hur man kan stoppa sängvätning

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-26
Bandet mellan förälder och barn är oöverstiglig. Baserat på implicita förtroende, kan det vara en av de starkaste och mest älskade av alla relationer. När förtroendet är bruten, men på grund av onödiga skam och skuld placeras på ett barn på grund av sängvätning kan skada följa barnet för resten av sitt liv.

Barn är mycket känsliga och bör inte straffas eller lägga ner för att blöta sängen. Om vi kan föreställa oss hur det känns när någon förringar oss är det inte så svårt att se hur skadligt det kan vara att ett litet barn.

De flesta barn växer ifrån sängvätning över tiden, men medan du väntar på det ögonblicket uppstår, här är 5 tips som hjälper dig och ditt barn överleva denna svåra period.

Du behöver:
Patience Love
. Sängvätning Alarm.
Vattentät gummi.


1.
Det första steget är att vara realistisk. Enligt Ann Pris, pedagogiska samordnare för National Academy of barnflickor, inte gör en stor affär av sängvätning. Hon berättar läsare "bara ändra sängen och inte säga ett ord. Det ska försvinna av sig själv. Barn gör det inte med flit, så att inte berömma dem när de är torra eller straffa dem när de är våta. "
2.
Det andra steget bidrar till att minska psykisk stress som barnet upplever på grund av sängvätning. Pris rekommenderar att rummet ordnas så att barnet kan byta lakanen själv när han jordar dem. Innan barnets läggdags, lämna ett extra antal blanketter på en stol i sovrummet, tillsammans med en torr pyjamas. Ett annat tips, köpa en vattentät pad så att om sängen blir våt, kan han lägga pad över den våta delen av sängen. Hela denna process ger barnet en känsla av oberoende, så att han inte känns som en "baby".
3.
Enligt Bryan Shumaker, MD, en urolog vid St Joseph Mercy Hospital i Pontiac, Michigan, en sängvätning larm kan göra underverk för att stoppa sängvätning. Det fungerar genom att sända ut ett mycket högt buzz eller ring när barnet blir våt. Teorin, som bygger på beteendevetenskap konditionering, är att högt ljud kommer att påverka barnet att vakna när han behöver kissa. Så småningom hämmade sängvätning kommer att bli och känslan av en full blåsa blir signalen för barnet att vakna. Dr Shumaker tror att de flesta barn svarar på denna typ av konditionering inom 60 dagar.

Det finns många larm som finns på marknaden idag, och de flesta kör på hörapparat batterier som skryter fuktgivare som är direkt knutna till barnets underkläder. Shumaker säger att sängvätning betraktas som en minne blott när barnet förblir torr för 21 nätter i rad.
4.
Linda Jonides, en barnsjuksköterska läkare för Ann Arbor, Michigan, att "barnets dagtid mönster är en där han går på toaletten ganska ofta". Om detta är fallet, kan då blåsa stretchövningar arbete ".

blåsträning görs genom att ha massor barnet dricka vätska under dagen samtidigt som man övar blåskontroll. Genom att avstå från urinering så länge som möjligt är blåsan därför utbildade att hålla i sig.
5.
Enligt Dr Shumaker, "Förstå att alla barn växer ifrån sängvätning vid en skattesats på 15% per år "Vad det handlar om är att när barnen går igenom puberteten, mindre än 1-2% kommer fortfarande kissar i sängen. ". Summan av kardemumman, ha tålamod, kärleksfull och stödjande till dina barn. Vet att inget barn vill vått i sängen. Det är obehagligt, minst sagt.

Om föräldrarna är patient och stödjande, kommer detta att ge barnet en större känsla av trygghet som i slutändan gör det möjligt för honom att övergången från sängvätning till en full, sömn-through, torr natt.

tips och varningar


 • Om sängvätning kvarstår, kontakta din läkare att kontrollera att det inte beror på ett medicinskt problem.
 • Har aldrig straffa ditt barn för väta sängen. Detta kan anses känslomässiga övergrepp.


 • Previous:nothing Next:hur man får god natts sömn

  Relaterade artiklar


 • hur dra nytta av sällskapsdjur
 • hur man kan förebygga liggsår på en hjälplös patient eller närstående.
 • Hur får man en prostata tentamen
 • hur man ska behandla PMS uppblåsthet med diuretika
 • hur du schemalägger vision hand om en äldre förälder
 • hur man kan jämföra fördelarna med is och värme på muskler
 • hur man avgör om löpte ut medicin är bra
 • Hur identifiera Osgood-Schlatter sjukdom
 • hur reparera en ånga luftfuktare
 • hur man kan eliminera faktorer som förvärrar kolik
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com