hur nötkött upp ditt immunförsvar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-08
Kallt och rökkanal säsongen brukade definieras som vinter, men det verkar mer och mer vi är mottagliga för virus och infektioner. Generellt kan man jordas med två till fyra förkylningar om året, men en del blir sjuka bara en gång-eller inte alls. Så vad kan du göra för att bli den sällsynta person som håller sig frisk? . Läs vidare om några tips på att hålla ditt immunförsvar i schack
1.
Var aktiv och äta rätt. Håll dig en hälsosam kost, få 8 timmars sömn, motionera regelbundet, inte röker eller dricker binge. Det borde inte vara någon överraskning att dessa vanor kommer att hålla immunförsvaret starkt. De är särskilt viktigt under tider på året då influensavirus överförs (sen höst till vår).
2.
Tvätta händerna minst 5 gånger om dagen. En studie från Naval Health Research Center i San Diego fann att tvätta händerna 5 gånger (eller fler) varje dag minskar graden av sjukdomar som förkylning eller streptokocker hos friska unga vuxna med 45 procent.

Varför vara så vaksam? Vissa virus och bakterier kan överleva på ytor i dagar eller veckor. Omkring 80 procent av alla infektioner sprids genom beröring.
3.
Få influensa skott. Det kommer att sänka risken för influensa, och om du tenderar att bli sjuk vid flera tillfällen varje vinter, du är speciellt en bra kandidat. Även om influensa skott är inte idiotsäkert, om du blir sjuk du troligen kommer att uppleva färre symtom under en kortare tid.

Detta beror på förkylning och influensa är faktiskt kroppens försök att spola ut en infektion. Influensavaccin uppmanar ditt immunförsvar att utveckla antikroppar i förväg.
4.
Var lite gladare. Studier visar att några enkla humör-boosters (äta en bit choklad, gör några djupa andetag, även ha sex) kan hjälpa ditt immunförsvar. Forskning visar ett samband mellan dessa trevliga aktiviteter och en kemisk samtal immunoglobulin A, den mest talrika av fem stora sjukdom-fighting antikroppar i ditt system.

Ytterligare forskning har visat att serotonin, din naturliga antidepressiv, spelar en roll i sparkar immunsystemet svar till handling.
5.
Ta en paus stress. Oavsett om det är ett yogapass eller måla keramik, regelbundet delta i något som hjälper dig slappna av. Forskning från Carnegie Mellon University i Pittsburgh fann att människor som rapporterar högre nivåer av långvarig stress var 2 till 3 gånger så stor risk att komma ner med en kall än sina motsvarigheter lugnare.

När du är under press, din kropp dyker upp sina leveranser av stresshormonet kortisol, och som Spike sätter immunförsvaret på sin vakt. Om dina kortisolnivåer vistelse vevas i veckor vita blodkroppar-som bekämpar infektioner-tror att kortisol är "ropar varg. "När de börjar att stänga av kroppens behov, du blir mer sårbara för alla typer av infektioner.

Tips och varningar


 • Vill känna bättre snabbt? Medan det finns inga definitiva bevis för att produkter som Echinacea eller Airborne kommer att förhindra en kall (eller bota en), vissa experter säger att de kan ha immunsystemet kvaliteter.
 • mammas kycklingsoppa för kallt? Whiskey citron för en Hosta? Gå med vad får dig att må bra.


 • Previous:nothing Next:hur man kan dra en muskel

  Relaterade artiklar


 • Hur man vet om du uppfyller kraven för gastric bypass-operation
 • hur man kan sträcka din glutes
 • hur man kan lugna ett barnsjukdomar baby
 • hur kan man få testosteron nivåer
 • hur man ska behandla kramper
 • hur man vet att någon är yr, inte berusad
 • hur man gör hemmagjorda våtservetter
 • hur man identifierar andnöd i en baby
 • hur man rengör upp kroppsliga vätska spill
 • hur man skal ånga havet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com