Hur man känner igen blindtarmsinflammation

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-29
Blindtarmsinflammation drabbar tusentals människor i USA varje år och är vanligast i 11 till 35-åriga åldersintervall. Dessutom är det den vanligaste diagnosen buken akuta hos personer under 39 år. Villkoret för blindtarmsinflammation beror på inflammation i tillägg-och om den inte upptäcks och behandlas på ett tidigt stadium kommer att fortskrida snabbt till en abscess eller livshotande perforation av inflammerade organ-vilket kan leda till döden. Denna artikel kommer att hjälpa dig att känna igen några av de tecken och symptom på blindtarmsinflammation.
1.
En av de tidiga tecken på blindtarmsinflammation är en dov smärta som startar runt naveln området och successivt flyttar över tid mot nedre högra kvadranten av buken. Smärtan typiskt vax och avtar i början och sedan blir skarpa och lokaliserad som blindtarmsinflammation blir mer inflammerad.
2.
Andra åtföljande tecken och symptom är aptitlöshet, illamående och kräkningar, dilatation och "bloaty" känsla av buken, diarré eller förstoppning.
3.
Eftersom villkoret gradvis försämras, kommer symptomen också åtföljas av en låg feber som kan tyda på att en böld har bildats i bilagan och är på en hög risk för perforering.
4.
Några av de vanligaste fysiska tecken på blindtarmsinflammation kan ställas ut i en persons beteende. Läkaren kommer vanligtvis undersöka en person som misstänks ha appendicit på akuten och ska försöka få fram typiska beteende genom att utföra särskilda tester som Rovsings tecken, Psoas underteckna och "nypa en tum" test.
5.
vaktar tecken är ett mycket vanligt beteende med blindtarmsinflammation. Den person som kommer att försöka undvika någon röra eller gå i närheten av deras buken genom att vakta sin kropp med sina armar.
6.
Vissa rörelser och positionering av kroppen kommer att antingen öka eller minska smärtan . I ett tidigt skede av sjukdomen kommer personen att klaga av ömhet vid tryck till området, och på släppa trycket snabbt, smärtan ökar betydligt. Detta kallas Rebound ömhet. Plötslig rörelse, hosta, eller går gör smärtan värre, men som ligger i fosterställning vanligtvis minskar intensiteten i smärtan.
7.
Varje gång du misstänker blindtarmsinflammation måste du söka läkarvård eftersom det viktigaste är att behandla det före orgel sönder eller perforerar. Den inflammerade Orgeln är lätt kan brista snabbare i en yngre person än i en äldre person, så det är bäst att inte ta buksmärtor lätt, speciellt om du är yngre.

Tips och varningar


 • Denna artikel är inte en ersättning eller ersättning för att söka läkarvård från din egen läkare eller vårdgivare.


 • Previous:nothing Next:hur du lär din dotter att använda en tampong

  Relaterade artiklar


 • hur man kan minska vattenretention
 • hur man matar en tonårig vegetarian
 • hur man känner igen symptom på infektion i urinblåsan
 • Hur man använder en utvärtes läkemedel
 • hur man använder antibakteriella spray för att förhindra liggsår
 • hur man använder dessa fem livsmedel för att hjälpa din hälsa
 • hur man tar hand om dig själv när du är gravid
 • hur man känner igen tecken på alkoholism
 • hur man använder orto EVRA-plåster
 • hur du utvecklar ditt sinne med enkla övningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com