hur du utför en insats

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-30
En intervention innebär att konfrontera en kär som lider av ett beroende. Poängen med en intervention är att hjälpa en missbrukare ta konsekvenserna av sina handlingar. Missbrukaren kan motstå i början, men en intervention är obeveklig och resulterar vanligtvis i den beroende enas för att få hjälp för sitt missbruk. Om du är orolig för någons missbruk, följ dessa steg för att lära sig att ha en insats
1.
Träffa vänner och familjemedlemmar för att diskutera den beroende och de sätt på vilka hans beteende påverkar alla. Ta anteckningar så du har gott om information att vidarebefordra till intervention rådgivare.
2.
Rådgör med en intervention professionell. Rådgivaren kan hjälpa dig att förbereda sig för hur missbrukaren kommer att reagera och hjälpa dig att förbereda vad man ska säga så att du inte gör missbrukaren känner sig som offer.
3.
Förbered för insatsen genom att skriva en lista på aktiviteter som du inte längre tolerera den beroende att göra. Förklara följderna att han kommer att möta om han fortsätter att engagera sig i dessa åtgärder, följden skulle bli drastisk nog att göra honom att inse allvaret i sina handlingar
4
Hitta en bra behandling. . anläggning för missbrukaren. Du kommer att vill att han ska gå till behandling direkt efter intervention så att han inte har tid att ångra sig.
5.
Host intervention någonstans att man kan vara säker på att han kommer att visa upp. Du kan bjuda missbrukaren över till en släktings hus för ett träffas eller har hans chef tala om för honom att det är ett möte han måste närvara vid en viss tidpunkt, se till att du gör det trovärdigt så han inte blir misstänksamma.
6.
Håll missbrukare där. Gör vad som krävs för att hålla honom där för att lyssna på vad du har att säga, en insats kommer inte att hjälpa om han inte lyssnar
7
Avsluta anförande med att tacka honom. . för att lyssna och komma överens för att få hjälp för sitt missbruk. Säg att du älskar honom och bryr sig om hans välbefinnande sedan omedelbart ta honom till behandlingsanläggningen du har valt för honom.


Previous:nothing Next:hur man gör återanvändbara bindor

Relaterade artiklar


 • hur man startar dagen på rätt
 • hur man får professionell hjälp för en tonåring
 • Hur du tar de första stegen till självkänsla
 • hur man ska behandla barns solbränna
 • hur man hittar knä resurser band kirurgi
 • hur man hittar en thoraxkirurg
 • hur man gör en nionde steg ändra
 • hur man förlorar vikt snabbt
 • hur man får en extra 30 minuters sömn
 • Hur får man en god natts sömn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com