hur man bli gravid med hjälp av sympto-termisk metod

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-11
Bli gravid med hjälp av sympto-termisk metod (STM) innebär aktsamhet eftersom en kvinna måste ta henne temperaturen med hjälp av en basal-baserad termometer dagligen vid samma tidpunkt. Förutom att kartlägga hennes inomhustemperaturen, bör en kvinna också hålla koll på ändringar i hennes cervixsekretet mönster för att avgöra när hennes topp fruktsamma gånger inträffa

Du behöver:. .
Basal-baserade termometer


1.
ta temperaturen på en daglig basis vid ungefär samma tidpunkt varje dag. Den bästa tiden att ta temperaturen är på att vakna upp på morgonen innan att komma ur sängen. Du bör ta din temperatur inom en 30-minuters fönster varje dag för att vara den mest exakta och också ta den efter att få minst 3 timmar i följd sömn.
2.
Markera din temperatur på en graf diagram, som vanligtvis ingår när du köper en basal-baserad termometer (BBT) från någon butik. BBT termometrar ger mer noggranna värden för temperaturer mellan 96 och 99 grader C än en vanlig termometer.
3.
Hålla reda på när din temperatur dips och stiger. Vanligtvis kommer det att finnas ett dopp i din temperatur på den dag du har ägglossning och sedan en märkbar ökning av temperaturen med dagen efter ägglossningen tills nästa menstruationscykel börjar. Ibland ägglossning inte kan upptäckas på ett diagram i upp till 3 dagar efter ägglossning.
4.
Watch för ändringar hos livmoderhalssekretet. Efter menstruationscykeln slutar, är din livmoderhalssekret normalt torka och sedan ändras till en klibbig, krämig konsistens och sedan till en äggvite-konsistens. Normalt kan upptäckas genom att torka med toalettpapper efter att ha använt toaletten, eller så kan du ändra slemhinnan i dina trosor. När din livmoderhalssekret är klar och stretchigt (äggvita konsistens), tyder detta på ägglossning och varar en dag eller två. Efter ägglossningen ditt livmoderhalssekret ändras tillbaka till krämig och torka sedan.
5.
Spåra din cykel dagar i en kalender. Dag 1 i din cykel är den första dagen av menstruationscykeln. Den genomsnittliga cykel är 28 till 31 dagar lång. Efter ägglossningen är det generellt en 14-dagars period kallas lutealfas. Spårning dagar i din cykel tillsammans med din temperatur när du har ägglossning och ditt livmoderhalssekret mönster hjälper dig att avgöra ett mönster av när du är mest fertil, så att du och dina andra större kan planera samlag.
6.
planerar att ha oskyddat samlag för 4 dagar före när du vanligtvis ägglossning och upp till 2 dagar efter för den mest optimala tiden att föreställa ett barn. Denna tidsram anses vara din topp fruktsamma tid.

Tips och varningar


 • STM kan också användas för att förhindra befruktning. Det rekommenderas att använda en nonhormonal back-up preventivmetod som ett membran eller kondomer för ett par månader tills du har en korrekt mönster i din fertilitet cykel. Sedan antingen använda en backup-metod under din fruktsamma tid eller avstå från sex för att förhindra befruktning.
 • Bli inte besviken om det tar längre tid än förväntat och önskat att föreställa ett barn. Det kan ta en hälsosam par i genomsnitt 6 månader att bli gravida, så har kul att försöka och försöka att inte bli stressad eller orolig om det inte händer en gång.


 • Previous:nothing Next:hur man kan övervinna ett beroende till Mountain Dew

  Relaterade artiklar


 • hur man tar hand om dig själv när du är gravid
 • hur man ska behandla en öronvärk
 • hur du kan trösta en öronvärk
 • hur man gör dig lycklig
 • hur man alltid komma ihåg om du stängt av din järn, spis, kaffebryggare, etc.
 • hur man ska agera som en 4-åring, på ett bra sätt
 • hur man handskas med humörsvängningar från progesteron behandlingar
 • hur man förhindrar att bli en Internet-missbrukare
 • Hur man känner igen barns hörsel känsla problem
 • hur man arbetar steg tolv i AA
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com