Hur vet när det är dags att byta doctors

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-03
Det kan vara ett svårt beslut att byta läkare speciellt om du har varit med samma en i många år.

ibland en bra läkare kan förvandlas till en som inte uppfyller dina behov vård. Det finns många anledningar till detta. Ibland medicinsk praxis bli trångt och överbokade eller läkare utveckla bränna ut från långa timmar, blir inte svarar på patientens behov. Detta kan göra att få god medicinsk vård en utmaning.

Om du känner din nuvarande läkare inte längre uppfyller dina förväntningar bör när du gör beslutet att bryta upp förhållandet? Här är några tecken på att det är dags att hitta en ny läkare.
1.
Din läkare är svåra att nå

Om du har en medicinsk nödsituation, måste du snabbt tillgång till medicinsk vård . Ja, du kan gå till akuten men du kommer att hamna träffa en läkare som inte känner till din historia eller förstå dina behov. Du ska kunna nå din läkare eller en av sina medarbetare tjugofyra timmar om dygnet via telefon genom deras on Call-service. Om du försöker nå din läkare efter timmar och ingen svarar, kan det vara dags att byta hälsovårdstjänster.
2.
Vänta ska ses har blivit oacceptabel

Medical kontor är trångt i dessa dagar särskilt under vintermånaderna då säsongens virus finns i överflöd. En väl organiserad medicinsk kontor kommer att vidta åtgärder för att minska din vänta särskilt om du är i smärta eller extremt sjuk. Om du befinner dig väntat i mer än trettio minuter för en schemalagd tid, kan det vara dags att omvärdera din relation med den praxis och hitta en ny läkare.
3.
Din läkare Inte längre lyssnar på dig

När du beskriver ditt problem känner du dig som om din läkare inte riktigt lyssnar? Har din läkare verkar upptagen och undvika direkt ögonkontakt med dig? Har han eller hon verkar stressad och otålig? Dessa är alla tecken på att du inte kan få den vård du förtjänar. En läkare som inte lyssnar på sina patienter är mer sannolikt att missa en kritisk diagnos som skulle kunna äventyra din hälsa. Om du känner att du pratar med vinden, kan det vara dags att hitta en ny läkare.
4.
Din läkare inte förklara dina behandlingsalternativ

Om du är diagnos på en allvarlig eller till och med en inte så allvarligt medicinskt tillstånd, du förtjänar en förklaring av de möjliga behandlingsalternativ samt deras risker. Om din läkare piskor ett receptblock och skriver ett recept för dig utan förklaring, kan du se fel läkare.
5.
doktorn ogillas dina symptom som psykosomatiska

Om du får ett symptom och din läkare avfärdar det som en manifestation av stress utan att först utreda det, han är inte en bra läkare. Alltför många läkare är benägna att tro att symtomen "alla i patientens sinne" och undvika att ta tid att vidta alla möjliga diagnostiska möjligheter. Låt inte detta hända dig.


Previous:nothing Next:hur du tala med din läkare

Relaterade artiklar


 • hur att hålla sig frisk under influensasäsongen
 • hur man köper kontaktlinser
 • hur man kan utveckla en ny vana
 • hur man kan hålla barnen säkra under vintersport
 • hur man använder testosteron kräm
 • hur man gör kryckor mer bekvämt för de funktionshindrade av skada eller sjukdom
 • hur man koppla av med djup vävnad massage
 • Hur man använder en SITTBAD
 • hur man hittar glädje mitt i sorgen
 • hur man hittar ett Anonyma Alkoholister möte i Chicago
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com