hur du lär din dotter att använda en tampong

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-29
Undervisning din dotter att bära en tampong är förmodligen kommer att vara mycket hårdare på dig än på henne, så du måste vara extra försiktig så att du har hennes bästa för ögonen. Din dotter kommer sannolikt att vara nervös om att använda en tampong och nervös om att låta dig visa henne, vilket är helt normalt. Detta kommer att bli ett stort ögonblick för henne och en underbar tid att limma. Var noga med att diskutera fördelar och faror bakom med hjälp av en tampong. Det finns en hel del desinformation flyter runt där ute om tamponger, så se till att hon har alla fakta innan man tillåter henne att använda en.

Du behöver:
Tamponger
. Badrum.
Bilder (tillval).


1.
Besök apotek tillsammans och hjälpa henne att plocka ut hennes tamponger. Ge förslag på vad hon ska använda och visa henne de olika alternativ som finns. För henne första gången, kommer du vill välja den minsta storleken finns. Många företag gör nu starter tampong kit för tonåringar och ungdomar, som innehåller alla nödvändiga material och instruktioner.
2.
Alla tampong lådor levereras med en uppsättning instruktioner och visuella diagram. Visa din dotter dessa instruktioner, speciellt bilderna så att hon kan få en känsla för exakt var tampongen går. Påpeka där blygdläpparna är, var den vaginala kanalen är i samband med blygdläpparna och visa henne att de vaginala kanalen ligger på diagonalen och inte rakt upp och ner.
3.
Före hon försöker den på sig själv, visa henne hur tampongen fungerar. Öppna en av tamponger och visa henne de två rören och förklara hur långt varje rör ska gå in i hennes kropp. Du kommer också vill visa henne hur man håller i tampongen för insättning. Håll tampong som en penna, med fingrarna på spetsen av det tunnare röret, där den sätts in i stora röret.
4.
Din dotter får inte vara bekväm med dig i badrum med henne. Om så är fallet, står utanför dörren och ge henne instruktioner muntligt. Om hon är okej med dig i badrummet med henne än du kan visa henne exakt var tampongen går. Var inte påträngande eller invadera hennes utrymme för mycket. Detta är en mycket personlig ögonblick och du vill tillåta henne att göra det på egen hand.
5.
Säg åt henne att sitta, stå eller sitta på huk så att hon är i en avslappnad ställning med benen något öppna. Det är viktigt att upprepa hur viktigt avkopplande är. Om hon inte är avslappnad, kommer hennes vaginala muskler kontrakt och blockera tampongen från att röra sig genom den vaginala kanalen. Vissa människor tycker att det är lättast att sitta på toaletten med benen brett isär, medan andra tycker att det är lättare att placera ena foten på badkaret och en på golvet.
6.
När hon väl hittade en bekväm och avslappnad ställning, berätta för henne att placera huvudet på tampongen på slidan öppning nära baksidan av blygdläpparna och trycker försiktigt in tampongen tillbaka mot korsryggen. Påminn henne att inte skjuta direkt upp, utan snarare på ett diagonalt mot hennes rygg.
7.
Har hon trycka in rören till den första, yttre röret (den största), är nästan hela vägen inne i henne. Sedan använder pekfingret, kommer hon vill driva mindre slang genom grövre röret tills den är helt inne i röret. Det sista steget skjuter tampongen upp och in i vagina kanalen och skär ut tampongen på plats.
8.
Hon kan nu ta bort båda rören med hjälp av hennes långfingret och tummen för att dra rören ut. Be henne att se till att tampongen strängen hänger ut och visas från hennes vaginala kanalen.
9.
När applikatorn har avlägsnats, bör din dotter känner inget obehag eller smärta . Om det finns någon obehag alls tampongen har inte satts i korrekt och bör tas bort.
10.
Det är vanligt att kämpa första par gånger när man använder en tampong för första gången. Låt henne prova ett par gånger, men om hon börjar få ont eller irriterad, sluta och försöka igen en annan dag.

tips och varningar


 • Ändra tampong minst var 4 till 8 timmar.
 • Var noga med att använda rätt tampong uppsugningsförmåga. Använd mindre storlek tamponger när flödet är ljusare.
 • Tvätta alltid händerna innan du sätter i eller tar bort en tampong.
 • Använd inte tamponger för att absorbera något annat än menstruation.
 • TSS (Toxic Shock Syndrome) är en infektion som är väldigt ovanligt, men potentiellt farliga. Tamponger sig inte orsakar TSS, men om en tampong som är kvar inne i slidan för länge det skapar en perfekt miljö för olika typer av bakterier, inklusive den som orsakar TSS, att växa. För att undvika att utveckla TSS, följ ovanstående tips.
 • En mycket liten andel kvinnor, mindre att 2 procent, föds med en mycket liten öppning i din mödomshinna och kommer inte att kunna infoga en tampong. Om så är fallet, kontakta din läkare.


 • Previous:nothing Next:hur du infogar en tampong för första gången

  Relaterade artiklar


 • hur man öppnar en igensatt mjölk kanal när du ammar
 • hur man komma ihåg att ta din medicin
 • Hur man känner igen barndom meningit
 • hur man installerar en bilbarnstol
 • hur man hittar en radiolog
 • hur man identifierar påssjuka effekter vaccin sida
 • hur man identifierar ketaminanvändning
 • hur man levererar en futtig sätesbjudning
 • hur man vaknar lycklig
 • hur man förebygger laryngit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com