hur man kan behandla symtomen av Gauchers sjukdom

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-17
När du planerar ut livet, kan en patient med Gauchers sjukdom har att ompröva många viktiga beslut. Även om många av oss gifta sig och skaffa barn för givet, måste dessa med Gauchers sjukdom överväga möjligheten att chansen att överlämna denna sällsynt genetisk sjukdom till sina barn. Dessutom kan symtom som trötthet och smärta störa dagliga aktiviteter. Gauchers sjukdom har mystiska aspekter eftersom vissa människor måste ta itu med symtom mycket tidigt i livet medan andra inte kommer uppleva någon till sent vuxen ålder. Gauchers sjukdom är en genetisk sjukdom som klassas som ett lysosomalt lagring sjukdom. En lysosome är den del av cellen som innehåller speciella enzymer som hjälper till att bryta ner avfallet. Vid Gauchers sjukdom, är ett enzym som kallas glukocerebrosidas saknas, vilket orsakar kaos i hela kroppen. Här är några populära sätt att behandla olika aspekter av denna sällsynta genetiska sjukdomen

Du behöver:. .
Analgetika
Rullstol.
Cane.
Vitamintillskott.


1.
Know ett ben kris är en tid där patienten kan ha obeveklig smärta i skelett och leder. Förband blir röd och visar tecken på inflammation. Du kanske upptäcker att du inte kan tolerera ens den minsta rörelse, eftersom detta kommer att orsaka svår smärta. Skelettsmärta ofta behandlas med smärtstillande medel som kan hjälpa med kroniska eller akuta anfall. Under perioder av ben kris där du lider extrem skelettsmärta, sängläge eller en sjukhusvistelse kan krävas.
2.
Förstå enzymersättningsbehandling används ofta som en möjlig behandling av Gauchers sjukdom. I denna behandling, kommer du att få enzymer för att ersätta de otillräckliga en. På detta sätt kan ersätta enzymet hjälpa dina celler bort avfall mer effektivt.
3.
Annat alternativ för att behandla denna sjukdom är substratreducerande behandling. Denna behandling gör att kroppen producerar mindre glucerebroside. Det viktigaste är att minska mängden avfall som produceras därmed även minska mängden som bygger upp i cellen.
4.
Vet att Gauchers sjukdom kan ha en förödande effekt på skelett och leder . Du får nytta av att använda hjälpa enheter som till exempel rullstolar och käppar.
5.
Du kan också ha många näringsbrist på grund av anemi. Anemi definieras som att ha en mindre mängd röda blodkroppar än normalt. Vitaminbrist kan behandlas genom att ta vitamintillskott.
6.
Anemi kan bli svåra nog att blodtransfusioner kan komma att behöva göras regelbundet.
7.
Du kan bli anemisk. Detta inträffar när det är brist på röda blodkroppar. Detta beror på Gaucherceller som tenderar att bygga upp i benmärgen. Ibland kan blodtransfusioner behövas.
8.
En splenektomi anses nu vara en sista utväg på grund av sin komplikationer som uppstår när mjälten avlägsnas.


Previous:nothing Next:hur man ska behandla autoimmun hepatit

Relaterade artiklar


 • hur dra nytta av Tai Chi träning som senior
 • hur man har en grön graviditet
 • hur förklara PMS till en preteen
 • hur man kan eliminera ilska med humor
 • hur man undviker känslomässigt ätande
 • hur man håller från skrika oanständigheter åt denna grymma värld - 7 tips för att få över blues
 • hur man hanterar en familj narkoman
 • hur man kan bryta den onda cirkeln svampinfektion
 • hur man ska behandla perimenopause
 • hur man erbjuda feta barn sunda matvanor alternativ
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com