälper till att hålla flimmerhåren flytta och flytta slemmet ut av passagerna. Ångan ånga från den heta teer kommer att hjälpa att ta bort de tilltäppta tjockt slem bilda membran foder bihålorna och näsan vilket kommer att öka slem flödet bidrar till att minska belastningen på den sinus hålrum.
7.
Viss mat som stimulerar slemhinnan i näsan kommer också bidra till att ge några återuppleva från den smärta som orsakas av ansamling av slem. Försök att äta varm chili eller vitlök, malet röd paprika eftersom vissa av dessa livsmedel innehåller vissa egenskaper som kommer att bidra till att göra slemmet mindre trögflytande och klibbig.
8.
Med en varm kompress runt drabbade överbelastade områden i ansiktet kommer att bidra till att minska smärtan. Med hjälp av en varm trasa eller ansikte flanell placera den på toppen av ögon och kinden regioner för 5 till 8 minuter eller tills du känner smärtan minskar. Upprepa detta så ofta som behövs.

tips och varningar


 • Det är lämpligt att gå och få en check med din läkare om symtomen inte klara upp efter några dagar. Vissa undersökningar kommer att göras för att utesluta andra sjukliga eller anatomiska skäl för sinuit i synnerhet om den är kronisk bihåleinflammation. Till exempel septal avvikelse i näsan som uppstått under fosterutvecklingen eller av en fysisk skada kan leda till återkommande problem med bihålorna. Andra orsaker av bihåleinflammation kan bero på bildningen av polyper, obstruktion eller ens känslighet för vissa läkemedel såsom acetylsalicylsyra eller p-piller.
 • Denna artikel är skriven för att utbilda och informera och inte som en ersättning för professionell vård som ges av din egen läkare.


 • Previous:nothing Next:hur man ska hantera "hot-blinkar"

  Relaterade artiklar


 • hur man mäter kroppsfett för män
 • hur ta hand om ett sjukt barn på semester
 • hur man identifierar tidig förlossning
 • hur man använder ett foster Doppler hemma
 • hur man använder naturliga preventivmedel
 • Hur man använder en luskam
 • hur man ska behandla gulsot med solljus
 • hur man hittar en radiolog
 • hur du hittar BlueCross online BlueShield försäkring
 • hur man kan slå klimakteriet värmevallningar naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com