hur man ska behandla autoimmun hepatit

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-17
Immunförsvaret är tänkt att skydda oss från inkräktare som bakterier, virus och andra skadegörare. I autoimmun hepatit immunförsvaret skadar levern. Denna sjukdom orsakar allvarlig inflammation som kan orsaka att levern hårdnar och ärr och så småningom utvecklas till leversvikt om de lämnas obehandlade.
Möjliga teorier för detta leversjukdom kan vara att det finns en genetisk faktor inblandad eller kanske en virusinfektion i levern. Som båda kan orsaka immunsystemets onormal reaktion. Det finns två typer av denna leversjukdom. Typ I autoimmun hepatit förekommer oftare hos kvinnor. Typ II autoimmun hepatit förekommer oftast hos unga flickor yngre än 15. Ett av de viktigaste symptomen på någon leversjukdom är extrem trötthet som lämnar personen känner sig trött hela tiden. Dessutom kan levern förstora orsakar buken att titta uppsvälld. Det kan också vara svår klåda och hudutslag. Gulsot kan också noteras när levern är inte behandla galla, en matsmältningsenzymet, från levern ordentligt. Närvaron av galla i urinen kan orsaka att det är en mörkare färg och ger avföring en blek utseende. Aptitlöshet och illamående är också vanliga symtom. Läs vidare för att läsa mer om hur läkare behandlar autoimmun hepatit

Du behöver:.
Kortikosteroider
Immunhämmande.
Ciklosporin.


1.
En diagnos av autoimmun hepatit kan testas genom att utföra blodtester. Vissa enzymer kommer att vara förhöjd. Typ I och II autoimmun hepatit kan differentieras genom att testa för specifika antikroppar. En leverbiopsi kommer att ta bort ett litet urval av levervävnad som kan visa det medicinska teamet omfattningen av skadan.
2.
Det finns en större chans att ett positivt resultat om detta leversjukdom ska diagnostiseras tidigt. Det finns sätt att bromsa utvecklingen på autoimmun hepatit och kanske en chans att läka några av de skador.
3.
Prednison är den kortikosteroid val när det kommer till inflammation. De enskilda kommer att placeras på en hög dos i början. Successivt kommer dosen minskas och avstannade.
4.
Andra läkemedel som behövs är immunsuppressiva medel, såsom azatioprin. Detta dämpar immunförsvaret, men vissa patienter kan inte tolerera det. Om azatioprin ges, kommer det att bidra till att minska dosen av steroider.
5.
Ciklosporin kan också vara ett alternativ om andra immunsuppressiva medel har misslyckats med att kontrollera immunförsvaret. Denna medicin kan hjälpa till att hindra immunsystemet från att angripa levern. Det hindrar också kroppen från att skapa lymfocyter som kroppen behöver för att skapa antikroppar. Det kan ta lite tid innan det sker en förändring av symtom som det tar ett par veckor för att se fördelarna med detta läkemedel.

Tips och varningar


 • Autoimmuna autoimmun sjukdom kan bli allvarligare efter att behandlingen har upphört. Rapportera alla nya symtom med din läkare.
 • Med framgångsrik behandling, förefaller den förväntade livslängden vara densamma som den allmänna befolkningen.
 • I svåra fall kan en levertransplantation krävs .


 • Previous:nothing Next:Hur man känner igen Prematur ovarial svikt

  Relaterade artiklar


 • hur man får hjälp med recept i Ohio
 • hur man skyddar syn som du ålder
 • hur man förstår menstruationscykeln
 • hur man ökar barns IQ
 • hur man får perfekt nattsömn
 • hur man använder en vitamin spray
 • hur man hittar efter aborten rådgivning
 • hur man kan förebygga livsmedelsburna sjukdomar hemma
 • hur man identifierar kikhosta effekter vaccin sida
 • hur lätt menstruation med Ayurveda
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com