hur man kan slå vintertrötthet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-22
Dess nästan vid slutet av vintern, men det bara känns som det aldrig tar slut. Den kommer aldrig att våren, sommaren eller hösten igen. Tja, om du känner så här, du är inte ensam. Tror inte du har ingen möjlighet att slå dessa känslor eftersom du gör. Det finns många saker du kan göra precis runt ditt hus som kommer att hjälpa dig slå dem blues och känna ditt gamla jag igen
1.
Climb. Om du har trappor i huset, klättra dem utan anledning alls-bara klättra dem. Detta kommer att frigöra endorfiner som får dig att känna full av energi igen. När du är ute, alltid upp för trapporna om möjligt istället för att använda en hiss. Samma sak när du är på jobbet.
2.
Walk. Det sägs att 15 minuter av vintersol är värt en halv timme av sommarsolen. Så ta en promenad, även om det är runt din egen uppfart. Sätt din kappa och stövlar på (du behöver inte stövlar om din uppfart är skottade) och gå. Du kommer bli förvånad över hur bra du mår.
3.
Affären. Inte bara får du effekten av promenader och motion, men du ser andra saker än du gör hemma. När du är klar, ta dina matvaror till huset en påse i taget. Låt dina muskler få lite motion, och du kommer må bättre.
4.
Gå runt och prata. Använd din trådlösa telefon eller mobiltelefon för att kommunicera med vänner och familj. Medan du pratar i telefon, gå runt ditt vardagsrum, sovrummet, hela huset. Inte bara du får nytta av att kommunicera med andra, men det finns det lite av motion ingår också. Allt räknas, och det hela hjälper.
5.
Omorganisera. Ta en titt runt ditt kök. Omorganisera dina hyllor. Vad sägs om ditt vardagsrum? Möblera-bara en bit eller två-och du skulle inte tro hur bra du känner. Alla stretching och bockning kommer att göra underverk för din rygg muskler.
6.
Clean. När du dammsuger, tvättar fönster (från insidan), golven skrubba och tvätta, får ni ett träningspass. Återigen släpper det träning endorfiner i hjärnan som ger dig en hel känsla av välbefinnande.
7.
Varför inte lägga i några roliga aktiviteter såsom dans, med hunden på en promenad eller spela frisbee om vädret är fint. Installera en basketkorg, och slänga några bollar in i den bågen. Så länge du gillar vad du gör och få upp att göra det, du slog vintertrötthet.

Tips och varningar


 • Du kan även överraska dig själv en gång våren kommer. Du kan hitta dig själv mer fit, och har vunnit muskler och förlorade fett.


 • Previous:nothing Next:hur man vet om du har tråkigt (Seasonal Affective Disorder)

  Relaterade artiklar


 • hur man talar till en barnläkare
 • hur man kan skydda barn från drunkning
 • hur man rengör upp kroppsliga vätska spill
 • hur du berättar din dag din HIV-status
 • hur man blir en morgonmänniska
 • hur man kan investera i din hälsa
 • hur kan distrahera dig under en shot (nål)
 • hur man kan skydda åldrande föräldrar i hemmet
 • hur man dödar Staph
 • hur man ska behandla munsår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com