hur man tar hand om en äldre förälder

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-20
Vårdar en äldre förälder är inte en lätt uppgift. Speciellt om du inte har en av tid på händerna, är upptagen med din egen närmaste familj, eller måste ut ur huset ofta. Det finns sätt du kan inte bara ta hand om en äldre person, men njuta av det alltför

Du behöver:.
Familjens stöd
. samhällstjänster.
stödgrupp.


1.
Det första steget att ta hand om en äldre förälder är att inse att äldre inte vill tänka på sig själva som en börda. Ju mer du kan ge dem ansvar och kunna göra saker själva, även de minsta av uppgifter, desto bättre. Låt den person som ska delta i att hjälpa till hemma. Om de inte kan gå, få dem att delta i en verksamhet som medför sammanträde. Folding kläder, till exempel, är en liten knepig, men det kommer att individen ska må bra.
2.
Låt personen göra uppgifter som innebär att hålla sitt sinne aktiv. En bra idé är att köpa då korsord, brädspel, pussel, söker ord, tidningar och till och med målarböcker! Detta kommer verkligen att hjälpa förlänga chansen till senilitet, och kommer stödet att hålla sinnet alert.
3.
Låt personen att vara en del av familjens aktiviteter. Att kunna sitta med familjen vid middagsbordet, delta i diskussioner, eller prata med små barn kan vara en bra känsla för de äldre. Inte isolera dem. De njuter berätta historier om sina senaste dagarna, så det är en bra idé att sitta och lyssna en stund. När du visar ett intresse du kommer att hjälpa dem känner sig behövda, säkra, och du kommer att undvika att de deprimerade och känslan av att ingen bryr sig.
4.
Om du har en förälder som är sjuk och kan inte klara sig själva, kan det vara en bra idé att få en sjuksköterska att komma in för när du inte kan vara där. Om du inte har råd att lyx, det är här du kommer att behöva ha en familj diskussion. Uttrycka dina känslor till andra familjemedlemmar, och be om deras hjälp. Om alla platser i, kommer ditt liv bli mycket enklare, och du kommer inte känna så belastas och orolig på en daglig basis.
5.
Leta reda samhällstjänster och lokala stödgrupper i ditt område. Kontrollera dina uppgifter. Omsorg om äldre är inte en lätt uppgift, och även om du kan känna dig ensam med detta, det finns många grupper som du kan gå med där du får träffa andra människor i samma situation. Det är en bra idé att träffas och prata om detta för att hjälpa dig övervinna dina egna känslor du kan ha av att vara överväldigad med att ta hand om sina egna problem liksom den av en äldre person. Det finns också tjänster i samhället som kan erbjuda transport service för äldre, eller annan hjälp för antingen en låg kostnad eller ingen alls. Använd någon resurser som du möjligen kan i ditt närområde.
6.
Sist men inte minst, ta hand om dig själv. Du kommer inte att bli mycket bra Caring för någon annan om du inte sköter din egen hälsa och välbefinnande först!


Previous:nothing Next:hur man kan bli av hicka

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en biliblanket för barn gulsot
 • hur man hanterar en arrogant man
 • hur man kan bli av toe nagelsvamp
 • hur man kan stoppa en baksmälla
 • hur man förebygger halsfluss
 • hur man köper en bärnstensfärgad barnsjukdomar halsband
 • hur man komma ihåg att ta din medicin
 • hur man handskas med galna matvanor
 • hur de kan utöva i sängen
 • hur man ger ett barn en andas behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com