Hur man känner igen Prematur ovarial svikt

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-17
De flesta kvinnor någon gång i sitt liv, kommer gå förbi en söt uppsättning mjuka babykläder och känner en bogserbåt på henne INNERSTA KÄNSLOR. Vanligtvis sker detta i det tjugoårsåldern, bland ett hektiskt arbete och skola schema. Eller vissa kvinnor börjar planera sina familjer när de hittar den man som de vill tillbringa resten av sitt liv med. Ändå vissa kvinnor som inte har avgjorts när det gäller att ha ett barn, föreställde ett liv av resor och bekymmerslöst liv. Även om dessa kvinnor kan alla ha mycket olika livsstilar, är den faktor de har gemensamt att de har ett val när det gäller att ha en baby. Kvinnor med diagnosen Prematur ovarial svikt som känns som om detta val grymt var stulen från dem innan de ens haft en chans. Prematur ovarial svikt som beskrivs som ett misslyckande av äggstockarna att fungera ordentligt innan de fyllt 40, vilket orsakar en kaskad av händelser. Menstruation är slut, klimakteriet börjar, och östrogen och ägg är inte längre produceras. Det kan inträffa i alla åldrar och din risk för förtida ovariesvikt ökar äldre som du får. Klimakteriet är en naturlig del av åldrandet. Prematur ovarial svikt som inte är normalt eftersom en kvinna bör ha en livslängd leverans av ägg till sin avlidne fyrtioårsåldern. Tråkigt nog en Prematur ovarial svikt uppstår, det finns inte en behandling. Här är några symtom som du bör ta med din läkare uppmärksam
1.
Övervaka din menscykel. Det finns inget sådant som en normal menstruationscykel som var och en varierar med individen. Med detta sagt, att alla ändringar från din normala menstruationscykel ring varningsklockorna, ska diskuteras med din läkare. Kvinnor som Prematur ovarial svikt som har oregelbunden menstruation perioder. Ibland kan de ha regelbundna menstruationscykler och hoppa över ett par månader. Detta kan pågå i år som tillståndet fortskrider.
2.
Vissa patienter klaga på värmevallningar. Dessa är intensiva säv av värme som vanligtvis sträcker sig över hela kroppen. Värmevallningar känns ofta i huvudet och bålen. Denna känsla kan pågå från några sekunder till några minuter.
3.
Du kan väcka under natten, dränkt i svett. Detta sömnstörningar kan ta en vägtull på hur du mår under dagen. Du får inte känner sig utvilade och lider dagtid dåsighet.
4.
Det är svårt att koncentrera sig. Fokusera på arbetsuppgifter kan tyckas omöjligt. Patienter kan bli irriterad och känna som om de har förlorat kontrollen över sitt humör.
5.
Brist på hormonet östrogen kan ge torrhet i slidan och kommer att orsaka smärtsamma samlag. Många kvinnor tappar intresset för att ha sex blivit av låga östrogennivåer under perioden år som tidigt ovariesvikt sker.
6.
Tyvärr finns det ingen behandling som finns som kan göra dina äggstockar funktion. Behandlingar som finns är de som kan lindra pre-menopausala symptom.
7.
Det finns vissa uppmuntrande nyheter. Vissa kvinnor kan fortfarande kunna få barn, men ingen kan förutse detta resultatet.

Tips och varningar


 • hitta en läkare som fullt ut kan förstå hälsa konsekvenserna av Prematur ovarial svikt på kroppen som helhet.
 • Prematur ovarial svikt som kan orsaka katastrofala effekter på kroppen. Det kan leda till benskörhet, vilket kan göra ben spröd och mer benägna att spricka.
 • Faktorer som har varit kopplade till Prematur ovarial svikt inkluderar kemoterapi, kirurgi i bäckenområdet och autoimmun sjukdom, såsom Hashimotos sjukdom.
 • Det kan vara svårt att diagnostisera tidigt ovariesvikt. En del läkare missa detta villkor och attribut dess symptom på andra faktorer.
 • dem som lider av anorexia nervosa kan också ha en ökad risk för förtida ovariesvikt.
 • Tyvärr finns det många fall där orsaken inte kan hittas. Detta är väldigt frustrerande för patienten som en Prematur ovarial svikt som diagnos är oerhört traumatiserande och svaren är svåra att hitta.


 • Previous:nothing Next:Hur man känner igen Hirschsprungs sjukdom

  Relaterade artiklar


 • Hur man känner igen barnens känselsinnet problem
 • hur man kan slå blues
 • hur man kan undvika alkoholism när det går i släkten
 • hur man gör en pad hemmagjord uppvärmning
 • hur man hjälper någon hyperventilerar
 • hur man kan stoppa alkoholmissbruk
 • hur man får in en tillbaka till skolan sömn schema
 • hur man ska behandla barns diarré
 • hur man får behandling för en läpp gomspalt baby
 • hur man förbereder för en ultraljudsundersökning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com