hur man ökar graviditet näring

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-23
Gravida kvinnor ständigt påminns om "äta för två", men de bör även komma ihåg att äta för två betyder inte över hänge sig åt icke-hälsosam mat. Genom en graviditet ska en kvinna vara medveten om sin näringsintag eftersom det kommer att vara de hälsosamma näringsvärden som kommer att hålla hennes energi och bättre rustade att hantera de påfrestningar som hennes kropp kommer att uthärda under graviditetens lopp. För att inte nämna, är en näringsrik kost även till nytta för fostrets utveckling. I genomsnitt av den andra trimestern kommer en gravid kvinna behöver lägga till ca 300 kalorier till sin graviditet kost, och det är hälsosam föda val som kommer att gå längs väg att öka graviditet näring
1.
Införliva magert nötkött till graviditet kost. Normalt är rött kött anses vara en mat som ska ätas med måtta men medan gravida och öka kost, lägga magert nötkött kommer att ge den gravida kvinnan en bra källa till protein, vitamin B6 och B12, zink, järn och niacin. Den innehåller även kolin, vilket är bra för hjärnans utveckling. Så lägg några magert hackat nötkött till såser, tacos och hamburgare.
2.
Chow ner på några broccoli. Broccoli har egenskaper som uppmuntrar kroppen att producera vitamin A. Det innebär också en näringsmässig servering av folat, kalcium, karotenoider för hälsosam vision, kalium för vätskebalans och blodtrycksreglering och fiber. Broccoli kan rostas, puré och läggs till soppor, wokade, och tuggade på ett hälsosamt mellanmål.
3.
äta ägg. Ägg innehåller ett kvaliteten källa av aminosyror som är bra för både den gravida kvinnan och fostret. Välj varumärken som innehåller Omega-3 fetter, eftersom detta är bra för fostrets hjärna utveckling och vision. Ägg är också fylld av viktiga vitaminer och mineraler som är bra för att öka en graviditet kost. Dessutom kan de vara beredda så många läckra sätt.
4.
Lägg bönor till menyn. Det har varit chanted av många som "bönor, bönor, finns bra för hjärtat", och detta är sant, men de är också bra för ett växande foster. Sojabönor, linser och kikärter kan ge graviditet en bra boost av näringsmässiga protein, fibrer, kalcium, järn, folat och zink. Bönor kan ätas kall i sallader, upprättad i hummus, la till smörgåsar och kokta i soppor.
5.
Snack om pastöriserade ostar. Ost ger en bra källa av kalcium, magnesium och andra näringsrika väsentligheter som är bra för benen i den gravida kvinnan, och att av fostrets utveckling. Det är också en fin källa för protein och vitamin B12. Se till att du väljer ostar som är fettfritt, låg kolesterol och ljus på kalorierna.
6.
Grilla eller halstra upp lite lax. Lax innehåller protein, omega-3-fett och essentiella B-vitaminer som alla bidrar till att främja fostrets hjärna utveckling och vision, och det gör den gravida kroppen bra också. Så öka din graviditet hälsa med lax.
7.
Använd fullkorn produkter. Fullkorn är bättre för kroppen och erbjuda viktiga vitaminer och näringsämnen tillsammans med fibrer, folsyra, zink och järn. Det är också bättre att använda hela korn än bearbetade korn som vitt bröd, vitt mjöl och vitt ris. Det finns så många olika fullkornsprodukter på marknaden idag att det är lätt att införliva dem i det dagliga näringsrika menyer. Fullkorn finns i pasta, ris, bröd, kex och mycket mer.
8.
Inkludera fettsnål eller fettfri naturell yoghurt för näringsmässiga uppsving. Vanlig yoghurt är en självklar källa till kalcium, men det innehåller även protein, B-vitaminer och zink. Dessutom är det ett bra sätt att kombinera andra friska näringsämnen livsmedel som frukt och fullkornsflingor säd eller använda den som en salladsdressing och i smoothies.
9.
Ät sötpotatis. Sötpotatis väcka kroppen frisk C-vitamin, folat, kalium och mycket mer. Förutom att vara hälsosam kost, kan sötpotatis vara beredd många sätt, som kan ge variation till menyn.
10.
Drick apelsinjuice. Apelsinjuice är packad med vitamin C, vitamin D, kalcium, kalium och folsyra. Gör upp en del fryser apelsinjuice dyker eller isbitar eller lägga till det som bas flytande för en smoothie.
11.
Munch på välsmakande bär. Bär är en bra källa för friska kolhydrater. De innehåller också positiva egenskaper som skyddar kroppens celler från skador. Förutom källan till kolhydrater, bär har även kalium, vitamin C, fibrer och folsyra. Dessutom bär bra och härdning, därför hjälpa fylla vätskor.
12.
Förbered fläskfilé. Fläskfilé är en magert kött som ger den gravida kroppen ett näringsmässigt uppsving i tiamin, zink, järn, kolin och B-vitaminer. Avstå från stekning livsmedel och halstra, grilla eller baka fläskfilé.


Previous:nothing Next:hur man förälder bipolär barn

Relaterade artiklar


 • Hur du får hjälp efter tillägg barn
 • hur man får en extra 30 minuters sömn
 • Hur berätta om ditt vatten bröt
 • hur du håller ditt hår och din figur
 • hur man underhåller prostata hälsa naturligt
 • hur man undervisar stadier av kvinnlig pubertet
 • hur man ska behandla cystit, eller en nedre urinvägsinfektion
 • hur man kan öka mental skärpa genom journalföring
 • hur man kan förebygga / läka en stye
 • hur man ska behandla ungdomar depression
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com