hur man kan förebygga och behandla hemorrojder

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-21
Som ofta förknippas med spännare under avföring, hemorrojder är en vanlig sjukdom som venerna runt anus eller ändtarmen är svullna.

Det finns två typer av hemorrojder, inre och yttre. Inre hemorrojder sällan smärtsamma och kan vara närvarande utan att du ens vet om det, även om blödning under rörelse är inte ovanligt. Yttre hemorrojder bildas när blodet pooler under huden och leda till en hård knöl som sticker ut från anus. Känd som en trombotiserat hemorrhoid kan dessa åtföljas av smärtsam svullnad, klåda och blödningar.

Vanliga orsaker till hemorrojder inkluderar graviditet, fetma, kronisk förstoppning, åldrande och anala samlag. Även sällan en medicinsk hot, kan hemorrojder vara mycket obehagligt, men efter några enkla steg kan bidra till att minska risken för att utveckla dem eller lindra obehag om de utgör
1.
Ta Sitz bad. Detta omfattar blötläggning i ett bad med varmt vatten två till tre gånger per dag under en period av 15 -20 minuter. Du kan i ett badkar med grunt vatten eller en sits bassäng kan köpas för ett nominellt belopp på ett lokalt apotek.
2.
Ansök kalla omslag. Is förpackningar tillämpas på yttre hemorrojder kan ge omedelbar lindring från smärta och irritation. Aldrig tillämpa is förpackningar direkt på huden men göra vissa att hålla en bit tyg eller material mellan pack och drabbade området.
3.
Öka tarm vanor. Ignorera inte lust att använda toaletten. Detta kan orsaka onödigt tryck i ändtarmen och leda till förstoppning och ansträngning, vilket i slutändan kan orsaka eller förvärra hemorrojder. Om möjligt, försöka hitta några minuter avsatt tid dagligen för att använda toaletten. Men, inte sitta på pallen längre än nödvändigt och det innebär att undvika vana att läsa på toaletten.
4.
Torka varsamt. Regelbundna toalettpapper kan vara slitande till ett aktivt hemorrhoid. Använd före fuktad toaletter eller, om möjligt, tvätta försiktigt själv efter en rörelse. Bomullsrondeller indränkt i trollhassel kan tillämpas för att ge omedelbar lindring.
5.
Få lite motion. Regelbunden aerobisk träning förbättrar blodcirkulationen och matsmältning. Glöm inte att lägga till Kegel övningar för att din rutin. Regelbundet dra åt musklerna i bäckenbotten bidra till att stärka rektum och förhindra läckage av avföring. Öva Kegel åtstramning 2-3 gånger om dagen.
6.
Ändra din position. Undvik stående eller sittande under längre tid som kan orsaka blod pool i ändtarmen.
7.
Ändra din kost. Att äta en fiberrik kost med mycket frukt och grönsaker hjälper till att mjuka pallen och minska lusten att påfrestningar under rörelser. Och glöm inte att öka ditt vattenintag och samtidigt begränsa koffein och alkohol, vilket kan leda till uttorkning.

Tips och varningar


 • laxermedel och lavemang kan ge ytterligare lättnad från hemorrojder. Kontrollera med din läkare om råd. I vissa fall kan din läkare förskriva läkemedel krämer och salvor minska svullnad och framtida händelser.


 • Previous:nothing Next:hur man förbereder ditt barn för vaccinationer.

  Relaterade artiklar


 • hur man använder stående teknik för bröstcancer tentor
 • hur till stol ett AA-möte
 • hur man handskas med en ilsken berusad
 • hur förklarar Coxsackie
 • Hur man väljer en kirurg för labiaplasty
 • hur man tar hand om kök tvättsvamp
 • hur man ska behandla feber hos barn
 • hur man ska behandla perimenopause
 • hur man berättar de olika stadierna i klimakteriet
 • hur de kan skydda barn från bakterier när du reser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com