Hur man sköter om ett navelbråck hos spädbarn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-28
Den plötsliga uppkomsten av en bula i barnets mage är skrämmande. När den utskjutande delen är belägen på platsen för naveln, är det förmodligen ett navelbråck, och samtidigt ska du definitivt se din läkare omedelbart, är chansen att det kommer att orsaka några långsiktiga problem. Ditt barns läkaren kommer att diagnostisera risknivån. Läs mer om hur att ta hand om ett navelbråck hos spädbarn
1.
Ring din läkare om det är första gången du har märkt en puckel i din barnets mage. Det är viktigt att utesluta andra orsaker, såsom en omphacele, där tarmarna sträcker sig in navelsträngen, skapa en medicinsk nödsituation.
2.
Vårda din spädbarnets navelbråck efter diagnos genom att övervaka utstick och anmäla din läkare om den ökar i storlek. De flesta navelsträng bråck, även fula, gradvis försvinna av sig själva.
3.
Låt ditt barn att bära lösa bekväma kläder. Den gamla råd om bindande ett spädbarns buk för att minska den puckel av ett navelbråck fungerar inte. Alternativt, begränsa ditt barns rörelse med band eller omslag kommer att orsaka obehag eller tom smärta.
4.
Tillkännagivande om ditt barns bråck sväller oväntat eller blir missfärgad. Detta signalerar en nödsituation och du måste kontakta din läkare eller besöka akuten omedelbart. Mycket sällan kommer tarm strypning uppstå i samband med ett navelbråck men om den gör, det är en nödsituation.
5.
hand om ditt barn efter operationen om läkaren anser att det är nödvändigt att åter placera tarmen. Administrera smärtstillande medicin enligt ordination. I färre än 10 procent av navelbråck fall korrigerar kirurgi problemet och barnet mår bra inom 12 timmar, upplever endast minimal smärta vid snittet platsen.
6.
Sponge bada din bebis för de första dagarna efter operationen. Du kan återvända till badkar bad efter tre dagar.
7.
Lämna liten bit av kirurgisk tejp på såret. Det kommer successivt att falla av på egen hand. Ändra skrymmande förband varje dag som din läkare.


Previous:nothing Next:hur du kan trösta tandsprickning obehag hos barnet

Relaterade artiklar


 • hur man använder orto EVRA-plåster
 • hur man ska värdera utrustning hemma gym
 • hur man använder metoden fertilitet medvetenhet
 • hur du kontrollerar om en hälsorelaterad webbplats är tillförlitlig
 • hur man använder tamponger när du simmar
 • hur man kan stoppa ett barns näsa plocka
 • hur man kan hjälpa någon att anpassa sig till ett vårdhem
 • hur man ska behandla klimakteriet
 • hur man koppla av med djup vävnad massage
 • hur man ska värdera leda screening för ett barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com