hur man rapporterar biverkningar (farliga biverkningar) från vacciner, receptbelagda läkemedel eller över disk läkemedel

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-02
Moderna mediciner kan ibland utföra mirakel, men de kan också leda till problem. Miljontals människor (och djur också) erfarenhet dåliga reaktioner på läkemedel och mediciner. Dessa så kallade "biverkningar" kan leda till obehag, sjukdom eller dödsfall.

Människor som tror att de har upplevt en negativ reaktion på en OTC läkemedel, ett receptbelagt läkemedel, eller en vaccination kan lämna in en rapport att uppmärksamma medicinska samfundet om effekterna av läkemedlet.

Djurägare som tror att ett läkemedel har påverkat deras husdjur kan också rapportera en negativ händelse. Denna eHow artikeln förklarar rapporteringen
1.
** Var uppmärksam **

biverkningar av läkemedel kan variera från milda reaktioner, som ett utslag eller en täppt näsa, till allvarliga obehag, till förändringar i humör, personlighet eller uppfattning. I vissa fall kan biverkningar vara allvarliga nog att vara livshotande.

Ta del av eventuella biverkningar. Självklart, om de verkar allvarligare, kontakta din läkare för råd, eller ring 911 för omedelbar uppmärksamhet i händelse av en medicinsk nödsituation.
2.
** Var informerad **

Läs försiktighetsåtgärder som kommer med mediciner, och be din läkare om information om möjliga biverkningar av alla mediciner han eller hon kan rekommendera.

dock inte begränsa dina synpunkter till just den information som kommer med medicinen. Du kan uppleva en negativ reaktion på ett läkemedel som inte finns med på listan över kända biverkningar. Dock kan reaktionen fortfarande orsakats av läkemedlet i fråga, så anser rapportera det.
3.
** Var proaktiv **

Om du tror att du (eller ett husdjur) har upplevt en negativ effekt från ett läkemedel eller vaccin, använda resurser nedan för att fylla i en negativ händelse form, och lämna den till rätt myndighet. (Du kan också skicka det till din läkare, som kan vidarebefordra uppgifter till den centrala rapporteringssystem för dig, men endast om läkaren anser att det är warranted. . . his /hennes omdöme kan skilja sig från din egen).

Observera att det finns olika rapportformulären för läkemedel för människor och husdjur, och även olika former för läkemedel än för vaccin. Rapporter görs normalt till den amerikanska Food and Drug Administration (FDA).

Tips och varningar


 • Behandla inte biverkningar lätt. Diskutera något problem du har med din läkare


 • Previous:nothing Next:man kan samla information om en feber att relatera tillbaka till en läkare eller annan vårdgivare

  Relaterade artiklar


 • hur man utrusta en sensorisk stimulering rum
 • hur man kan eliminera bakterier på din dagliga tandborste
 • hur man kan förstå de olika stadierna i döden och döendet
 • hur du håller ditt hem rent
 • hur man gör en kick räkna
 • hur man dödar kvalster naturligt
 • hur man kan se en vestibulära störningar läkare
 • hur man gör en återanvändbar uppvärmd komprimera
 • hur man skyddar ett barn från influensa
 • hur man köper tamponger för tonåringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com