hur man förälder bipolär barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-23
Fler barn idag får diagnosen bipolär sjukdom och föräldrar tvingas jonglera humör diagram, mediciner, läkare och beteendeproblem, utöver den normala utmaningar barndomen. Ibland verkar det som reglerna för föräldraskap helt enkelt inte fungerar, men bipolär barn fortfarande är barn, och de behöver sina föräldrar mer än någonsin

Du behöver:. .
Diagnos, mediciner och psykiater
Böcker om bipolär och andra diagnoser.
Barns utveckling information.
Filmer, popcorn och picknick.
Tålamod och en positiv attityd.


1.
Vara säker på diagnosen. Detta är ofta mycket hårdare än det låter eftersom andra störningar kan överlappa varandra i symtom och ljud liknande efter beskrivning. Yrkesfolk har inte alltid rätt. Du kan behöva göra en del efterforskningar på egen hand, läsa böcker och prata med andra föräldrar, att utesluta ADHD, känslomässiga trauman, Aspergers, matallergier och andra icke-bipolära känslomässiga diagnoser.
2.

Hjälp ditt barn att förstå sjukdomen, med hjälp av böcker och samtal. Ett barn följer bättre när han förstår.
3.
Studera vad som är normalt ska se ut på ditt barns ålder. Det finns böcker och webbplatser som ger typiska utvecklingsmässiga scenarier som kan hjälpa dig att berätta vad som just "vara 9 år gammal" och vad som är en del av sjukdomen. Det kommer att hjälpa dig att förstå ditt barns gränser och sätta upp realistiska mål.
4.
Vara ödmjuk, och använd inte ord av förtvivlan även i ditt eget sinne. Vara beredd att erkänna att en strategi du använde inte funkade, men var lika villig att försöka igen någon annan gång eller på annat sätt. Säg inte: "I den här takten kommer hon att hamna i fängelse" eller "Han kommer aldrig att sluta skolan!"
5.
Försök att ha ett samtal med ditt barn om sina känslor som helst det finns en öppning. Du kan bli förvånad att ta reda på varför hon gjorde något eller sa något. Föräldrar tenderar att anta att typiska eller förväntas skäl är sant, men med en känslomässig störning, kan ett barn göra eller säga saker av helt andra skäl. Om du vet varför, kanske du kan se vad som kan göras för att förändra saker och ting.
6.
Var öppen för att prata med andra vuxna i ditt barns liv. De måste veta vad han går igenom, om de är människor som kan hantera denna information på ett taktfullt och vänligt sätt.
7.
Hitta sätt att vara lyckliga tillsammans. Livet är inte allt består av lösa sjukdomar, och sjuka barn behöver glädje och roligt. Även i de värsta tiderna, hitta små saker som att ha ett mellanmål tillsammans, eller se en film.
8.
Leta efter gånger att säga "ja". Bipolär barn är ofta så krävande och oppositionella, får vi tränade att säga "nej" till allt de frågar. På andra sidan, när du behöver säga nej, menar det.
9.
Sök ditt barns unika personlighet inuti sjukdom. Sjukdomen kommer och går, men den personen kommer alltid vara med dig. Samarbeta med läkarna i medicinering, men glöm aldrig att du är förälder, inte doctoring. En positiv relation med dig kommer att göra mycket för ditt barns allmänna välbefinnande, och kommer att göra teamwork möjligt.

Tips och varningar


 • Sök upp stödgrupper i person eller online, så att du kan räkna ut hur mycket av ditt barns beteende är relaterade till sjukdomen. Barn-och ungdomspsykiatri Bipolär Stiftelse har aktiva online stödgrupper.
 • Kom ihåg att vara positiv om ditt barn om du kan, eftersom andra människor kan forma sin inställning till ditt barn genom vad du säger.
 • tolererar inte våld. Gör en sjukhusvistelse plan, och använda alla beteende-modifiering planer som fungerar för dig.


 • Previous:nothing Next:hur man ansöker om den fria läkarprogrammet

  Relaterade artiklar


 • Hur berätta om ditt vatten bröt
 • hur man kan minska ett talfel
 • hur man öppnar en igensatt mjölk kanal när du ammar
 • hur man arbetar steg nio i AA
 • hur reparera en ånga luftfuktare
 • hur man köper en mul spa
 • hur man kan stoppa ett barn från sängvätning
 • hur du skyddar ditt barn från förkylningar och influensa under semestern
 • hur man gör en giftfri desinfektionsmedel
 • hur man bestämmer när hjälpmedel är rätt för barn med kroniska sjukdomar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com