hur man ska utöva god sömn hygien

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-06
Göra sova en prioritering är inte lätt, särskilt om du har försummat den under lång tid. Denna artikel kommer att försöka att hjälpa dig att utveckla sunda vanor som inte bara kan påverka din fysiska välbefinnande men din emotionella hälsa, kost och fitness samt

Du behöver:.
Pill kopp

.
1.
När du är trött, känner du inte gillar att göra någonting. Nu är det dags att sluta att ohälsosamma mönster. Goda sömnvanor börja med människor runt omkring dig, så in och hålla en sängdags för alla som du kan leva med.

Om du har barn, kanske du har hört, "sova när barnet sover. " Detta är vad du kommer att göra. Sätt ditt barn i säng och sedan 30 till 60 minuter efter, sätta dig i säng. Göra sina läggdags tidigt, men de kan klaga, så du kan passa vissa "mig" tid i.
2.
Om du vaknar under natten, praxis djupa andetag genom att andas in genom din näsan och ut genom munnen under minst 10 långsam räknas. Lägg handen på magen, så att du kan känna dig andas ut ordentligt. Även praktiken rensa ditt sinne eller lämnar det tomt. Om du inte kan rensa ditt sinne, hålla ett bekymmer dagbok av din säng. Skriv ner de poster som stör dig och lägga den till resten. Göra detta antingen innan du går i pension eller om man vaknar mitt i natten. Du kan också ta tid att be och reflektera tills du somnar.
3.
Din dagliga kost kan också ha en inverkan på vilken typ av sömn du får på natten. Klipp ut koffein minst 6 till 10 timmar före sänggående. Inse att om du går till sängs klockan 10:00 s. M. , som innebär att du måste sluta koffein tolvtiden. Ät inte för två timmar före sänggåendet. Plan för att äta hela dagen, speciellt först på morgonen så du inte är hungrig senare. Definitivt undvika alkohol strax innan sängen. Även ett glas vin kan göra dig sömnig först kan det leda till att du vaknar längre fram. Har du inte en stor måltid eller massor av fibrer precis innan säng eftersom det kan orsaka magbesvär, som kommer att hålla dig vaken.
4.
Motionera eller bara helt enkelt flytta under dagen. Detta kommer att ta på "bra trött" känsla. Försök att inte utöva precis innan sängen om det inte är stretching eller yoga.
5.
Om du har svårt att somna, se till att rummet är vid en temperatur du vill, det är mörkt och skön musik spelas. Håll ut alla distraktioner, särskilt husdjur, som kan hålla dig vaken. Om du co-sova med din familj, inser detta kan skära ned på kvaliteten på din sömn. Titta på separata sängar och sovrum som en möjlighet.
6.
Lek med ditt schema lite tills du hittar en läggdags och en vakna tid som passar dig och din familj. På helgerna, kanske du kan skjuta både tillbaka en timme eller två.
7.
Håll middagssovande (för vuxna) till 20 minuter. Även om du inte kan känna det, är detta precis tillräckligt för att fräscha upp ditt sinne och kropp och klara av stress på dagen.
8.
Upprätthålla bra stödsystem. Prata med vänner, familj, näringsidkare, arbetskamrater eller präster som behövs. Detta kommer att skära ner på natten bekymmer och stress. En känsla av välbefinnande gör underverk för en god sömn.
9.
Inte arbetar minst två timmar före läggdags, om möjligt. Detta kommer att underlätta din kropp in i sömnen. Plan på att läsa, duscha, spela spel med familjen, prata eller titta på TV. Stäng av TV: n minst 30 minuter innan sängen.
10.
Ge dig själv tillåtelse att vila och ta hand om dig själv. Inse att om du inte är bra kan man inte hjälpa någon annan. Komma sömn är avgörande för att hålla sig frisk och hantera ditt liv.
11.
Har barn göra läxor så snart som möjligt efter skolan så att du inte kämpar med det ända fram till läggdags, eftersom detta kommer att ta bort från sömn och sömnkvalitet för alla.
12.
Stäng av datorn på natten så att du inte frestas att använda den om du vaknar.

tips och varningar


 • en madrass du verkligen känner dig bekväm med. Det är värt investeringen.
 • har en ren, tyst, mörkt och lite privat plats att sova varje natt.
 • Kontakta din läkare om din sömn problem pågå längre än en månad eller två.
 • Lita inte på läkemedel för att hjälpa dig att sova. Även dessa kan hjälpa på kort sikt, kommer de att lära inte hälsosamma vanor och kan förlora effektivitet med tiden.


 • Previous:nothing Next:hur man håller häftigt om strömmen går

  Relaterade artiklar


 • Hur identifiera hypernatremi
 • hur man dricka en liter vatten om dagen
 • hur man sparar pengar på läkemedel och recept
 • hur man kan öka mental skärpa genom journalföring
 • hur man byter en stomi
 • hur man arbetar steg ett i AA
 • hur man får perfekt nattsömn
 • hur man får över rädsla för nålar
 • hur man genomför en session liv coaching
 • hur man känner igen tecken på smärtstillande missbruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com