hur man ska behandla gastroenterit hos barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-30
När ditt barn upplever magkramper, illamående, kräkningar och diarré, de kanske bara gastroenterit. Gastroenterit, också vanligen kallad "maginfluensa", inte är tekniskt influensa och orsakas inte av influensavirus utan många olika virus. Andra symtom som kan åtfölja gastroenterit är feber, huvudvärk, med episoden varar i genomsnitt 1 till 3 dagar, men i vissa fall så länge som 10 dagar. Eftersom symptomen i samband med gastroenterit kan orsaka uttorkning, är det viktigt att veta hur man behandlar den, speciellt när det ett barn som är sjukt med gastroenterit.

Du behöver:
Desinfektionsmedel spray och renare
. Disponibel gummihandskar.
Hand desinfektionsmedel.
Over-the-counter medicinering för att minska feber.
Kylklampar.
Vätskeersättning.
Bananer.
Rice.
Äppelmos.
Toast.


1.
Försök hålla barnet i ett visst rum. Detta kommer att bidra isolera det virus som orsakar gastroenterit, som råkar vara ganska smittsam. Det kommer också att bidra till att tillåta barnet att använda ett visst badrum i huset och andra familjemedlemmar använda en annan så att viruset kan begränsas. Men när det bara finns ett badrum i hemmet använder en desinficerande rengöringsmedel eller spray efter varje gång barnet på toaletten.
2.
Kontrollera och övervaka för förekomst av feber. När febern förekommer hos ett barn med gastroenterit, kan det vara svårt att få dem att hålla nere over-the-counter medicin mot feber på grund av magbesvär och intermittent skjutningarna med kräkningar. I detta fall bör den förälder försöka andra metoder att minska feber, som att ringa is förpackningar under armarna och i ljumsken regionen eller kyla kompresser på huvudet och nacken.
3.
Placera en hink fylld med en liten mängd vatten bredvid barnets säng. Detta kommer att eliminera konstant resor till badrummet eller olyckligt missöde när barnet inte kan göra det på toaletten snabbt nog för att kasta upp. Det kommer också uppmuntra barnet att stanna i sängen, vilket kan hjälpa lösa sina magen snabbare.
4.
Använd disponibel gummihandskar vid sanering av någon kräkas. Eftersom gastroenterit är väldigt catchy är det viktigt att begränsa kontakten med kroppsvätskor från smittade barn. Detta innebär konstant handtvätt och med hjälp av hand sanitizers att bidra till att minska spridningen av viruset. Se till att barnet också tvättar händerna efter varje användning i badrum.
5.
Uppmuntra små klunkar och dryck av vätskeersättning. Vätskeersättning innehåller rätt mängder av kolhydrater och elektrolyter för att hjälpa barnet fylla vad som går förlorat på grund av kräkningar och diarré. Små klunkar har en bättre chans att stanna upp och absorberas tillbaka i kroppen, medan dricka stora mängder på en orolig mage kan inte sitta bra och att barnet kasta upp företaget igen. Det kan vara bra att använda en tesked och mata barnet vätskeersättning ett par teskedar med några minuter tills de har tagit ner minst 1 /2 kopp per varje avsnitt av diarré.
6.

Ge marker barnet isen att suga på. Kylan från isen kan bidra till att minska magen spasmer som kommer med en orolig mage. Det är också ett bra sätt att smyga in fukt.
7.
Införa maten i små mängder då kräkningsepisoder avta. Utnyttja BRAT kost som består av bananer, ris, äppelmos och rostat bröd. Detta kommer att bidra till att uppmuntra ett intetsägande kost som inte är irriterande för en känslig mage.
8.
Fortsätt bedrest i minst 24 timmar efter kräkning och diarré stannar. Barnet kommer att vara svag och behöver tid för att föryngra, fukt och näring i kroppen med mat en gång kunna tolerera dem.

Tips och varningar


 • Småbarnsföräldrar bör hålla vätskeersättning till hands. Rehydrering lösningar kan också hittas i is pop form, som är ett snyggt sätt att uppmuntra barnet att stanna hydrerade.
 • När du inte kan få feber att bryta, är det viktigt att ringa doktorn och söka medicinsk behandling. Dessutom, om diarré och kräkningar inte avtar och barnet inte kan hålla ner vätskor är det viktigt att uppsöka medicinsk behandling för att förhindra uttorkning.


 • Previous:nothing Next:hur man hanterar klimakteriet

  Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla huvudvärk orsakad av uttorkning
 • Hur man känner igen symtomen barndomen depression
 • hur du kan hjälpa ditt barn med en feberkramper
 • hur man förebygger näsblödningar
 • hur man hittar och värdera information sjukvård på Internet
 • hur man klämma in alla nio portioner frukt och grönsaker
 • hur man ska behandla illamående utan läkemedel
 • hur chill
 • hur man ska behandla ditt barns kallt utan droger
 • hur man sluta bita på naglarna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com