sätt att identifiera och behandla vaginism

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-08
Vaginism är en kvinnlig sjukdom där en kvinna upplever smärta vid penetration av penis i slidan under samlag på grund av ofrivillig sammandragning av bäckenbotten musklerna runt slidan. Vaginism kan upplevas av kvinnor i alla åldrar eller tid i livet. Symptomen på brännande, intensiv smärta och fysiska obehag kan uppstå vid samlag-eller i svåra fall, bäckenmuskulaturen kontraktet så hårt att penetration är omöjligt. Detta tillstånd kan påverka en kvinna på många sätt-fysiskt, känslomässigt och psykiskt-och är en vanlig orsak till sexuella problem i nära relationer och äktenskap. Övervinna vaginism tillsammans kan hjälpa ett par att komma i kontakt på ett djupare plan och göra sitt band starkare, gladare och friskare. Denna artikel kommer att hjälpa dig att förstå vaginism och hitta sätt att söka hjälp och behandling
1
Vaginism kan delas in i primära och sekundära vaginism. Den förra typen sker oftast hos kvinnor som upplever smärta i samband med deras första försök till samlag. Sekundär vaginism händer senare i kvinnans liv efter att ha upplevt en smärtsam eller traumatisk sjukdom, en gynekologisk problem eller efter kirurgi förfarande.
2.
Orsaken till vaginism tros vara en blandning av fysiska eller icke-fysiska faktorer som kan orsaka kroppen att förutse smärta även vid tanken på att ha sex eller under akten av penetration. Sex blir obehagligt eller smärtsamt som kan eskalera varje gång kvinnan bedriver samlag. Detta kan resultera i att skapa en vaginism "cykel av smärta" som kommer att orsaka kvinnan att sluta ha sex eller frånträda intimitet på grund av rädsla och ångest av intensiv smärta i samband med samlag.
3.
Fysisk triggers av vaginism kan vara från rädsla eller förväntan av samlag smärta, svår ångest, underlåtenhet att utföra och avslag från partner eller make. En kvinna som hade utsatts för övergrepp sexuellt och känslomässigt eller utsattes för negativ eller obalanserad religiös undervisning kan vara på en högre benägenhet att vaginism.


Sjukdomstillstånd kan vara stora orsaker till sekundär vaginism . Gynekologiska frågor bäcken problem, historia av reproduktiv kirurgi eller sexuella övergrepp och våldtäkter fall är alla triggers för sekundär vaginism.
4.
Några av de tecken och symptom kan vara klagomål om en brännande, stickande känsla under sex och partnern har svårt att tränga in i slidan. Kvinnan kan också klaga på smärta som inte kan förklaras av något fysiskt eller medicinska problem (smärta av okänt ursprung). Hon kommer alltmer att avstå och så småningom dra sig från att delta i sex och klagar över smärtsamma muskelkramper i ländryggen eller inre låret under sex.
5.
Diagnos av vaginism är genom fysisk undersökning och anamnes av en OBGYN att utesluta andra medicinska eller fysiska orsaker till smärtan.


Vissa sjukgymnaster specialiserade på kvinnliga reproduktiva problemen, bäckenbotten och sexuella störningar värk och hjälper kvinnan planera och genomföra en terapi hem behandling för att lösa problemen med vaginism. Specialister eller utbildad vårdpersonal som kan hjälpa en kvinna med detta villkor är kön, kuratorer och psykologer. Göra forskning och ta reda på synnerhet utbildning, meriter och erfarenhet de har med vaginism innan den samråder med dessa yrkesmän.
6.
Vaginism är behandlingsbar och behandlingarna är mycket effektiva. Det finns många program som erbjuds av utbildad vårdpersonal som kan göras på en klinik inställning eller i avskildhet i ditt hem. Behandlingen kommer vanligtvis att bestå av en kombination av övningar koncentrera sig på att kontrollera och stärka bäckenbotten tillsammans med mentala, psykologiska och beteendemässiga övningar för att hantera den känslomässiga komponenter i skick.

Tips och varningar


 • Det finns böcker och produkter tillgängliga som lär dig hur att behandla sjukdomen, inklusive några tekniker för att övervinna problemen med vaginism. Ett par böcker som jag rekommenderar är: "Helt Overcome Vaginism" (3rd Edition) av Mark Lisa Carter (2 Book Set) och "A Woman's Guide to Övervinna Sexuell Fear Pain" av Aurelie Jones Goodwin och Marc E. Agronin (1997 ).
 • Vissa organisationer kan vara till hjälp för att lokalisera vaginism behandling yrkesverksamma (se länkar i Resurser nedan).
 • Denna artikel är inte en ersättning eller ersättning för att söka läkarvård från din egen medicinsk läkare eller sjukvårdspersonal.
 • Rådfråga alltid din egen läkare innan du påbörjar nya alternativa behandlingar eller terapier eller nya växtbaserade kosttillskott.


 • Previous:nothing Next:hur till återvinna efter en olycka

  Relaterade artiklar


 • hur man undviker antibiotikaresistenta bakterier
 • hur man använder en inhalator
 • hur man ska förstå Medicare delar
 • hur man ska behandla munsår
 • hur man får över rädsla för nålar
 • hur lätt menstruation med Ayurveda
 • hur man kan hantera Viagra biverkningar
 • Hur identifiera hypernatremi
 • hur man använder östrogen grädde
 • hur man kan slå blues
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com