hur man väljer en äldre vårdare

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-10-22
Titta på en älskad hälsa minskar på grund av ålder kan vara ett sorgligt upplevelse. Det är inte bara frustrerande för äldre att acceptera det faktum att de inte längre kan ta hand om sig själva, men det kan vara svårt för familj och vänner att erkänna att de måste hitta en vårdgivare att ge dem extra stöd i vården av sina äldre .
1.
Se till att din älskade en kommer och finansiella handlingar är i ordning. Innan hennes hälsa minskar till den grad att hon inte längre kan göra tydliga och medvetna beslut om sin rättsliga frågor, är det en bra idé att sätta sig ner med henne och betona vikten av att göra dessa arrangemang nu. Även om det är aldrig lätt att betrakta döden, är det också viktigt att ta reda på hur hon vill ta itu med end-of-life frågor, t. ex. livsuppehållande.
2.
avgöra om du behöver en äldre vårdgivaren att bara hjälpa till hemma eller om ett sjukhem eller bostäder är bättre. Ibland en äldre person är fortfarande mentalt kognitiva och kunna gå upp och röra sig på egen hand, men han gjorde behöver hjälp med körning, matinköp eller städa huset. Om han kan behålla mentalt och fysiskt och bara behöver hjälp i särskilda uppgifter, kan en i hemmet vårdgivare vara det bästa alternativet. Men om han behöver dygnet runt vård, en i hemmet Vårdgivaren kan bli mycket dyrt och det kan vara bättre och billigare att placera honom i bostadshus eller ett sjukhem.
3.
reda på hur mycket disponibel månadsinkomst du har att bidra med, tillsammans med din älskade tillgångar eller besparingar. Om du är på en begränsad inkomst tillsammans med de äldre som du behöver ta hand om, kolla med Medicaid eller Medicare för att ge ytterligare stöd. Att veta vad din budget är hjälper dig att fatta ett beslut om hur mycket vård i hemmet eller vilken typ av hjälp anläggning du har råd.
4.
Hitta personer du känner och litar hänvisa dig till en i hemmet vårdgivare eller en hemtjänst anläggning för äldre. Om du har beslutat om en i hemmet vårdgivare, intervjua henne och be vårdgivaren om remisser från personer hon vårdas i det förflutna. Kontakta personer som hon har vårdat, under minst sex månader eller längre och fråga om de var nöjda med sin tjänst eller hade några klagomål.
5.
Kontrollera om kvaliteten på anläggningen. Om du har gjort ett beslut som din älskades behov 24 /7 och sjukvård, måste du kontrollera att den plats som hon kommer att bo är säker och kommer att ge tillräcklig för hennes fysiska och känslomässiga behov. Varje stat bör ha en koncessionsnämnden som tillhandahåller ett register över rapporterade incidenter på hemtjänst anläggningar. Be om poster från de senaste åren från de faciliteter som du har valt och se vilken som har minst incidenter av 100 rum.
6.
Ta en tur i hemtjänst anläggning . Ta reda på vilka slags verksamheter de tillhandahåller för sina invånare och är noga med att tala med några av de äldre som bor där för att se om de är nöjda med anläggningen. Prata med vårdgivare som arbetar där för att se vilken typ av människor de är och om de har sitt jobb. Kom tillbaka oanmälda vid ett senare tillfälle att gå runt de grunder och gå till rum de inte ta dig till, för att säkerställa det är rent och inget verkar utöver det vanliga.
7.
Få ett nätverk av vänner och familj att hjälpa. Åldrande och inse att du inte längre kan komma ut och göra de saker du brukade kan vara väldigt ensamt för de äldre. Gör överenskommelser med ditt nätverk för folk att besöka din älskade på olika dagar och planera aktiviteter att ta dem ut och umgås. Detta gör att du inte blir överbelastas och trött från att försöka göra allt själv och din älskade inte känner sig isolerade och bli deprimerad.


Previous:nothing Next:Hur du tar kontroll över din hälsa

Relaterade artiklar


 • hur man bestämmer när du ska sluta fertilitetsbehandlingar
 • hur platsen tecken för användning av LSD
 • hur man hittar senior vänliga klimat
 • hur man köper kontaktlinser
 • hur man kan bli av med hudbristningar
 • hur man kan bli av med löss
 • Hur du tar Toprol-XL
 • hur man kan bli av hicka
 • hur man hanterar alkoholfria leversjukdom
 • hur du sparar oroliga tonåring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com