hur ålder friskare

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-11
Allt äldre betyder inte nödvändigtvis att du måste vara i dålig hälsa. Färska studier tyder på att en sund livsstil kan vara den mest effektiva avskräckande för att minska risken för kroniska sjukdomar. Forskning visar att de individer som tittar på deras vikt, inte röker, dricker alkohol med måtta, och motionerar regelbundet är hälften så mindre risk att bli funktionshindrade senare i livet än de som inte utövar hälsosam livsstil. Kost och motion är viktiga komponenter för ett hälsosamt åldrande och förebygga kroniska sjukdomar.
1
vara fysiskt aktiv. . . Vissa av oss kan tröttna på att höra det så ofta, men eftersom kroppens ämnesomsättning avtar med åldern är aerob träning behövs för att öka pulsen och den hastighet med vilken kroppen förbränner kalorier för energi. Styrketräning hjälper också till att öka ämnesomsättningen genom att öka muskelmassa. Vetenskapliga rön tyder på att vara aktiv bromsar försämringen av motoriska nerver också.
2.
Konsumera tillräckliga mängder av vitamin A och E i den dagliga kosten för att minska risken för hjärtsjukdomar och Alzheimers sjukdom.
3.
Fråga din läkare om screening för tidig upptäckt av kroniska sjukdomar. Enligt statistiken, minst hälften av alla vuxna i landet äldre än 65 år har inte rekommenderat förebyggande hälsokontroller, trots många av dessa tester täcks av Medicare.
4.
få influensa skott varje år, särskilt om du är 65 år eller äldre. Många av dessa hälsovårdsmyndigheter nu att inleda kampanjer för att öka allmänhetens medvetenhet om vikten av att vuxna vaccinationer. Tiotusentals av vuxna amerikaner dör varje år av sjukdomar som kan förebyggas med vaccin.
5.
Förhindra benfrakturer orsakade av osteoporos med tidiga insatser. Adekvat kalciumintaget, tillsammans med regelbunden motion där skelettet belastas, behövs för att hjälpa till att bygga och underhålla ett starkt skelett. Även om du först bör försöka att tillgodose kalcium behov av bland annat livsmedel rika på kalcium i din dagliga kost, tala med din läkare om att ta kalcium och D-vitamin om det behövs. Mat som apelsinjuice och en del spannmål, som är berikade med kalcium, är ett annat alternativ.
6.
Titta kolesterolvärdet. Regelbunden motion (det finns att "E" ordet igen) ökar nivåerna av HDL (goda) kolesterolet i blodet. Dessutom bör du minska konsumtionen av mättade fetter i din kost, och ersätta dem med omättade fetter som olivolja och rapsolja oljor.
7.
Minska risken för typ II (åldersdiabetes) diabetes genom att förlora övervikt och ökad fysisk aktivitet. Tyvärr, eftersom vi blir äldre, att kroppens förmåga bryta ner glukos i blodet minskar, ökar risken för diabetes. Men fler studier visar att utövande för så lite som 15 minuter varje dag kan hjälpa till att förebygga eller bekämpa sjukdomen. Även om både motstånd och aerob träning rekommenderas, är motion i någon form av värde.

Tips och varningar


 • Långvarig användning av vissa läkemedel såsom anti-inflammatoriska och anti -anfall droger, sköldkörtelhormon, antacida som innehåller aluminium, och vissa läkemedel mot cancer behandling kan öka risken för benfrakturer hos kvinnor som passerat klimakteriet.


 • Previous:nothing Next:hur man tvinga ett barn att ta medicin

  Relaterade artiklar


 • hur man undviker felmedicinering
 • hur man kan bli av med löss
 • hur man kan undvika alkoholism när det går i släkten
 • hur man utför katolsk sista smörjelsen
 • Hur identifiera balanit
 • Hur vet man om att vaccinera ett barn
 • hur man hittar ett centrum drog Rehab för vuxna
 • hur man ska hantera kvinnors hälsa vid 40
 • hur man detox med lera
 • hur man kan hjälpa ett barn med sömnsvårigheter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com