hur man har friska barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-24
Titta på tv och spela tv-spel har blivit viktigare än cykling, bakgård spel natt och går till parken. Barn är mer stillasittande än någonsin, men de behöver regelbunden motion för att bygga och bevara ett starkt skelett och muskler. Fysisk aktivitet hjälper dem hålla sig vaken under dagen och sova gott om natten. Ställa in hälsosamma vanor i tidig barndom kan hjälpa ungdomar behålla en hälsosam vikt under sina många förändringar och en snabb tillväxt, och aktiva barn är mer sannolikt att passa vuxna.

Du behöver:
flytande saft eller buljong
. puré livsmedel.
låda med ris barnmat spannmål.
behållare för att hålla färdig produkt.
dosskedar.
dosmått.
omrörning sked.


1.
Se till att barnen äter frukost, och vid varje måltid och mellanmål, erbjuda dem en mängd olika livsmedel, som korn, frukt och grönsaker, fettsnåla mejeriprodukter poster och proteiner. Laga mat med mindre fett. Du kan baka, steka, grilla eller koka istället för steka i olja. Tillhandahålla vatten och lättmjölk oftare än läsk och juice. Begränsa socker i barnens kost är lika viktigt som att se deras fettintag.
2.
Som en familj, utveckla och dela med goda matvanor. Ät olika mat med låg fetthalt och socker och mycket fibrer. Titta portionsstorlekar, och begränsa förädlade livsmedel tillgängliga för småäta på.
3.
Motion är viktigt för barns hälsa, och föräldrar spelar en central roll i deras barns attityder till fysisk aktivitet. Att involvera barn i organiserade aktiviteter, såsom fotboll eller simning, kan förhindra att efter skolan tristess, regelbundet och övervakas fitness och öppna dem till mer sociala möjligheter.
4.
Föregå med gott exempel för att hjälpa ditt barn att hitta och behålla en hälsosam livsstil, hälsosam vikt och sunda matvanor. Ta trappan istället för hissen, och hitta aktiviteter för hela familjen kan njuta av, såsom simning, vandring, tennis, cykling eller promenader. Få rörliga och införliva gratis spela in i din dag, som hoppa hage, hoppa rep och tagg. Dessa bränna alla kalorier, förbättra konditionen och dela inslag av roliga.
5.
Hitta vad ditt barn tycker om, och det i dina fitness tid. Icke konkurrenskraftiga aktiviteter finns året runt. Gå på natur vandringar för att samla löv och stenar för att göra ett projekt med, eller gå till biblioteket för några nya böcker. Du sätter en grund för god kondition vanor genom att införa fysisk aktivitet på ditt barn.

Tips och varningar


 • Hjälp ditt barn att få friska och förbli frisk. Annette Davis, certifierad näringsfysiolog för Time Laboratories, säger: "Det bästa råd för att hålla barnen friska, starka och vid en idealvikt är att ha daglig motion och en kost rik på frukt, grönsaker, fullkorn och högkvalitativt protein. Bearbetade livsmedel, livsmedelstillsatser, raffinerat socker och skräpmat bör hållas till ett minimum. "Med motion och goda matvanor, är ditt barns framtid säker på att fyllas med goda tider och god hälsa.
 • Inte endast finns hälsorisker för en överviktig barn, men de sociala och emotionella frågor kan skada dem, också. Om ett barn är överviktiga, är det mer sannolikt att uppleva låg självkänsla och mobbning. Detta kan orsaka ökad depression. Överviktiga barn har ofta mycket ångest och sämre social kompetens än deras genomsnittliga vikt kamrater. Dessa frågor kan orsaka utagerande och störningar i klassrummet eller social tillbakadragenhet.


 • Previous:nothing Next:hur de kan skydda barn från MRSA

  Relaterade artiklar


 • hur man använder en tampong
 • hur man känner igen en petit mal anfall
 • hur du ger dig själv time-out
 • hur man använder ett armband alkohol övervakning
 • hur man hittar paraben-fri tvål
 • hur man använder naturlig familjeplanering
 • hur man väljer en multi-vitamin för barn
 • hur man kan förebygga liggsår på en hjälplös patient eller närstående.
 • hur platsen synproblem hos barn
 • hur man startar dagen på rätt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com