Hur får man en man till läkare för en fysisk undersökning

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-04
På grund av många årtionden av social konditionering män lära sig att vara "tuff" och "inte klaga" och detta "gamla skolan sätt att tänka" har orsakat många män att lida av dålig hälsa och förödande sjukdomar och sjukdomar som kunde ha behandlats och även botas om de hade gått för att besöka sin läkare i början. Många män är tveksamma till att gå på regelbundna läkarundersökningar för screeningtest, t. ex. testikelcancer eller prostatacancer tester, på grund av rädsla, okunnighet, sociala villkor och till och med, förnekelse av sina villkor (som också ses hos kvinnor) tills det har blivit symptomatiskt. Forskning och data har visat att män som tror att de är för "macho" för att söka medicinsk hjälp kan hamna göra fler resor till läkarmottagningen i längden och kan behöva medicinsk vård under en längre tid. En hel del män verkar fortfarande tveksamma till att gå till doktorn. Lyckligtvis har detta successivt förändras när vi lär oss mer om hälsorisker och släkttavlor. Kroniska problem, liksom, hjärt-och kärlsjukdomar, stroke, högt blodtryck, diabetes och högt kolesterol upptäcks tidigt i män som ser sina läkare för regelbundna kontroller eller mindre sjukdomar.
Denna artikel kommer att visa några sätt att få en man att besöka läkare för regelbundna läkarundersökningar och hälsokontroller
1 <. br>
Eftersom de flesta av mänskliga beteenden beror på konditionering och vanor de första att ta itu med är att ändra hur en människa tänker och hur han skulle handskas med frågor om hans hälsa och besök hos läkare. Utbildning är viktigt. Vi kan de-skick våra tankemönster och ändra och ändra dem genom omskolning. Få honom att göra en del efterforskningar och läsa om mäns hälsa och uppmuntra honom att bli aktiv om sin egen hälsa och livskvalitet. Numera med de enorma resurserna sina på internet kan du komma åt ett utbud av medicinsk och hälsorelaterad information bara genom att klicka på en knapp på datorn. Så det är ingen ursäkt. Kom ihåg, kunskap är makt och man kan gör val om hur de vill leva sina liv . . men det är inte alltid om kvantitet . . . ännu viktigare, borde handla om livskvalitet.
2.
Det finns ett populärt talesätt som säger "en bild säger miljoner ord" så använder bilder och bilder av sjukdomar och kroniska sjukdomstillstånd för att visa honom hur han kunde hamna om han inte besöka läkare för förebyggande hälsoundersökningar. Detta bör vara en stark drivkraft till någon särskilt bilder av grov orgel patologier från kadaver och avlidna patienter. Dessa kan lätt nås via Internet på de flesta medicinska eller hälsa webbplatser.
3.
Rädsla är alltid baserade på de flesta beteenden av förnekande eller undvikande av frågan eller problemet. De flesta män har rädslan för att se den läkare i regelbundna kontroller upp för manliga problem på grund av rädsla eller okunskap om vad som förväntas i besöket. Till exempel, de flesta män i synnerhet, vet den yngre generationen av män, inte vad som är inblandade i rectum tentamen (DRE) som är ett viktigt test för att utföra av läkare till skärm eller förhindra prostatacancer. Ett sätt att hjälpa mannen att övervinna denna rädsla är att utbilda honom på en stegvis process av detta förfarande. Det finns många webbsidor som har videos på hur ingreppet utförs eller du kan köpa DVD på lokal läkarlinjen butiker eller medicinska bibliotek. Även böcker finns som kommer att visa i detalj hur det utförs i han doktorn.
4.
Att göra det mer personligt och betona den punkt om hur viktigt det läkarbesök är att ni båda då kanske du kan ringa och skicka honom ett vykort. De flesta läkare skickas ut månadsvis eller kvartalsvis vykort för att påminna sina patienter i nästa besök men dessa är oftast alltför opersonliga och kastas bort av mannen. Göra en hand kommer att visa din oro och ta hand om honom och hur mycket du älskar honom. Klistra in bilder på människor han bryr sig om, speciellt om det finns barn i familjen, på ena sidan för att påminna honom om varför han måste ta väl hand om sig själv. På andra sidan, låt honom vet att han är på grund av för en tid hos läkaren
5.
ordna för läkarbesök vara en del av en dags utflykt och en dagsutflykt. Till exempel vara en lunch eller middag planer före eller efter besöket så att det också kommer att vara rolig dag och inte bara ännu en "måste jag" resa till läkaren. Med en lång promenad på stranden eller parken och skicka vissa kvalitet tid tillsammans kommer också att hjälpa slappna av och minska ångest för mannen innan kolla upp.
6.
Om du har små pojkar i familjen kan du göra en punkt att tala mannen ( far) att han borde vara en förebild för sin son och han ska lära sig att bli kunniga och skickliga på att utföra hemma screening själv tentor, som själv testiklarna tentamen och själv huden examen, på regelbunden basis och sedan lära sin son att det är viktigt av dessa tester och hur du utför dem. Läkaren kommer att visa korrekt teknik krävs för att utföra dessa prov ordentligt.

Tips och varningar


 • Tålamod, omsorg, medkänsla, kärlek och kommunikation är nyckeln till att uppmuntra mannen att besöka sin läkare för regelbundna fysiska prov
 • Försök ta reda på de bakomliggande grunden för hans ovilja att träffa en läkare. Är det av rädsla form vissa tidigare barndomstrauma eller sjukdom?, Rädsla form det okända, eller smärta?
 • ANVÄND INTE negativa beteenden, som att tillverka honom skuldkänslor eller att ljuga för den man eller avslå hans ursäkter. Kom ihåg, det handlar om förtroende, engagemang, tålamod och ta hand om varandra.
 • försöka göra det ett par eller familj åtagande att upprätthålla en kvalitet liv och hälsa så att du kan vårda och njuta av varandras sällskap och levande ett aktivt meningsfullt liv.
 • Denna artikel är inte en ersättning eller ersättning för att söka läkarvård från din egen läkare eller annan vårdpersonal.


 • Previous:nothing Next:hur man ska behandla vanliga sjukdomar baby hud

  Relaterade artiklar


 • hur man väljer bindor
 • hur man hanterar hängslen som tonåring
 • Så för att lindra hemorrojder
 • hur man identifierar roseola
 • hur man kan se om dess perimenopause
 • hur man ger ett barn av kalcium
 • hur man gör en lugnande bad för en kall
 • Hur man sover bättre när du har allergier
 • hur man identifierar pneumokocker effekter vaccin sida
 • Hur får man en digital mammografi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com