hur man kan hjälpa ett barn att anpassa sig till en protes

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-22
Genomgår en amputation och bär en protes är en justering för någon men innebär särskilda utmaningar för barn. Inte bara kommer ett barn måste ta itu med den fysiska återhämtningen från amputation, men han eller hon måste anpassa fysiskt och känslomässigt till protesen. Självkänsla kan vara ett problem, särskilt för en tonåring. Det finns åtgärder att vidta för att hjälpa ett barn klara av att bära en protes.


1 .
Håll barnets ålder i åtanke. En yngre barn kan vara rädd för vad som händer och inte helt förstår. En tonåring kan oroa hur hans kamrater kommer att reagera. Diskutera frågor i förväg och sätt att klara sig i en ålder lämpligt sätt.


2.
Har ditt barn utrustas för sina protes inom ett år efter amputation . Vänta för länge kan göra det svårare för ditt barn att anpassa sig. Tala med ditt barns läkare gäller en särskild tidslinje.


3.
Ha tålamod med ditt barn. Det kan ta lite tid att fysiskt anpassa sig till protesen. En sjukgymnast eller specialist i protetik kommer att arbeta med ditt barn att hjälpa henne fysiskt vänja sig vid protesen.


4.
Använd lekterapi för yngre barn. Värva hjälp från ett barn livet specialist på ditt barns sjukhus. Spela Terapi hjälper barn förstå vad som händer och ger dem möjlighet att uttrycka och bearbeta sina rädslor. Ett exempel på lekterapi är att ha ditt barn låtsas att sätta en protes på en docka.
5.
Uppmuntra normala aktiviteter. Ditt barn kan behöva göra vissa justeringar i verksamheten när du bär en protes men det kan fortfarande vara möjligt att göra många av samma verksamhet. Uppmuntra vänskapsband. Tänk på ett barn behöver känna sig som en vanlig kille.
6.
Snacka om retas. Beroende på ålder ditt barn de kan uppleva en del sårande kommentarer från sina klasskamrater. Diskutera sätt att hantera retas såsom promenader bort, med hjälp av humor eller ignorera kommentarer.
7.
få stöd. Kontakta Amputee sammanfattning av den amerikanska. De kan ge information om stödgrupper och sommarläger för barn.

Tips och varningar


 • Var medveten ditt barn kan hitta de föredrar att inte bära protes. Vissa människor att anpassa sig till att förlora en lem och fungera bättre utan en protes. Om ditt barn fungerar bättre utan en inte tvinga honom att bära den. Diskutera problem med ditt barns läkare.


 • Previous:nothing Next:hur man får ett barn till shriners barnsjukhus

  Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa en tonåring gå ner i vikt
 • hur du lägger år till livet
 • hur man väljer ett läger för ett överviktiga barn
 • hur man skämma bort ett sjukt barn
 • Hur man avgör om knä bandet kirurgi är rätt för dig
 • hur man gör trädgårdsarbete lätt för pensionärer
 • hur man undviker ont i öronen på flygplan
 • hur man utför katolsk sista smörjelsen
 • hur man ger vitaminer till ett barn
 • hur man känner igen en kemisk abort
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com