hur du förbereder din förälder för att leva i en långsiktig vård anläggning

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-10
Våra föräldrar representerar våra ungdomar, som vi alltid förbli unga i deras ögon. När det dags att lämna över stafettpinnen, och roller växla (vi föräldrar våra föräldrar), en liten del av oss dör. Friska individer vill behålla sitt oberoende. Vi beundrar de gamla som håller på att deras oberoende. För många år sedan Margaret Mead diskuteras "magasinering våra äldre," med hänvisning till konvalescenthem vård. I många länder i världen dessa anläggningar inte finns, de äldre tas om hand av sina familjer och lever sina liv ute i samhället där de är vana. I vissa kulturer inom USA mormor är en vårdare, särskilt ensamstående föräldrar hem. I USA, där det i många fall två inkomster är nödvändigt finns ofta vara ingen att ta hand om ett beroende äldre. När våra äldre blir sjuka och vi har inte råd att ta hand om dem, många tvingas in i långtidsvård. Detta är en sorglig dag för alla. Det finns tillfällen då långsiktig vård kan bli en välsignelse eftersom det ger säkerhet och trygghet för den person som vi älskar. Låt oss diskutera några gånger där långsiktig placering kan vara ett lämpligt val.

Du behöver:
Vägledning i valet av lämplig anläggning
. Ärlig och kärleksfull kommunikation med din förälder.
En plan för en konsekvent umgänget med din förälder.

Letting Go With Love


1.
Om din förälder är bosatt ensam och det finns risk för skada från faller kan det vara dags att överväga placering i en långsiktig vård anläggning. När en äldre person faller och bryter en höft prognosen kan bli komplicerat, särskilt om han kontrakt lunginflammation.
2.
Om du vårdar dina föräldrar och hon lider av inkontinens, det kan bli dags att överväga en övergångsperiod levande arrangemang. Det finns ett antal anläggningar som erbjuder avgå boende från självständigt boende till konvalescenthem vård.
3.
Om dina föräldrars kognitiva förmågor förändras och han inte längre kan upprätthålla oberoende, kan det vara dags att överväga en långsiktig vård anläggning. En fullständig bedömning av om Alzheimers sjukdom eller annan form av demens är närvarande kan det vara nödvändigt. Det är också viktigt att slutföra en differentialdiagnos för att avgöra om det är depression eller demens. Om depression är närvarande, med adekvat vård de kognitiva status kan klart och eliminera behovet av placeringen.
4.
Valet av tillgängliga resurser kan dikteras av tillgängliga finanser. Om din förälder lever på social trygghet och har inga andra resurser, är det viktigt att komma på en lista vänta på en bättre anläggning och ta en öppning när det gäller snarare än att tvingas in i en mindre anläggning.
5 .
Om din förälder har ett hem, kan du behöva sälja hemmet för att ge till dina föräldrars vård. Det är viktigt att kunna kommunicera med dina föräldrar om sin längtan efter omsorg så att hon kan diskutera hennes önskningar.
6.
I letar efter en anläggning, försöka hitta en att du skulle känna dig bekväm besöker ofta. Om du inte är bekväm där, är sannolikheten för dina föräldrars vara bekväm inte för stark. Besök den vid olika tidpunkter, och observera personal för att se hur de tar hand om patienterna.
7.
Låt dina föräldrar tid att uttrycka sina känslor inför detta mycket viktiga liv övergång. Även hos en person med demens, tid att uttrycka känslor på vilken nivå någonsin möjligt är avgörande för justering. Till föräldrar som fungerar på en hög kognitiv nivå, öppet uttrycka dina känslor. Kommunicera din respekt för en älskad förälder även med erkännande av minskade funktion kan göra mycket för att lindra smärtan av att släppa taget!
8.
Gör en plan med din förälder för varje vecka utflykter, om möjlig. Om du inte kan lämna anläggningen med dina föräldrar gör ett minst en gång i veckan besök speciell-en tebjudning, till exempel-eller delta i något som är välbekant att han skulle ha gjort i hans hem.
9.
Låt dina föräldrar att prata om döden och hennes oro, vilken typ av tjänst hon vill, och dela din kärlek med henne. Ilska kan vara en naturlig reaktion hos er båda. Om ilska visar den potentiella risken för skada, söka professionellt stöd för dig själv eller din förälder.

Tips och varningar


 • Engagera din förälder i beslutet så mycket som är möjligt.
 • ger föräldrarna möjlighet att välja den anläggningen inom deras eller din ekonomiska planer.
 • be sina känslor och åsikter över processen och öppet diskutera begränsningar och val.
 • Var hänsynsfull och respektfull och låt din kärlek uttrycks
 • Om är okej att diskutera känslor av sorg. Förälder kommer att uppskatta din ärlighet och kanske hitta ett sätt att fortfarande förälder har du i processen.
 • täta besök kan underlätta övergången för dig och din förälder.
 • Om dina föräldrars nivå av ilska blir rageful, sätta gränser och gränser.
 • Om du är missnöjd med den anläggning eller den personal som använder ombudsmannen tjänster och lämna in ett klagomål.
 • Besök långsiktig omsorg kan vara svårt för barn. Använd ditt goda omdöme
 • Flu och virus kan vara särskilt riskabelt att de äldre, så inte besöka om du är inte bra -. call i stället


 • Previous:nothing Next:hur man gör prenatal katt-ko yoga position

  Relaterade artiklar


 • hur man kan sträcka din glutes
 • hur man får kolesterol information
 • hur du kan hjälpa Make a Wish Foundation
 • hur man ska behandla barns halsont
 • Hur får man en god natts sömn
 • hur man ska behandla ungdomar depression
 • hur man underhåller positiva tankar hela semestern
 • Hur man förbereder ett fostervattensprov
 • hur man kan förebygga livsmedelsburna sjukdomar hemma
 • Hur får man en digital mammografi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com