hur man diagnostisera depression hos äldre

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-15
Många läkare tycker att det är svårt att diagnostisera depression hos äldre, eftersom symtomen kan döljas av befintliga medicinska tillstånd. Samtidigt kan klinisk depression finnas en gemensam biprodukt av allvarliga eller till och dödliga sjukdomar. Genom att noggrant observera beteendet hos den äldre personen, är det möjligt att diagnostisera depression och få medicinsk hjälp

Du behöver:.
Läkare eller sjukvårdspersonal


1
Leta efter gemensamma orsaker och riskfaktorer. Dessa faktorer inkluderar allvarliga sjukdomar, förlust av en make, som bor ensam, tar vissa mediciner eller förlorar en känsla av mening. Vid dödsfall är det viktigt att skilja mellan smärta och depression.
2.
Notera eventuella vanligaste symptomen av depression. Dessa inkluderar minskad fysisk aktivitet, sorg, aptitlöshet, plötslig viktökning eller viktminskning, sömnlöshet eller förändringar i sömnmönster, ökad konsumtion av alkohol eller mediciner och en förlust av intresse i normala rutiner eller fritidsintressen. En äldre person som upplever klinisk depression kan också talar ofta om döden och döendet.
3.
Var uppmärksam på tecken på depression även om den enskilde uppger sig vara bra. I vissa fall kan den äldre personen inser inte att han lider klinisk depression, särskilt om symtomen är maskeras av vissa mediciner. Medicinska tillstånd och sjukdomar kan också dölja depression.
4.
Boka tid med den primära hälso-och sjukvårdspersonal eller en psykiater. En kvalificerad läkare kan undersöka den enskilda och avgöra huruvida klinisk depression eller annan sjukdom är ansvarig för beteende. Observera att många läkare är ovilliga att förskriva antidepressiva för äldre patienter på grund av svårighetsgraden av biverkningar, kan så ECT (electro-konvulsiviska behandling) vara ett effektivt alternativ.
5.
Använd online-resurser, såsom National Institute of Mental Health hälsosam hemsida, för mer tips om hur att diagnostisera depression hos äldre (se Resurser nedan).

tips och varningar


 • grund av försäkring föreskrifter eller begränsade resurser, många äldre patienter att söka hjälp från symtom på klinisk depression från sin ordinarie läkare. Få en remiss för en kvalificerad psykisk hälso-och sjukvårdspersonal, till exempel en psykiater, för att diagnostisera klinisk depression och få lämplig behandling.


 • Previous:nothing Next:hur man kan hjälpa patienter med Alzheimers sjukdom sömn

  Relaterade artiklar


 • hur falla säkert
 • hur man avgör en kroppens frånfälle
 • hur man gör ett minne diagram
 • sig att leva med makuladegeneration
 • hur du avslutar en vana efter ett återfall
 • hur du berättar om ditt barn har krupp
 • hur man identifierar rotavirus effekter vaccin sida
 • hur lätt barns rädsla inför en vaccination
 • sig att leva med en sjuk förälder
 • hur man kan bli av hicka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com