hur man förhindrar att bli en Internet-missbrukare

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-01
Internet är underhållande, informativ och bekvämt. Med några få klick på tangentbordet, kan du spela spel, korresponderar med kompisar och hitta information om praktiskt taget vilket ämne som helst. Tyvärr innebär detta också att du kan plottra timmar bort utan att inse det. Balansera din dator tid med andra aktiviteter för att undvika att bli en Internet-missbrukare
1.
Prata med förälder, kurator eller läkare om du visar några av de tecken på Internet missbruk. Bestäm om du har skjutit upp skolan, arbetet eller verkliga uppgifter att tillbringa mer tid på datorn, som täcker upp den tid du lagt ner på Internet eller via eran relationer och aktiviteter för att undkomma problem eller lindra stress .
2.
Gör en lista på de uppgifter du behöver för att vilja arbeta, läxor, hushållsarbete och ärenden. Lovar att stanna utanför datorn tills du är klar alla dagliga aktiviteter.
3.
Upptagen dig med verkliga ansträngningar att hålla dig borta från datorn. Delta i aktiviteter som att läsa, lektioner musik, sport, klasser genom en lokal fritidsgård, volontärarbete eller trädgårdsarbete. Prova forska ett ämne på biblioteket i stället göra en sökning på Internet, till exempel.
4.
Reglera den tid du spenderar på Internet. Ställ in en kökstimer bredvid datorn och logga ut när larmet ringer. Anser inte att logga in på alls på vissa dagar om inte ditt arbete kräver det.
5.
Fråga din närmaste familj om du har visat tecken på att bli en Internet-missbrukare. Håll datorn i en undanskymd plats så att de vet hur mycket tid du tillbringar bakom den.
6.
Schema flera händelser med vänner som du kan se i person att klippa ner på den tid du spenderar med bekanta dig endast kommunicera med via Internet. Berätta för vänner att du kommer att titta hur mycket tid du tillbringar online och uppmuntra dem att ringa dig i stället för e-post.


Previous:nothing Next:hur man får långtidsvård

Relaterade artiklar


 • hur man använder tamponger när du simmar
 • hur man förbereder barnet för en läkare besök
 • hur säkert återanvända en vattenflaska
 • hur man köper en sol larm
 • hur man förebygger laryngit
 • hur man handskas med Osgood-Schlatter sjukdom
 • Hur vet man är redo att börja använda en tampong
 • Hur man känner igen mjölkskorv
 • hur man ska behandla ett barns hud knän
 • hur rengöra dina känslor genom förlåtelse
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com