hur man kan minska och hantera stress

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-02
Stress kan vara en viktig faktor som påverkar kvaliteten på våra liv och vår hälsa. Forskning och data har visat att många sjukdomar, särskilt hjärtinfarkt och cancer, orsakas av den enorma stress människor utsätter sin kropp och själ till under åren. Denna artikel kommer att ge dig några sätt att minska och hantera din stress och leva ett friskare och lyckligare liv
1.
Det mest uppenbara sättet att minska stressfaktorer i ditt liv är att verkligen ta en titt på din nuvarande livsstil. Är du äta hälsosamt och nyttigt och leva ett välbalanserad livsstil som inkluderar regelbunden aktiv motion och fysisk aktivitet? Försök att eliminera koffein i din kost, det är ett stimulerande som kan öka ångest och stress på kroppen. Också göra att nikotin och alkohol, om möjligt, eller åtminstone hålla konsumtionen till ett minimum. Det handlar om att leva i harmoni med både din inre och yttre miljöer.
2.
Lära sig avslappningstekniker kan hjälpa dig att minska och hantera ångest och stress. Visualisering och andningstekniker är enkelt och snabbt att lära sig och att i din dagliga rutin. De kan göras var som helst, hemma eller på kontoret vid skrivbordet. Använd naturen i din omgivning genom att dekorera ditt hem eller kontor med massor av växter eller föremål från naturen. Med hjälp av musik eller naturljud som vatten eller fågel inspelningar kommer att bidra till att skapa en rogivande omgivning som kan bidra till att minska stress och oro.
3.
Lära sig tekniken med meditation hjälper dig att lugna din inre väsen och ditt sinne, och kommer faktiskt ge din hjärna en "mental semester" och ger dig möjlighet att hitta lite vila och frid. Merparten av tiden vi lever så snabba och hektiska liv och vi placera en sådan enorm psykisk stress på våra kroppar och sinnen att vi befinner oss överarbetad och våra hjärnor konditioneras till att bli överaktiva, vi bokstavligen inte vet hur man ska vila våra sinnen och hitta någon inre frid. Meditation hjälper dig att återta kontrollen över ditt "lugn", och detta i sin tur kommer att hjälpa dig att minska din stress, tänka klarare, fungera mer effektivt och bli lyckligare.
4.

Lär dig att kommunicera och prata om dina problem. Familj, vänner och professionella Givers sjukvård är ett bra nätverk för att hjälpa dig hantera din ångest och stress. Det finns många webbsidor som hjälper dig att hantera stress och online-grupper som du kan gå för att kunna chatta med andra som upplever stress och oro.
5.
Lära sig att förändra din tanke och betingade beteenden. Eliminera negativitet i ditt liv och försöka bli mer positiva och öppna för de alternativ som finns för att hantera din stress.
6.
Pengar är ofta en stor källa till stress i människors liv. Lär dig sätt att hantera din ekonomi så att du kan hantera alla situationer som kan uppstå. Lär dig att spara månadsvis och har tillräckligt för minst en tre månaders-reserv. Håll en budget och inte överutnyttjas.

Tips och varningar


 • Få professionell vård om du har svårigheter att minska ångest eller stress i ditt liv och det är orsaka betydande avbrott i dina normala dagliga rutin.
 • Kommunikation är nyckeln. Prata med familj, vänner, en professionell kurator eller läkare.
 • lära sig att ha humor i ditt liv är ett bra verktyg och terapi för att minska stress.


 • Previous:nothing Next:hur man vet när du behöver ett kosttillskott

  Relaterade artiklar


 • hur man förbereder barnet för avgjutningar
 • hur du väljer en progesteron kräm
 • Så för att lindra ryggsmärtor på ett plan
 • hur man förebygger vaginit
 • hur du håller ditt hår och din figur
 • hur man kan förebygga fosterskador
 • hur man kan förbättra mjuk kontaktlins relaterade torra ögon och öka kontaktlins användningstid
 • hur man hand om ett barn med muskeldystrofi
 • hur du begär en obduktion
 • hur man ska hantera fysiska utmaningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com