hur man ska behandla vanliga sjukdomar baby hud

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-04
Baby hud är så mjuk och luktar så gott . . . men det är också mycket känslig och utsatt för alla typer av störningar. I de flesta fall, dock finns det ingen anledning till panik när barnets hud blir kliande, röda eller fläckigt (om det är en reaktion på någon form av medicinering, då du måste ringa doktorn direkt). Allt du behöver göra är att identifiera typen av hudproblem, och i de flesta fall kan du enkelt behandla dem hemma

Du behöver:.
Vaselin
. Zinkoxid salva.
Antibakteriell kräm.


1
Uppmärksamma blöjeksem av location, location, location. -Om ditt barn har rodnad i blöjan regionen, är chansen detta beror på irritation från blöja innehåll. Du kan behandla detta med zinkoxid salva (som Desitin) eller vaselin (som gamla goda vaselin), men det bästa man kan göra är att byta blöja att så ofta som möjligt och låta barnet tillbringa lite blöja-fri tid också.

2.
Leta efter fjällande platta fläckar av röd hud på barnets huvud, ansikte, armar och kropp som en indikator på eksem. Detta tillstånd kan kräva en resa till läkare, eftersom den bästa behandlingen sannolikt är ett recept-styrka kortison grädde. Du bör även bada barnet i ljummet vatten och använda alla-bomull kläder tvättade i parfymfri tvättmedel medan detta tillstånd varar.
3.
Kontrollera hals, tunga, insidan av kinderna, tandköttet, fotsulor och handflator för röda blåsor om du misstänker Coxsackie virus. Detta virus, en gång kontrakterade, måste ha sin gång, men du kan kolla med din barnläkare om barn-säkra smärtstillande. Om barnet löper en feber över 101 grader F (eller över 100,4 grader F om under 4 månader gammal), måste du se läkare omedelbart för att förhindra komplikationer.
4.
Använd en antibakteriella grädde för att behandla den röda sår och blåsor runt näsan, munnen och händerna som orsakas av impetigo. Dessa infekterade områden måste också städas dagligen, men du bör göra det handskar och tvätta händerna efteråt att förhindra spridning av detta mycket smittsamma sjukdomen. Svåra fall, sådana där barnet utvecklar feber eller inte börja läka efter tre dagars behandling, kan kräva användning av orala antibiotika.
5.
Behandla mjölkskorv med en liten bit av vuxna mjällschampo. Gnid in den i barnets hårbotten, skölj och använd sedan en mjuk bebis hårborste för att försiktigt borsta bort flingor.


Previous:nothing Next:hur de kan skydda barn från farliga produkter

Relaterade artiklar


 • hur man gör en bröstsjälv tentamen
 • hur du skyddar dig i solen
 • hur man skämma bort ett sjukt barn
 • Hur man väljer en naturlig impotens läkemedel
 • Hur man förbereder ett fostervattensprov
 • hur man förutsäga ett barns vuxen höjd
 • hur ta hand om ett sjukt barn på natten
 • hur att hålla sig frisk i ett hotellrum
 • hur man kan hjälpa en svimning offer
 • Hur du tar ett prov graviditet blod
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com