hur man utrusta en sensorisk stimulering rum

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-18
Oavsett om du behöver en avkopplande tillflyktsort för dig själv eller har en nära anhörig som behöver en lugnande plats att hänga på under dagen, kan en sensorisk stimulering rum ge fristad från stressen som du behöver. Det är också en utmärkt plats för äldre eller annorlunda-nedsatt arbetsförmåga personer att få den stimulans de behöver för att uppmuntra dem att interagera med sin omgivning och öka eller bibehålla funktionella färdigheter. Här är hur man utrusta en sensorisk stimulering rum

Du behöver:.
Upphävande av immunisering


1. .
Bestäm var du vill bygga din sensoriska rum. Du kanske vill använda svarta gardiner hängde från räls i taket, eller skärma av en del av ett stort rum om du inte redan har ett rum ledigt för att konvertera.
2.
Diskutera om du vill ha en allrengöringsmedel sensoriska rum, relaxrum, eller en sensorisk integration rum. Ett relaxrum kan innefatta mörka väggar med svart ljus inredning, en aromterapi maskin, lugnande ljud såsom vattenfall, fågel samtal, eller klockspel, en massagestol, terapi bollar eller ottomanerna att lyfta fötterna, en säck bönor eller FUF? stol, och en behandling matta stor nog att sträcka ut sin fulla längd. Terapin Mattan är särskilt användbar för personer som använder rullstol, eftersom det ger dem en möjlighet att minska trycket på sina platser, lår och ben. En massagestol, särskilt om det är också en liggande hiss stol, kommer också att gynna någon som använder rullstol eller har begränsad rörelseförmåga i sina lemmar.
3.
Främja samverkan, även genom att tala, sjunga, gestikulerar, använder färg, lera, sand till eller gel stimulerar sinnena, spårning via färgad rörelse ljus, lavalampor, bollar disco, eller gel projektorer objektiv, vägt västar, handhållna massageapparaterna, små instrument hand, pinnar glöd och glöd ljus arrayer, fontäner, och svarta ljus föremål. I en integration rum, är tanken att stimulera så många sinnen som möjligt, att få den enskilde fullt ut i verksamheten. En kombination rummet skulle ha all utrustning som anges för båda rummen, men bara en uppsättning utrustning skulle vara i bruk samtidigt.
4.
En sökning på terapeutisk rekreation, Snoezelen (R ) eller sensorisk integration bör leda dig till en uppsjö av webbplatser som erbjuder verksamhet med hjälp av artiklar i din sensorisk stimulering rum för alla åldrar, som syftar till att stimulera eller koppla alla sinnen.


Previous:nothing Next:hur man observera dag barns hälsa

Relaterade artiklar


 • hur man kan hantera hård-person syndrom
 • hur man hanterar en tonåring död
 • hur till spricka en ankel
 • hur man ska behandla epiglottit
 • Hur tröstar man ett sjukt barn
 • hur man kan förebygga HPV-infektion med Gardasil
 • hur man kan locka vad du vill
 • hur man rengör en kam
 • hur man håller plushies även om du är allergisk mot dammkvalster
 • hur säkert klippa barnets naglar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com