hur man överlever en första period

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-23
Din första period är en bra och spännande sak, det betyder att du inte längre en liten flicka och du blir en kvinna. Naturligtvis kan det också vara skrämmande, speciellt om du inte vet vad som väntar. Du kanske har hört andra kvinnor klagar över smärta och de bekymmer som följer med har mens. Slappna av, är det verkligen inte så illa
1.
Prata med din mamma, eller någon annan pålitlig vuxen kvinna. Säg att du bara fick din första perioden. De flesta kvinnor kan komma ihåg att få sina första perioden och alla rädsla och osäkerhet som gick med det. Hon kan svara på alla frågor du har och hjälper dig att förbereda har mens.
2.
Besök skolsköterskan kontor om du får din första perioden när du är i skolan. Sköterskan kontor håller bindor i lager, så att de kan ge ut dem när någon får sin första perioden, eller får sin period oväntat och är inte beredd. Säg åt henne att det är din första perioden, och hon kan också ge dig litteratur för att förklara saker för dig, och svara på alla frågor du har.
3.
Ge dig själv med kunskap. Forskning menstruationen på Internet eller gå till biblioteket och ta ut en bok. Lär dig mer om din kropp och de förändringar som ni kommer igenom under puberteten. Ju mer kunnig du är om perioder, desto mindre skrämmande är de.
4.
Gå till butiken för att köpa bindor. Med tiden kanske du vill prova att använda tamponger, men i ditt första tid är det bäst att hålla sig till att använda kuddar.
5.
Sätt en binda på. Den största delen av plattan går i ryggen nära din rumpa. Ta bort papperet från botten av plattan för att avslöja den klistriga delen. Stick den klibbiga delen av dynan på den grenen på dina underkläder. och sedan dra dina underkläder tillbaka upp. Du bör byta ditt binda 3 eller 4 gånger per dag. Slå in som används pad upp så blodet är inne, då linda in den i toalettpapper och kasta den i korgen. Försök inte att spola plattan i toaletten.
6.
Ta ett par aspirin, eller produkter som marknadsförs för perioden smärta, såsom Pamprin eller Midol, om du har kramper med menstruationen. Om med en värmedyna eller en varmvattenflaska på magen kan också ge befrielse från obehag.
7.
Lev ditt liv som du skulle normalt. Har mens inte behöver begränsa din fysiska aktivitet eller effekt din normala rutiner i något sätt.

Tips och varningar


 • flesta kvinnor har en 28 dagars cykel, men en del kvinnor kan ha cykler som sträcker sig från 23 till 38 dagar. Denna siffra indikerar antalet dagar från den sista dagen i en period, den första dagen i nästa period. Detta innebär att du får din mens ungefär en gång i månaden.
 • Ibland tar det en stund för en kvinnas kropp att reglera sig själv på en cykel. Om menstruationerna kommer mer av mindre ofta, eller tiden mellan dem varierar från månad till månad, försök att inte bli berörda.


 • Previous:nothing Next:hur man känner stor på morgonen

  Relaterade artiklar


 • hur trösta någon som har förlorat en förälder
 • hur man kan minska rikliga menstruationer
 • hur man älskar tid ensam
 • hur man gör en sjukhuspatient bekväm
 • hur man ska värdera medicinska webbplatser
 • Hur man vet om din familjemedlem har Alzheimers sjukdom
 • hur man kan bli av hicka ett effektivt sätt
 • hur att hålla sig motiverad när man försöker gå ner i vikt
 • hur man väljer den idealiska pension gemenskap
 • hur man kan hantera komplikationer alkoholförgiftning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com