hur man kan hantera hård-person syndrom

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-16
Stiff person syndrom är en ovanlig och förbryllande neurologisk sjukdom. Tidiga symptom på denna sjukdom är ryggvärk som kvarstår, och detta kan följas av smärta i armar och ben. Det orsakar kramper i musklerna när individen utsätts för ljud eller vidrörs. Även starka känslor som ilska, förvåning och sorg kan orsaka muskelkramper förekomma. Personer med Stiff-person syndrom kan inte gå ordentligt eftersom de är stela och verkar böjd över. Livskvalitet kan vara dålig eftersom detta fruktansvärda sjukdom kan orsaka allvarliga handikapp. Sociala livet påverkas mycket på grund av att personen måste ta itu med alltför många stimuli utanför huset som kan orsaka spasmer. Detta syndrom kan orsakas av immunförsvaret som orsakar utsläpp av antikroppar som angriper ryggmärg och hjärna. Det kan lätt feldiagnosticeras som andra neurologiska sjukdomar som Parkinsons sjukdom, ångest eller fibromyalgi. Tyvärr finns det ingen behandling för tillfället, men det finns gott om forskning som försöker att förstå varför denna sjukdom strejker och hur immunsystemet spelar en roll. Om du har diagnostiserats med Stiff-person syndrom, det finns hopp. Många patienter kan kontrollera dessa symptom en gång en riktig kurs av behandlingen kan hittas. Läs vidare för att lära sig att hantera hård-person syndrom

Du behöver:.
Bensodiazepiner
Narkomaner att lindra smärta.
Antiepileptiska läkemedel.
Tizanidin.
Baklofen.
Cane.


1.
Know den första raden i behandling innebär medicinering såsom bensodiazepiner. Detta läkemedel påverkar det centrala nervsystemet som gör att patienten känner dig dåsig och kan bidra till att minska ångest. Det fungerar även på muskler som orsakar avslappning i hela kroppen.
2.
Förstå detta syndrom kan orsaka svår smärta i armar eller ben omväxlande åt sidorna. En patient med Stiff-person syndrom känner extrem smärta från minsta beröring därmed frustrerande honom och hans nära och kära. Många människor anser att användning Valium kan minska känsligheten och kan hjälpa en hel del med smärta och kan minska spasmer. Vissa patienter hävdar en kraftig minskning av muskelkramper efter att ha tagit Valium inom ett par veckor.
3.
starka smärtstillande analgetika kan bidra till att minska smärta i armar och ben. Varje fall är olika och medan en individ kan finna lindring i läkemedel såsom extra styrka narkotika, andra kan inte svarar lika bra. Arbeta med din läkare för att hitta den bästa medicin som kan hjälpa dig lindra med smärtan. De flesta måste experimentera med flera smärtstillande medel innan de hittar en som passar dem väl och hjälper till med symtom.
4.
Tänk antiepileptiska mediciner kan hjälpa till att normalisera nervsignaler i hjärnan alltså bidra till att minska antalet spasmer.
5.
Förståeligt, ogillar vissa patienter känner dig dåsig hela tiden och en del föredrar att använda tizanidin som ett annat alternativ. Detta läkemedel har mindre sedering effekter.
6.
Baklofen ofta förskrivs eftersom den kan bidra till att minska muskelspänningar. Detta läkemedel tas oralt var åttonde timme. Den största biverkningen är att det kommer göra att patienten känner sömnig hela tiden. Den enskilde kan sova under en extremt lång tid.
7.
Patienter med Stiff-person syndrom kan ha sömnproblem. När patienten övergångar från olika stadier av sömn kan spasmer förekomma. Detta kan leda till att patienten förlorar värdefull tid att sova när han vaknar med denna rörelse.
8.
Hos vissa patienter kan plasmaferes vara ett annat alternativ. Denna behandling innebär att ta bort de antikroppar som cirkulerar i blodet. Detta mål den autoimmuna aspekten av sjukdomen.
9.
Patienter kan behöva använda promenader enheter som en käpp. Det kan vara svårt att gå långa sträckor på grund av den oerhörda smärta filt och den spontana muskelryckningar i armar eller ben. En rullstol kan förbättra livskvaliteten genom att låta den enskilde att göra verksamhet som han inte längre kan klara sig utan hjälp.
10.
Det är viktigt att patienter anmäler i fysiskt och arbetsterapi . Detta kan hjälpa patienten att stanna så mobil som möjligt och kan hjälpa till med muskelspänningar. Är det viktigt att notera att en del aktivitet och motion kan göra symtomen förvärras.
11.
Vissa individer kommer att behöva ta itu med frågor rörande psykisk hälsa. Som ni ser, påverkar detta syndrom vardag oerhört. Att hantera alla de frustrerande symtom på Stiff-person syndrom kan lätt kasta en patient i långa perioder av depression. Ångest om spasmer som förekommer vid spontana ögonblick kan också vara ett problem. Det finns många läkemedel som hjälper till med båda dessa viktiga frågor.


Previous:nothing Next:hur man kan öka naturliga kväveoxid nivåerna

Relaterade artiklar


 • hur man levererar en uppriktig sätesbjudning
 • hur man ska gå på college under graviditeten
 • hur sluta dricka
 • hur man hanterar hysterektomi biverkningar
 • hur man använder en alanon sponsor
 • hur man ska behandla livmoderframfall
 • hur man hittar paraben-fri deodorant
 • hur man bestämmer när du ska sluta fertilitetsbehandlingar
 • hur platsen stelkramp effekter vaccin sida
 • hur du kan maximera din hjärna potential
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com