Hur man känner igen Gauchers sjukdom

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-18
En lysosome är en viktig struktur i en levande cell eftersom den innehåller viktiga enzymer som behövs för att befria cell av avfall. I Typ I Gauchers sjukdom finns det en brist på glukocerebrosid. Detta enzym ansvarar för avlägsnande av avfall i cellen.
Utan det kan cellen inte fungerar ordentligt och blir uppblåst med slaggprodukter. En cell klassas som Gauchers när den är fylld med avfall och kan inte fungera ordentligt. Fet uppbyggd börjar sedan att påverka olika organ och kroppsdelar, såsom lever, mjälte, ben och njure. Symptomen är känt sig när normala celler sväller med denna uppbyggd och kan inte göra sitt jobb. Patienter som lider av Gauchers sjukdom kan utveckla symptom så tidigt som barndomen och ytterligare andra kanske inte förrän de når vuxen ålder. Här är några typiska tecken och symptom för att leta efter om man misstänker denna sällsynta sjukdom
1
Förstå. . buken tenderar att öka i storlek i denna progressiva sjukdom. Detta beror på utvidgningen av mjälte och lever som har svullna med Gaucherceller. Eftersom mjälten är det organ som ansvarar för filtrering av blodceller, förstorar upp till 20 gånger sin normala storlek. Funktionsstörningen mjälten börjar ta bort celler snabbare än de kan ersättas. Utvidgningen av levern kan också bidra till utvidgningen av buken.
2.
Tänk på ett vanligt klagomål är trötthet eller svaghet. Ibland påverkar detta livskvaliteten eftersom du kanske inte kan göra dagliga uppgifter som tidigare.
3.
Du kan blöder lätt från näsan och tandköttet. Kvinnor kan också märka en förändring i längden på deras menstruationer.
4.
Know anemi är vanligt förekommande, eftersom röda blodkroppar förstörs av mjälten snabbare än kroppen kan ersätta dem . Anemi betyder bara att kroppen inte har tillräckligt med röda blodkroppar som den behöver. Eftersom röda blodkroppar har den centrala roll att tillföra syre till alla celler i kroppen kan du känna andnöd.
5.
Om du har denna sjukdom, kan du ha en svagare immunsystem. Detta beror på att mjälten bort vita blodkroppar mycket snabbare än normalt. Vita blodkroppar är nödvändiga för att avvärja virus, bakterier och andra förolämpning som kan uppstå i kroppen. Du kan också märka en ökning av infektioner.
6.
Skelettsmärta kan olidlig på grund av Gaucherceller blockera den normala blodcirkulationen till ben. Detta tillstånd av kris varierar i längd och dessa symptom kan vara allvarlig nog att motivera en vistelse på sjukhuset under denna tid.
7.
Du kanske ofta har frakturer på grund av ditt skelett kan bli tunnare och svagare. Även daglig verksamhet kan placera dig i riskzonen om Gaucherceller har påverkat benmärgen.

Tips och varningar


 • Det är svårt att sätta fingret på denna sjukdom, eftersom många läkare ser för andra vanliga orsaker till symtomen.
 • de drabbade med denna ovanliga sjukdom kan finna det värt att undersöka genetisk rådgivning för att fastställa risken för överföring av Gauchers sjukdom till sitt barn.


 • Previous:nothing Next:hur man underhålla ett litet barn i en Spica gjuten

  Relaterade artiklar


 • hur man sköter om en lob piercing
 • hur man hanterar tonåringar sömnlöshet
 • hur man undviker sociala alkoholism
 • Hur identifiera syndrom nappflaska
 • hur man kan öka mental skärpa genom journalföring
 • hur att hålla sig frisk under influensasäsongen
 • hur man förebygger torra ögon för personer som sover med öppna ögon, lagophthalmos
 • Hur får man en man till läkare för en fysisk undersökning
 • Hur man känner igen när man bör söka medicinsk vård för en öronvärk
 • hur man handskas med hyperemesis naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com