hur man tvinga ett barn att ta medicin

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-11
Vissa barn helt enkelt vägrar att ta medicin och orsakerna varierar. Jag minns jaga mitt barn runt i huset så fort han såg mig på väg åt hans håll med medicin. Innan du kan tvinga den på ditt barn måste du förstå hans skäl för avslag, och sedan angripa problemet ur den synvinkeln. Det finns ingen idiotsäker sätt att tvinga medicin på ett barn när han uppnår en viss ålder, men det är kraften av argument och information, som bör användas när det behövs, och dessa steg kan hjälpa dig i att uppnå målet att få ditt barn att ta det medicin när det behövs.

Du behöver:
Tålamod
. Fastställande.
Kommunikation.


1.
När ditt barn är ett barn och han vill inte ta medicin som ordinerats av läkare, kan du blåsa i hans ansikte och han kommer att öppna munnen fånga hans andedräkt. Placera pipetten i mungipan då blåsa i ansiktet igen, tvingade svälja reaktionen.
2.
När ditt barn är ett barn och hon vägrar att ta medicin, är det lite svårare att tvinga det på henne. Det kan dock göras på ungefär samma sätt som när hon var ett spädbarn. Först måste du fånga henne. Få henne på golvet, placerade på rygg med armarna på hennes sidor så att du kan gripa hennes kropp. Håll armarna på hennes sidor med benen och sedan ta tag i kinderna och pressa öppna munnen. Placera pipetten i mungipan och blåser i hennes ansikte, återigen tvinga svälja reaktion. Detta kan låta grymt men det är bättre än att ha henne vara sjuk i veckor.
3.
När barnen är i grundskoleåldern du fortfarande kan använda hot för att eliminera något de gillar, t. ex. som TV eller tv-spel, att få dem att ta sin medicin. Detta är den makt vi har som föräldrar och ibland måste du använda den till gagn för ditt barn. Innan man tar denna åtgärd är det lämpligt att försöka förklara nödvändigheten av medicinering första.
4.
Om du vet att ditt barn kommer att ge dig passar att ta sin medicin, har läkaren prata med honom om varför han ska ta det och eventuella konsekvenser om han inte gör det. Detta bör bidra till, särskilt som kommer från någon annan än mamma eller pappa.
5.
När din son är äldre och han säger att han inte tror på att ta medicin om det inte är liv eller död , överväga möjligheten att han lutar åt alternativ medicin eller naturlig läkning. Dessa är frågor du kan prata om och lära av varandra. Det bästa sättet att ha en konfrontation eller argument är att vara väl insatt i vad ni bråkar. Bli inte förvånad om i slutändan du håller med din son.
6.
Acceptera att ibland är det inte ett argument värt att kämpa om. Varje person har olika privilegier och toleranser för smärta. Din är inte detsamma som din dotter och vice versa. Barn når en viss ålder eller mognad där de vet att deras kroppar bättre än föräldrarna gör, och detta är ett faktum varje förälder måste vara medveten om.

tips och varningar


 • När ditt barn blir äldre prata med henne om för-och nackdelar av receptbelagda läkemedel. Göra henne medveten om hur för mycket medicin är inte bra för någon, barn eller vuxen.
 • Var försiktig när du använder svälja reaktionssteg som det är möjligt att barnet kan kvävas.


 • Previous:nothing Next:hur man rengör en köksgolvet

  Relaterade artiklar


 • hur förklara PMS till en preteen
 • hur man får en abort
 • hur man dricka en liter vatten om dagen
 • hur du sätter en kateter (kvinnlig patient)
 • Att öka kunskapen för RSD
 • hur man levererar en uppriktig sätesbjudning
 • hur man genomför en session liv coaching
 • hur du kan hjälpa Make a Wish Foundation
 • Hur man känner igen restless leg syndrome
 • hur man undervisar stadier av manliga puberteten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com