hur man får din mamma att låta dig använda tamponger

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-09
Börjar använda tamponger för första gången kan vara svårt, och ibland är det svårt att ens få dina föräldrar att tillåta det. Oavsett om du är van vid att prata med din mamma, pappa eller någon annan vuxen om din menscykel och andra hälsofrågor, fråga om att använda tamponger först. Om din mamma uttrycker farhågor (eller helt enkelt säger nej), vara villiga att kommunicera för att räkna ut en lösning
1

Fråga din mamma (eller pappa) om att använda tamponger först, så fort du känner att du vill prova dem. Dina föräldrar behöver veta om alla beslut du gör som kan påverka din hälsa eller kropp.
2.
Lyssna på din mammas reaktion. Om hon säger nej, lyssna på henne och försöka ta reda på exakt varför hon är ovillig att ha dig använda tamponger.
3.
Läs diskussioner online med andra mammor. Massor av föräldrar använder online forum för att diskutera frågor som lämplig ålder att börja använda tamponger, så du kanske kan använda dessa webbplatser för att bättre förstå vilka typer av betänkligheter föräldrar har, även om din mamma inte exakt vet varför hon inte vill inte att du ha tampong.
4.
Läs om Toxic Shock Syndrome. TSS är en potentiellt dödlig bakterieinfektion som kan leda till om du lämnar en tampong i mer än sju eller åtta timmar. Dina föräldrar kan vara särskilt bekymrad över tamponger på grund av risken för TSS, men om du kan bevisa för dem att du känner till riskerna och hur man undviker TSS, kan du ha ett bättre fall.
5.

Försäkra din mamma att du kan vara ansvarig för din egen kropp. Inte bara bli upprörd om hon säger nej till tamponger-istället få henne att inse att du tar frågan på allvar och uppskatta hennes oro.
6.
att ett slutgiltigt val som du är bekväm med. Om du behöver absolut använda tamponger att säkert delta i vissa aktiviteter (som att simma), men dina föräldrar har kulturella eller sociala aversioner för dem att du inte håller med (som att tro att du kommer inte längre vara oskuld om du använder tamponger), överväga köpa tamponger på egen hand utan att tala om dina föräldrar. Även om det är bäst att ha en öppen relation med dina föräldrar, särskilt om hälsorelaterade frågor, kan du acceptera att du har små skillnader som inte kan lösas.

tips och varningar


 • Om du bestämmer dig för att ha tampong utan dina föräldrars kunskaper, se till att du läser instruktionerna noggrant för att lära sig att sätta in och ta tampongen. Gör aldrig ett beslut om din kropp eller din hälsa om det inte finns någon som du känner dig bekväm att prata med om du har ett problem, oavsett om det är en vän, syskon eller pålitlig vuxen.


 • Previous:nothing Next:hur man kan få gratis sjukvård för barn genom sin skola

  Relaterade artiklar


 • att effektivisera menyplanering
 • hur man hittar rabatt begravning finansiering
 • hur sug barnets näsa
 • Hur får man en man till läkare för en fysisk undersökning
 • hur du raka utan hudirritation
 • hur man kan bli av mjölkskorv
 • hur man ska värdera leda screening för ett barn
 • hur man kan hantera perimenopause
 • hur man använder antibakteriella spray för att förhindra liggsår
 • hur man kontrollera stress genom att äta mat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com