hur man tar hand om en sjuk make

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-05
Sjuka män är inte roligt. Om du har tur kommer de att göra lite mer än gnäll, snarkar och fiser. Om du inte är-så-tur, kommer de skriker också, kräks, och (Iiiick!) bajs. Ändå måste de skötas om ordentligt, eftersom förlänger deras obehag kommer också att förlänga din! . Oh, och eftersom vi älskar dem

Du behöver:.
Aspirin, Tylenol, eller ibuprofen, desto starkare desto bättre
Fruktjuice.
Bland livsmedel.
En TV.
Mysiga filtar.
TÅLAMOD.


1.
Första inse att det är en mycket bra möjlighet att du kommer att veta om din mans sjukdom innan han gör. Män är notoriskt dåliga på att ta hand om sig själva fysiskt, och de tenderar också att vara mindre intuitiv än flesta kvinnor. Därför, om du märker att gubbe börjar agera konstigt, eller om hans röst knastrar eller om han verkar trött, redan nu vidta åtgärder för att kväva det i sin linda. Få honom att vända tidigare än vanligt. Det är ok om du måste bete honom med sex. Bara få honom att gå till sängs! Det enda som är värre än en sjuk, gnällande människan är en sjuk, gnällig man som också är på dåligt humör för han är trött.
2.
Din man kan tala om för dig rakt på sak att han inte mår bra, men mer troligt scenario är att han inte kommer. Han kommer dock vidta åtgärder för att se till att du märker att han är sjuk. Till exempel, om han vaknar känner skit, kan han sprattlar runt oroligt, grymtande och /eller stönande. Han kommer inte sluta förrän du bekräftar hans obehag. Om din man är redan uppe och om när hans sjukdom slår till, kommer han sannolikt att bli mopey och sur. Han kan skjuta mat runt på hans tallrik. Ta del av dessa symtom, eftersom de är de första tecknet på att du måste fylla på vissa leveranser och Förbered dig på en grov par dagar.
3.
bedöma situationen. Först om det finns några händelser eller sysslor som han kan försöka ta sig ur. Om så är fallet, kan han fejkar det. Hålla en skarp utkik efter ytterligare ledtrådar, och ha en straff i åtanke, för säkerhets skull. Om det inte finns någon anledning för honom att fejka sjukdom, fråga honom om hans symptom, och samla förnödenheter därefter. Illamående kräver en skål eller hink för att fånga några . . . . utgjutelser. En halsont betyder halstabletter. Du får idén.
4.
Få honom ställa upp i soffan med en mjuk filt och fjärrkontrollen.
5.
Ge intetsägande livsmedel, som saltines, och sätta dem inom räckhåll. Också ge ginger ale, te eller juice. Han behöver inte vara dricka läsk, kaffe eller alkohol när han är sjuk, kommer han bara torkar sig själv och göra sig själv känna dig sämre. Var fast vid detta.
6.
Dos honom med Tylenol, acetylsalicylsyra eller ibuprofen. Se till att han tar den högsta rekommenderade dosen, och uppmuntra honom att upprepa så ofta som möjligt (per paket riktningar, förstås). Om han är febrig eller smärta, kommer han att göra ditt liv helvetet, så försök att undvika detta.
7.
Lämna huset (eller åtminstone i rummet) om möjligt. Han behöver nog sova, och du kommer vara redo för en paus vid denna tidpunkt.
8.
När du återvänder anger tyst om han sover. Kom ihåg: sjuka män gnälla när de är vakna. Målet är att uppmuntra så mycket sömn som möjligt. Om han är redan vaken, dock, fråga om han behöver något. Refill drycker, saltines fylla på, och få honom mer hosta eller en kall tvättlapp. Du behöver inte att hoppa på varje hans infall, men tänk på att om du är snäll mot honom nu, han är trevlig mot dig också, när du känner dig ooky.
9.
Ta trakassera honom inte. Ta inte upp räkningar, saker runt huset som behöver åtgärdas, eller din mammas förestående besök. Hjälp honom få bekväm, då komma bort från honom. Han har förmodligen redan sur, så du kommer bara att hamna slåss. Plus, ju mer du umgås nära honom, desto större är chansen att du får nös på eller spydde på, och sluta upp med CRUD själv.
10.
Om du tror han kommer att behöva en läkare, göra utseendet för honom. Många män, oavsett orsak, är motståndskraftiga mot idén. När han känner sig illa nog att faktiskt gå, kommer det inte finnas några öppningar. Om din man är större än du och svag, yr osv, kan det vara en god idé att ta med en vän med dig när du tar honom till läkarmottagningen, om han faller eller svimmar. Yeesh.

Tips och varningar


 • Denna artikel är avsedd för mindre sjukdomar bara. Om din man har ett pågående hälsotillstånd, eller om han är med hjärtinfarkt eller stroke symptom, är det bäst att konsultera en läkare.
 • Om du har barn, hålla dem borta från honom när han är sjuk. Du vill inte vara ta hand om en sjuk man och sjuka barn.
 • INTE under några omständigheter, ge honom en klocka eller något liknande instrument så att han kan kalla dig. Han kommer att dra fördel av situationen, och du kommer att bli ledsen.


 • Previous:nothing Next:hur man handskas med dricka för mycket

  Relaterade artiklar


 • hur man upplever som ett barn igen
 • hur man kan få ett autistiskt barn förtroende
 • hur man vet när en familjemedlem behöver ett ingripande
 • hur man kan stödja en vän med cancer
 • hur platsen biverkningar av läkemedel mot astma
 • hur man hanterar en tonåring död
 • hur man kan gå ett kvinnligt självförsvar klass
 • hur att sova gott
 • hur dra nytta av rehab
 • hur man gör kryckor mer bekvämt för de funktionshindrade av skada eller sjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com