proteser kontra implantat

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-04-29

Du behöver :

Proteser är tänder som kan placeras i och avlägsnas från munnen . Ett tandimplantat är fast förankrad i käkbenet där den saknade tanden eller tänderna en gång var . Till skillnad från implantat kan tandprotes förändrar strukturen på käkbenet , vilket leder till vikande av dina tandköttskanten . Som ett resultat kommer nya uppsättningar av tandproteser behöver göras för att passa ändring av din tandköttet och tugga struktur , enligt dentalimplants. org .

Proteser

Proteser är tillverkade efter att ha gjort ett intryck av insidan av munnen . Proteser är tillverkade av akryl , som är formad för att passa formen på munnen . Det finns två huvudtyper av proteser : helproteser och partiella proteser

Typer

helproteser är slitna när alla tänderna på den övre eller nedre käkben saknas . Med helproteser kan avsugning från gommen i munnen hålla topp proteser på plats . Dental lim används oftast för att hålla botten proteser på plats . Partiella proteser använda klamrar för att fästa till omgivande tänder . Beroende på strukturen på dina tänder , är kronor placeras på intilliggande tänder för att fungera som ankare för din del .

Implantat

Dina tänder är förankrade i käkbenet genom rötter. Implantat att ersätta roten genom att vara förankrad i platsen av den saknade tanden . Området runt implantatet får läka innan placeringen av en krona . Kronan är sedan monteras på implantatet , vilket i slutändan tar plats i din saknad tand .

tandproteser eller implantat

Komma monteras för ett implantat kräver kirurgisk placering av ankaret , en helande tid på upp till sex månader och en montering av kronan . Proteser tar inte lång tid att göra , även om justering av proteser är nödvändiga för att säkerställa en korrekt passform. Enligt Din Tandvård Guide , kan implantat vara upp till 40 år med rätt munhygien . Proteser kommer att behöva ändrat basår med några års mellanrum . Rebasing avser att bygga en ny bas för att hålla tänderna på plats .

Previous:nothing Next:hur man kan stoppa kind bitande

Relaterade artiklar


 • hur reparera emalj på tänderna
 • hur man kan stoppa kind bitande
 • proteser kontra implantat
 • tandsköterska uppgifter i Commonwealth of Pennsylvania
 • hur du tar bort fläckar tandköttskanten
 • peridex riktningar
 • hur du anpassar tandskydd
 • hur man får rakare tänder utan tandställning
 • vad håller traditionell tandbroar på plats ?
 • varningar om lumineers
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com