hur man ska hjälpa en vän med en ätstörning

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-06
Om du märker att din vän, antingen det är en man eller kvinna, kämpar med en ätstörning, kan du hjälpa. Kom ihåg att du inte kan ändra din vän, men du kan uppmuntra honom eller henne att få hjälp
1
<. . br> Försök att vara känslig om det här problemet att din vän har att göra med. Forska på webben eller i böcker och tidningar för att bli bekant med tecken, symptom och möjliga orsaker till ätstörningar. Kom ihåg att det finns flera typer av ätstörningar, men de 2 vanligaste är bulimi och anorexi.
2.
Ta del av det beteende som du tycker är konstigt, till exempel plocka på sin föda eller binging på en stor mängd skräpmat på en gång. Om du behöver skriva ner det så att du kan komma ihåg det, gör det. Detta gör att du kan få upp ämnet på ett mer förnuftigt tid, snarare än att peka ut det på plats.
3.
Sitt ner och prata med din vän. Ta honom eller henne på ett kafé där man kan vara ensam. Anklaga inte din vän, men var ärlig om din oro. Berätta för din vän att du bryr dig om honom eller henne och att du vill vara där för att hjälpa till om hon behöver det. Detta skulle vara ett bra tillfälle att nämna det beteende som du hittat ovanliga, till exempel binging eller inte äta. Detta kommer att ge din vän en referenspunkt om vad man ska börja tänka på. Det kommer att uppmärksamma sina handlingar så att hon kan börja att identifiera att det är ett problem som måste hanteras.
4.
Om hon förnekar problemet eller inte vill diskutera det, bara låta henne veta att du bara vill hjälpa till och vara en god vän. Om hon har en ätstörning, kan detta vara första steget till henne att få den hjälp hon behöver. Om hon inser att hon inte kan dölja det längre, kan det leda henne att möta hennes hemliga rädslor och be om hjälp.
5.
Lagen normalt. Låt inte detta något tafatt konversation ändra din vänskap. Först kan din vän inte bekväm att omkring dig eftersom de vet att du vet om deras "hemliga" sjukdom. Detta är en obehaglig känsla för den som vill dölja något ovanligt beteende. Bara vara vän du alltid var, och inte ge upp din vän. När hon är redo att möta den, kommer du vara den första person hon vänder sig till.

tips och varningar


 • Försök inte råd din vän med ätstörningar. I stället uppmuntrar honom eller henne att söka professionell hjälp.


 • Previous:nothing Next:hur man förlorar vikt snabbt

  Relaterade artiklar


 • hur man behandlar en reaktion på parfymerad tamponger
 • hur man hittar en läkare inom allmänmedicin i Alaska
 • hur man ska agera som en 4-åring, på ett bra sätt
 • hur man förespråkare för nyföddhetsscreeningen
 • hur man gör ett paket sjukhusvård för en mamma
 • sätt att identifiera och undvika triggers för återfall
 • hur man diskutera labiaplasty med en make
 • hur man lär sig om biceps brachii
 • Hur man känner igen när man bör söka medicinsk vård för en öronvärk
 • hur man ska behandla fibrocystiska bröst!
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com