hur man tar hand om kök tvättsvamp

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-09
De är en viktig del av ditt kök, men hushållens svampar kan vara en källa för en mängd olika inte så vänliga bakterier. Skulle du tro det genomsnittliga kökssvamp kan hysa miljarder av dessa små mikroorganismer och när du använder din svampar du torka av dem över hela din disk och apparater? Det räcker att få dig att tänka över hur du vårdar ditt kök svampar. Den goda nyheten är att korrekta svamp vård kan minska risken för att vända ditt kök till en fristad för dåliga bakterier. Så här gör du för att hålla rent kök svampar.

Du behöver:
eftertänksamhet
. Tid till forskning.
Tryckt resurser (internet, böcker mm
).
"Human" resurser (doula, förlossning pedagog, barnmorska, läkare, etc.
).


1.
Rengör och torka svamp noggrant efter varje användning.

En fuktig svamp är en grogrund för bakterier. Efter att ha använt ett kök svamp, vrida ur den tvålvatten och skölj den ordentligt i varmt vatten. Kläm svampen att ta bort så mycket vatten som möjligt och placera det i en varm och torr plats att torka. Lämna aldrig en blöt tvål svamp på köksbänken.
2.
Var noga med hur du använder ditt kök
svamp
Om du arbetar med livsmedel material som kan potentiellt hamn bakterier såsom rått kött eller ägg, undvika att använda en ren kökssvamp eftersom det kan ta upp bakterier och smitta andra delar av ditt kök. I dessa situationer är det bäst att hålla sig med hushållspapper som du kan kassera omedelbart.
3.
Använd din mikrovågsugn för att desinficera ett kök svamp.

One av de mest effektiva sätten att rengöra kök tvättsvamp är zappa det i två minuter i en mikrovågsugn. Denna korta tid i en mikrovågsugn är tillräckligt för att döda nittionio procent av de bakterier som kan leva i sprickorna i ett kök svamp. Om du inte har en mikrovågsugn, är ett andra alternativ för att tvätta din svamp i hett vatten i ditt diskmaskinen, men detta kan inte vara lika effektiv som mikrovågsteknik.
4.
Har massor av extra kök svampar tillgängliga.

Om mikrad regelbundet, en svamp kan förvaras tills den inte längre lönsamma eller tills den utvecklas en lukt. Om du städar ditt tvättsvamp i diskmaskinen, är det bäst att byta ut dem varannan vecka eller oftare om du upptäcker en lukt. En svamp med en lukt nästan säkert har några bakterietillväxt som behöver ersättas.
5.
Välj det bästa köket
svampar
Nuförtiden finns det svampar som har syftar till att minska förekomsten av bakterietillväxt. Dessa modifierade svampar har i allmänhet detta annonseras på förpackningen. Titta efter dessa speciella svampar på din butik nästa gång du går och handlar. Även om dessa svampar är mindre benägna att hysa stora mängder bakterier, de borde desinficeras i mikrovågsugnen regelbundet.


Previous:nothing Next:hur du kan hjälpa ditt barn gå ner i vikt

Relaterade artiklar


 • hur man på ett tryckförband
 • hur man ska behandla ungdomar depression
 • Hur identifiera balanit
 • hur man förebygger torra ögon för personer som sover med öppna ögon, lagophthalmos
 • Hur identifiera barns födoämnesallergier
 • hur man gör mentala calisthenics
 • hur man be honom att få en vasektomi
 • hur man vet om du har tråkigt (Seasonal Affective Disorder)
 • hur man hanterar klimakteriet
 • hur man använder en alanon sponsor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com